Dag 1. Hemorten – Malaysia
Vi flyger till Malaysias huvudstad Kuala Lumpur.

Dag 2. Ankomst Kuala Lumpur
Vi landar i Kuala Lumpur. Väl framme checkar vi in på Swiss Garden Hotel där vi ska bo de kommande tre nätterna. Hotellet ligger centralt i stadens moderna stadskärna med närhet till såväl sevärdheter som shopping, restauranger och barer. Gemensam middag på en av stadens restauranger.

Dag 3. Kuala Lumpur
Efter frukost väntar Kuala Lumpur på att utforskas. Vi ger oss ut på en stadsrundtur tillsammans med vår lokalguide för att upptäcka några av den vibrerande stadens många höjdpunkter. Under turen får vi en inblick i Kuala Lumpurs historia och ser bland annat Självständighetstorget som pryds av Masjid Jamek, en av stadens äldsta moskéer som kännetecknas av sina kritvita lökkupoler, Indieninspirerade valv och rosa mursten. Vi avslutar rundturen med ett besök i världens sjunde högsta byggnad, Petronas Twin Towers, och bjuds på en hisnande utsikt över staden. Resten av dagen är fri för egna strövtåg.

Dag 4. Heldagsutflykt till Melaka
Vi åker söderut till Malaysias färgstarka födelseort, Melaka. Stadens strategiska läge gjorde den tidigt till en eftertraktad plats för kolonialmakter som Portugal, England och Holland, och den Unescolistade stadskärnan är en fascinerande smältdegel av de olika kulturer som präglat staden. Under vår tur ser vi höjdpunkter som St. Peter’s Church, Dutch Administration Office, Cheng Hoon Teng-templet och Jonker Street. Vi avslutar turen med en härlig båtfärd på Melakafloden och äter sedan gemensam lunch. Väl tillbaka i Kuala Lumpur har vi resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 5. Kuala Lumpur – Taman Negara
Efter frukost lämnar vi storstadens brus och reser mot nationalparken och tillika världens äldsta regnskog Taman Negara. Vi åker med vår buss till Kuala Tembeling där vi stiger ombord på traditionella långbåtar som tar oss med på en naturskön färd in i djungeln. Vi kliver av vid Mutiara Taman Negara Resort där vi checkar in för de kommande två nätterna. På kvällen äter vi gemensam middag. För den som önskar finns möjlighet att följa med på en nattvandring i djungeln tillsammans med en av parkens guider. Trots den sena timmen är djungeln allt annat än sömnig, och under vandringen håller vi utkik efter de många nattaktiva djur och insekter som lever här.

Dag 6. Taman Negara
Vi vaknar upp till ljudet av den över 130 miljoner år gamla regnskogens många fåglar, insekter och djur. Efter en välsmakande frukost ger vi oss ut för en spännande vandring i djungeln tillsammans med vår lokalguide. Vi vandrar genom den praktfulla regnskogen längs slingrande stigar mot över 300 meter höga Teresek Hill. På vägen dit berättar vår guide om de många intressanta djur och växter vi stöter på. Väl uppe på toppen får vi en sagolik utsikt över regnskogen, och om vädret tillåter ser vi ända till Malaysias högsta berg, Mount Tahan. Sedan tar vår vandring nya höjder, för nu ger vi oss upp i skogens hängbroar på 45 meters höjd och gör en oförglömlig promenad bland trädkronorna. Därefter återvänder vi till vår resort och äter gemensam lunch. Resten av dagen tillbringas på egen hand. Middag på kvällen.

Dag 7. Taman Negara – Cameron Highlands
Efter frukost och utcheckning lämnar vi regnskogen och åker vattentaxi till Kuala Tahan där vår buss väntar. Vi reser österut genom det böljande landskapet till den gamla brittiska bergsstationen Cameron Highlands. I högländerna är klimatet svalt, luften frisk och jorden bördig vilket tidigt gjorde området populärt för odling av såväl te som grönsaker. Här bosatte sig många av de engelsmän som var stationerade i Malaysia under kolonialtiden, något som syns på både arkitekturen och de klassiska trädgårdarna. Under eftermiddagen når vi Strawberry Park Resort där vi checkar in och äter gemensam middag.

