Dag 1. Hemorten – Madrid
Vi flyger till Madrid. Vår reseledare tar oss till vår buss och fyrstjärniga hotell Rafael Atocha nära centrum där vi ska bo de kommande fyra nätterna. Frukost ingår varje dag. På kvällarna äter vi middag på egen hand på någon av stadens många restauranger. 

Dag 2. Stadsrundtur i Madrid
Nu väntar Madrid på att upptäckas. Efter frukost tar vår lokalguide med oss på en guidad förmiddagstur. Sevärdheterna är många och bjuder på en mångfald utan motstycke. Vi ser det mesta av det bästa som Spaniens huvudstad har att erbjuda. Efter rundturen blir det tid för egna strövtåg. Stadens medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol, ”solens port”, där många historiska händelser har utspelats. I närheten finner man det vackra torget Plaza Mayor. Detta portalförsedda torg, som idag kantas av kaféer och hantverksbutiker, har genom åren varit skådeplats för stor dramatik – tjurfäktningar, parader och grymma rättegångar. I det gamla Madrid finns också det pampiga kungliga slottet, Palacio Real, som tog 26 år att färdigställa. Öster om gamla stan breder bourbonernas Madrid ut sig. Regenterna av huset Bourbon valde detta område när de på 1700-talet ville utvidga och försköna staden. Här byggde de storslagna torg med fontäner, en triumfbåge och det som senare blev Pradomuseet. 

Dag 3. Tillvalsutflykt Pradomuseet
För de konstintresserade erbjuder vi idag en guidad rundtur på Pradomuseet, ett av världens förnämsta konstmuseer med över 2000 verk i sin konstsamling. Under den här tvåtimmarsturen upptäcker vi mästerverk av bland andra El Greco, Velázquez och Goya tillsammans med vår auktoriserade guide. Utflykten behöver förbokas innan avresa. Pris från 255:-  

För ”flanörerna” rekommenderar vi att njuta av prakten i den kungliga parken El Retiro, Madridbornas oas. Kanske föredrar man att ägna dagen åt shopping eller bekanta sig med Madrids tapaskultur på någon mysig tapasbar. Fotbollsälskare kan besöka Real Madrids arena Santiago Bernabéu som har kapacitet för 81 000 åskådare. Arenan har ett museum tillägnat klubben som vunnit Champions League fyra gånger under de senaste fem åren. Det finns möjlighet att gå en guidad visning i arenan. Vår reseledare hjälper dig gärna med tips och information.

Dag 4. Madrid
Hela dagen är fri för att fortsätta utforska Madrid på egen hand. På kvällen finns möjlighet att inta en välsmakande tapasmiddag med tillhörande dryck på en trevlig restaurang. Middagen behöver förbokas innan resan. Pris från 395:- 

Dag 5. Madrid – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vi lämnar vårt hotell och åker mot flygplatsen där vi tar vårt flyg hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 195:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Madrid

Spanska Höjdpunkter

Vinvandring Rioja

Baskien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se