Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Madrid
Vi flyger till Madrid. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt hotell Nh Ribera del Manzanares där vi ska bo de kommande fyra nätterna. Frukost ingår varje dag. På kvällarna äter vi middag på egen hand på någon av de många restaurangerna nära vårt hotell.

Dag 2. Stadsrundtur i Madrid
Nu väntar Madrid på att upptäckas. Efter frukost tar vår lokalguide med oss på en guidad förmiddagstur. Sevärdheterna är många och bjuder på en mångfald utan motstycke. Vi ser det mesta av det bästa som Spaniens huvudstad har att erbjuda. Efter rundturen blir det tid för egna strövtåg. Stadens medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol, ”solens port”, där många historiska händelser har utspelats. I närheten finner man det vackra torget Plaza Mayor. Detta portalförsedda torg, som idag kantas av kaféer och hantverksbutiker, har genom åren varit skådeplats för stor dramatik – tjurfäktningar, parader och grymma rättegångar. I det gamla Madrid finns också det pampiga kungliga slottet, Palacio Real, som tog 26 år att färdigställa. Öster om gamla stan breder bourbonernas Madrid ut sig. Regenterna av huset Bourbon valde detta område när de på 1700-talet ville utvidga och försköna staden. Här byggde de storslagna torg med fontäner, en triumfbåge och det som senare blev Pradomuseet. 

Dag 3. Madrid
För de konstintresserade erbjuder vi idag en guidad rundtur på Pradomuseet, ett av världens förnämsta konstmuseer med över 2000 verk i sin konstsamling. Under den här tvåtimmarsturen upptäcker vi mästerverk av bland andra El Greco, Velázquez och Goya tillsammans med vår auktoriserade guide. Pris 225:- inkl. guide, entré och transfer till muséet. Utflykten behöver förbokas innan avresa. 

För ”flanörerna” rekommenderar vi att njuta av prakten i den kungliga parken El Retiro, Madridbornas oas. Kanske föredrar man att ägna dagen åt shopping eller bekanta sig med Madrids tapaskultur på någon mysig tapasbar. Fotbollsälskare kan besöka Real Madrids arena Santiago Bernabéu som har kapacitet för 81 000 åskådare. Arenan har ett museum tillägnat klubben som vann Champions League 2014 och 2016. Det finns möjlighet att gå en guidad visning i arenan. Vår reseledare hjälper dig gärna med tips och information.

Dag 4. Heldagsutflykt till Toledo
Efter frukost erbjuder vi en heldagsutflykt till Toledo. Staden var Spaniens huvudstad under medeltiden och är vackert belägen på en kulle ovanför floden Tajo. Staden var en av de tio första att sättas upp på Unescos världsarvslista, och det är inte svårt att förstå varför med tanke på dess enorma kulturella rikedom. Förutom att göra en guidad stadstur besöker vi stadens magnifika katedral som började byggas under 1200-talet. Vi besöker även kyrkan Santo Tomé och synagogan Santa Maria La Blanca, som sägs vara Europas äldsta. I Toledo finns många fantastiska restauranger som vår guide gärna visar vägen till för en riktigt god lunch. Pris 355:- inkl. transfer, guide, rundtur & alla entréavgifter.  Utflykten behöver förbokas innan avresa och genomförs vid minst 20 st inbokade resenärer. 

Dag 5. Madrid – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vi lämnar vårt hotell och åker mot flygplatsen där vi tar vårt flyg hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 995:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Resenärer med hemort Göteborg lämnar hotellet i Madrid under tidig morgon på hemresedagen.

218 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Madrid

Pilgrimsvägen

Costa Blanca

Costa Cálida

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se