Dag 1. Hemorten – Palma
Vi flyger till Palma och tar oss sedan vidare med buss till vårt hotell Las Arenas i Ca'n Pastilla. Hotellet har pool med solstolar och ligger inom gångavstånd till butiker och sandstrand.  Vi har frukost och middag samtliga dagar på hotellet.

Dag 2–7. Mallorca
Under resan har vi fyra cykeldagar och två dagar fria för egna strövtåg. Vi cyklar cirka 3–4 timmar per dag och tar oss fram på praktiska elcyklar som gör cyklingen till en fröjd. Turerna går både längs kusten och inåt land och bjuder på en härlig kombination av vackra stränder, pittoreska byar och lantliga omgivningar. Under samtliga cykeldagar har vi med oss lokala guider, som förutom att visa vägen ger oss intressanta insikter i såväl Mallorcas historia som livet på ön idag.

Ca'n Pastilla – Es Cap Blanc – Ca'n Pastilla
Dagens cykeltur tar oss till Llucmajor i sydöstra Mallorca och fyren Es Cap Blanc, byggd år 1862 och belägen på cirka 100 meters höjd. Vi cyklar från vårt hotell i riktning mot S'Arenal på cykelbanor och sidovägar tills vi kommer ut på landsbygden. Vi stannar till vid Capocorbs förhistoriska lämningar från den talaiotiska kulturen där en paus passar fint innan vi fortsätter vår tur. Slutligen når vi fyren, och bjuds på en underbar utsikt över kusten. På vägen tillbaka cyklar vi i 6,5 km tills vi når Son Veri Nou och tar oss sista biten genom lugnare cykelbanor tills vi åter når Ca´n Pastilla. Cirka 53 km. 

Ca'n Pastilla – Sant Jordi – Llucmajor – Ca'n Pastilla
Idag cyklar vi från Ca'n Pastillas urbana miljöer till den vackra landsbygden nordost om Palma och får en fin inblick i det mallorcanska lantlivet som pågår längs de charmiga småvägarna. Vi passerar den lilla byn Sant Jordi och når därefter pittoreska Llucmajor där vi avnjuter vår lunch. Vi påbörjar sedan vår resa tillbaka till Ca'n Pastilla längs en bekväm cykelväg som går parallellt med motorvägen. På hemresan passerar vi Circuit Mallorca och kusten vid S'Arenal innan vi är tillbaka på hotellet. Cirka 44 km.

Algaida – Pina – Santa Maria del Camí
Vi blir upphämtade med buss vid vårt hotell för dagens tur, som börjar utanför den lilla byn Algaida. Här stiger vi av vid byns gamla glasbruk och påbörjar dagens cykling. Snart är vi mitt i Es Plà som är Mallorcas planaste område. Här finns det en uppsjö av gröna små stigar att följa, och området är internationellt erkänt för sina många vinlundar av signaturen D.O. Binissalem. Vår första pittoreska by på rutten är Pina som snabbt följs av småbyarna Ruberts och Biniagual. Efter en vacker cykeltur längs Camí Vell de Muro, den gamla vägen mot Muro där vi passerar vingårdar, vinhus och vinlundar, når vi dagens slutdestination – den lilla staden Santa Maria del Camí. Här avslutar vi med en vinprovning på vingården Macià Batle som vi avnjuter tillsammans med lokala delikatesser. Cirka 31 km.

Sencelles – Ruberts – Montuïri – Randa
Under dagens cykeltur ska vi besöka några av huvudbyarna i Es Plà-området. Vi blir hämtade med buss som tar oss till Algaida. Härifrån cyklar vi till Sencelles – en by med många spår kvar från den talaiotiska befolkningen under tidig bronsålder. Vi fortsätter till den lilla byn Ruberts som anses vara Mallorcas geografiska centrum och som bara består av cirka tjugo hus. Sedan styr vi söderut mot ännu en viktig förhistorisk by vid namn Montuïri, som även är känd för sin årliga dansuppvisning. Byns gamla väderkvarnar är tacksamma att fotografera, och beroende på hur vi ligger till tidsmässigt kanske vi hinner göra ett besök vid de förhistoriska ruinerna Son Fornés som ligger utanför byn. För att ta oss till nästa lilla by på vår tur fortsätter vi söderut och når snart Randa som ligger vid foten av berget med samma namn. Nu har vi bara en sista vacker cykelsträcka kvar innan vi åter är i Algaida där vi tar bussen hem till hotellet.  Cirka 41 km.

Dag 8. Palma – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och ger oss iväg mot flygplatsen för hemfärd. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · hyra av elcykel · guider · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Det är viktigt med bekväm klädsel under cykelturerna. Vi rekommenderar att använda lösa eller stretchiga byxor/shorts. Notera att cyklarna har handbroms, ej fotbroms.

Andra liknande resor:

Mallorca vandring

Mallorca & Menorca

Mallorca

Mallorca

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se