Dag 1. Hemorten – Palma
Vi flyger till Palma. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss den korta biten till Hotel Nautic där vi ska bo de kommande sju nätterna. Eftermiddagen lämnas fri åt hotellets faciliteter och dess omgivning. Vi har frukost och middag på vårt hotell samtliga dagar.

Dag 2-7. Avkoppling och utflykter
Vi har nu sex heldagar på oss att utforska omgivningarna runt Palma. 

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse på Mallorca:
Samtliga utflykter ingår i resans pris.

Heldagsutflykt Alcúdia Formentor och vingårdar

Vi gör ett besök i Alcúdia där vi tittar närmare på gamla stan som grundades av romarna. Från Alcúdia tar vi oss sedan via Port de Pollença till Kap Formentor och under vår väg passerar vi stränder med Medelhavets vitaste sand. Under dagen kommer vi dessutom att besöka några vingårdar där vi får ta del av framställningen samt provsmaka olika sorters viner. Till detta serveras lite enklare snacks.

Heldagsutflykt Valldemossa och San Telmo
Vi besöker byn Valldemossa, naturskönt belägen i Tramuntanabergen. Byn är bland annat känd för att Frédéric Chopin och författarinnan George Sand bodde här en vinter. Vi gör ett besök på ett av byns mest kända kaféer för att provsmaka Mallorcas populära kaka ”coca de patata”, en traditionell potatiskaka och en symbol för Mallorcas gastronomi. Vi åker sedan vidare till den lilla fiskebyn Sant Elm, där vi äter en gemensam lunch. Sista stoppet blir Port d’Andratx, en mysig fiskeby där fiskebåtar och lyxiga privatbåtar samsas om platsen.

Heldagsutflykt Palma
Vår buss hämtar oss för att ta oss med på en rundtur i Palma där vi kommer att få se flera av stadens intressanta platser. Därefter släpps vi av inne i den pittoreska stadskärnan för en guidad tur till fots. Vi avslutar vår promenad i kvarteret ”La Lonja” där vi ska besöka två olika tapasrestauranger. På båda ställena får vi provsmaka några utvalda tapas och ett glas gott spanskt vin. Därefter tar vi oss med vår buss till det relativt nyöppnade gastronomicentret San Juan. Marknaden erbjuder ett aptitretande utbud av mat och vin från hela världen och har blivit en populär samlingspunkt. Efter detta besök kan man antingen välja att stanna kvar på marknaden, shoppa eller strosa runt på egen hand till dess att vår buss tar oss tillbaka till vårt hotell.

Heldagsutflykt La Granja med paella-visning
Vi åker till en av Mallorcas största herrgårdar, La Granja, där vi gör en rundvandring. Under besöket får vi lära oss hur man tillagar den traditionella spanska rätten paella. Medan kocken demonstrerar översätter vår guide hela processen steg för steg. Vi får även möjlighet att laga vår egen paella som det sedan är dags att avnjuta. Vi bjuds dessutom på förrätt, dessert, sangria, vin, vatten eller läsk samt kaffe. Hela besöket avslutas med ett smakprov av lokala specialiteter från Mallorca.

Dag 8. Palma – Hemorten
Vi tar sovmorgon och äter frukost i lugn och ro innan det är dags att checka ut från vårt hotell och bege oss mot flygplatsen. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under kvällen. 


Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 525:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Hotellet är endast för vuxna. Resenärer från Kastrup/Arlanda/Gardermoen reser t/r med direktflyg. Vid sen ankomst byts middagen på ankomstdagen ut mot lunch en annan dag.

77 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Mallorca vandring

Golf Mallorca

Mallorca

Mallorca

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se