Dag 1. Hemorten – Madrid
Vi flyger med mellanlandning till Madrid. Vår reseledare tar oss till vår buss och hotell H10 Puerta de Alcalá som blir vårt hem för de kommande nätterna. Här bor vi precis vid den kungliga parken El Retiro i området Salamanca. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. 

Dag 2. Nyårsafton, stadsrundtur i Madrid och nyårsmiddag
Idag väntar Madrid på att upptäckas. Efter frukost tar vår lokalguide med oss på en guidad förmiddagstur då vi ser det mesta av det bästa som Spaniens huvudstad har att erbjuda. Efter rundturen blir det tid för egna strövtåg. Madrid ligger mitt på den iberiska halvön på 665 meters höjd. Stadens medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol, ”solens port”, där många historiska händelser har utspelats. I närheten finner man det vackra torget Plaza Mayor och det pampiga kungliga slottet, Palacio Real. På kvällen samlas vi vid vårt hotell och ger oss iväg till en trevlig restaurang. Här äter vi en god middag och firar in det nya året tillsammans.

Dag 3–4. Madrid
Utöver vår stadsrundtur finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar sightseeingturen ”Hop on Hop off”, som ger er möjlighet att kliva av och på vid Madrids många sevärdheter. De konstintresserade väljer kanske att besöka något av stadens förstklassiga konstmuseer. Vi bor på gångavstånd från det mest berömda av dem: Pradomuseet, som är ett av världens förnämsta konstmuseer med över 2 000 verk i sin konstsamling.”Flanörerna” rekommenderas att njuta av prakten i den närliggande parken El Retiro. Kanske föredrar man att ägna dagen åt shopping eller bekanta sig med Madrids tapaskultur på någon mysig tapasbar. Fotbollsälskare kan besöka Real Madrids arena Santiago Bernabéu som har kapacitet för 81 000 besökare. Arenan har ett museum tillägnat klubben som vann Champions League 2014 och 2016. Det finns möjlighet att gå en guidad visning i arenan. Vår reseledare hjälper dig gärna med tips och information.

Dag 5. Madrid – Hemorten
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och åker mot flygplatsen där vi tar flyget hemåt. Efter mellanlandning når vi vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · nyårsmiddag · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 445:-
Resevaluta: Euro

21 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Spanska Höjdpunkter

Madrid

Costa del Azahar

Baskien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se