Dag 1. Hemorten – Palma
Vi flyger till Palma. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Palmanova och hotell Globales Mimosa. Här bor vi bara 500 meter från stranden, och som omväxling till sand och cykelsadel erbjuder hotellet en stor simbassäng, solterrass och tennisbana. Vi har frukost och middag samtliga dagar på hotellet.

Dag 2–7. Mallorca
Under resan har vi fyra cykeldagar och två dagar fria för egna strövtåg. Vi cyklar cirka 3–4 timmar per dag och tar oss fram på praktiska elcyklar som gör cyklingen till en fröjd. Turerna går både längs kusten och inåt land och bjuder på en härlig kombination av vackra stränder, pittoreska byar och lantliga omgivningar. Under samtliga cykeldagar har vi med oss lokala guider, som förutom att visa vägen ger oss intressanta insikter i såväl Mallorcas historia som livet på ön idag.

Palmanova – Es Capdellà – Santa Ponça – El Toro – Palmanova
Idag tar vi oss från de urbana och mer turistiga delarna av Palmanova till de mindre byarna Calvià och Es Capdellà i sydväst. Vi börjar på moderna cykelvägar som senare övergår till charmiga små gröna landsvägar. Den mysiga byn Es Capdellà erbjuder oss en inblick i det mer genuina Mallorca, och om tiden finns och andan faller på föreslår vi ett litet sidospår till Finca Galatzós gamla bondgårdar som nu fungerar som hembygdsmuseum. Efter Es Capdellà beger vi oss längre söderut mot Santa Ponça med sina stränder, vikar och vackra kustvyer. På vägen passerar vi Port Adrianos nya och omtalade hamn som utformats av den kände franske designern Philippe Starck. Vid El Toro tar vi sedan en paus och njuter av de fantastiska panoramavyerna över naturreservatet Les Illes Malgrats innan vi svänger av mot Palmanova igen.
Cirka 33 km.

Algaida – Pina – Santa Maria del Camí
Vi blir upphämtade med buss vid vårt hotell för dagens tur, som börjar utanför den lilla byn Algaida. Här stiger vi av vid byns gamla glasbruk och påbörjar dagens cykling. Snart är vi mitt i Es Plà som är Mallorcas planaste område. Här finns det en uppsjö av gröna små stigar att följa, och området är internationellt erkänt för sina många vinlundar av signaturen D.O. Binissalem. Vår första pittoreska by på rutten är Pina som snabbt följs av småbyarna Ruberts och Biniagual. Efter en vacker cykeltur längs Camí Vell de Muro, den gamla vägen mot Muro där vi passerar vingårdar, vinhus och vinlundar, når vi dagens slutdestination – den lilla staden Santa Maria del Camí. Här avslutar vi med en vinprovning på vingården Macià Batle som vi avnjuter tillsammans med lokala delikatesser.
Cirka 31 km.

Palmanova – Palma – Can Pastilla – Palmanova
Dagens cykeltur ger oss möjlighet att utforska Palmanova lite närmare. Vi bjuds också på vackra vyer över Palmas kustlinje och de gamla medeltida murarna som vetter mot havet och omgärdar det gotiska kvarteret kring Palmas stora katedral. Glöm inte kameran! Rutten fortsätter bekvämt längs Palmabuktens cykelväg där vi passerar små hamnar och lugna bostadsområden som Portixol, Molinar och charmiga Ciudad Jardín såväl som brittiska favoriten Can Pastilla. Vårt slutmål för dagen är det mest orörda området på denna del av kusten – natursköna Es Carnatge. Här vilar vi upp oss och njuter av de vackra vyerna innan vi cyklar tillbaka till Palmanova och hotellet.
Cirka 33 km.

Sencelles – Ruberts – Montuïri – Randa
Under dagens cykeltur ska vi besöka några av huvudbyarna i Es Plà-området. Vi blir hämtade med buss som tar oss till Algaida. Härifrån cyklar vi till Sencelles – en by med många spår kvar från den talaiotiska befolkningen under tidig bronsålder. Vi fortsätter till den lilla byn Ruberts som anses vara Mallorcas geografiska centrum och som bara består av cirka tjugo hus. Sedan styr vi söderut mot ännu en viktig förhistorisk by vid namn Montuïri, som även är känd för sin årliga dansuppvisning. Byns gamla väderkvarnar är tacksamma att fotografera, och beroende på hur vi ligger till tidsmässigt kanske vi hinner göra ett besök vid de förhistoriska ruinerna Son Fornés som ligger utanför byn. För att ta oss till nästa lilla by på vår tur fortsätter vi söderut och når snart Randa som ligger vid foten av berget med samma namn. Nu har vi bara en sista vacker cykelsträcka kvar innan vi åter är i Algaida där vi tar bussen hem till hotellet.
Cirka 40 km.

Dag 8. Palma – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och ger oss iväg mot flygplatsen för hemfärd. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · hyra av elcykel · guider · vinprovning i Maciá Batle · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Det är viktigt med bekväm klädsel under cykelturerna. Rekommenderat att använda lösa eller stretchiga byxor/shorts. Notera att cyklarna har handbroms, ej fotbroms. 2020 bor vi på Hotel Las Arenas.

Andra liknande resor:

Liverpool med Hysén

Island och Grönland

Costa del Sol

Kryssning Nilen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se