Dag 8. Cameron Highlands
Idag väntar en rundtur i de natursköna högländerna. Vi besöker bland annat den äldsta teplantagen i Malaysia som än idag drivs av samma familj som grundade den 1929. Vi besöker också en blomster- och grönsaksodling där vi får en inblick i de olika odlingsmetoder som används av de lokala odlarna. Vi avslutar turen på en charmig marknad där man kan köpa lokalt producerade produkter. På kvällen avnjuter vi en traditionell malaysisk middag på vårt hotell.

Dag 9. Cameron Highlands – Langkawi
Efter frukost reser vi vidare mot kusten. På vägen dit stannar vi till i den kungliga staden Kuala Kangsar, vackert belägen vid Perakfloden och känd för sina välbevarade palats. Vi ser det pampiga sultanpalatset Istana Iskandariah som är byggt av vit marmor och pryds av guldfärgade kupoler. Vi gör också ett stopp vid Ubudiah-moskén, utformad av arkitekten Arthur Benison Hubback som också ligger bakom järnvägsstationen i Kuala Lumpur. Vi fortsätter sedan till Penangs flygplats och gör en kort flygresa till paradisön Langkawi. Här checkar vi in på lyxiga Holiday Villa Langkawi. Frukost och middag ingår samtliga dagar.

Dag 10–12. Langkawi
Nu väntar härliga dagar med sol, bad och avkoppling på underbara Langkawi. Denna ögrupp består av 99 öar där huvudön Pulau Langkawi är den enda som är bebodd. Här finns vita korallstränder, lummig regnskog, exotiska blommor och vackra vattenfall. Förutom att njuta på stranden finns mycket att se och göra på ön. Den som inte lider av höjdskräck kan ta en tur i världens brantaste linbana som bjuder på imponerande vyer över havet och regnskogen. Här finns också många intressanta naturupplevelser både på land och till havs samt prisvärd shopping i öns enda stad. Utflykter kan bokas på plats via hotellet.

Dag 13. Langkawi – Georgetown, Penang
Efter frukost och utcheckning flyger vi tillbaka till Penang och fortsätter med vår buss till Georgetown. Staden, som grundades på 1700-talet, är en fascinerande blandning av öster- och västerländska influenser, historiska och toppmoderna byggnader samt olika religioner och kulturer. Vi checkar in på det mysiga boutiquehotellet Clans Georgetown och har resten av dagen fri för egna upptäcktsfärder i staden.

Dag 14. Penang – Hemorten
Efter frukost gör vi en guidad rundtur i Georgetowns Unescolistade historiska stadskärna där vi passerar allt från kinesiska tempel till malaysiska moskéer och katolska kyrkor. Resten av dagen är fri för egna strövtåg tills det är dags att åka till flygplatsen för hemfärd.

Dag 15. Hemkomst
Vi når vår hemort.

För att kunna njuta av resan är det viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk då vandringarna i regnskogen kan vara krävande. På vissa ställen är terrängen kraftigt kuperad och stigarna anlagda ovanpå rötter och klippor. Bekväma, lätta träningsskor rekommenderas för vandringarna. Vi rekommenderar också alla resenärer att ta med heltäckande byxor, långärmad tröja och luftiga bomullsplagg för över- och underkropp samt insektsspray och ficklampa för vistelsen i regnskogen. 

Ingår: Flyg t/r inkl inrikesflyg · transfers · 12 övernattningar i dubbelrum · 12 frukostar · två luncher · 9 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 5 195:- · dricks till guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 20:- per person och dag)
Resevaluta: Malaysiska ringgit
Speciellt: Vissa avresor har avvikande program. Se er bokningsbekräftelse för aktuell information. Observera att hängbroarna i Taman Negara stänger vid kraftigt regn, och att promenaden på broarna byts då ut till en annan aktivitet.

Andra liknande resor:

Vietnam

Sydostasien

Laos & Vietnam

Stora Vietnam

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se