
Vi börjar dagen med en guidad promenad genom Palmas gotiska kvarter, där vi utforskar den äldsta delen av staden och får en inblick i dess rika historia. Därefter besöker vi den välkända matmarknaden Mercat de l’Olivar, känd för sitt stora utbud av lokala råvaror och delikatesser. Vi stannar vi för en gemensam lunch med tapas, vin och vatten. Efteråt finns tid att upptäcka Palma på egen hand innan vi återvänder till hotellet med buss.
Son Maixella med paella-visning
Son Maixella är en charmig herrgård med genuin mallorcansk karaktär, belägen cirka 20 minuter från Palma och omgiven av ett vackert landskap. När vi anländer välkomnas vi av personalen som visar oss hur den traditionella rätten paella tillagas och guidar oss genom hela processen. Alla får vara med och hjälpa till att laga paellan, vilket gör upplevelsen både lärorik och gemensam. Vi inleder med att smaka på lokala delikatesser som mandlar, fikon, ost, sobrasada och bröd, tillsammans med sangria eller alkoholfria alternativ. Därefter får vi avnjuta den nygjorda paellan i den stämningsfulla miljön och njuta av den rofyllda atmosfären som omger herrgården.
Först: Bittes reseledarensats var en 10:a+! Tydlig och klar, trevlig, stöttande, inlyssnande och inspirerande. I topp på de resor vi gjort med Rolfs. Sen resan, bra upplägg med några "egna" dagar, utflykterna var bra upplagda med trevliga aktiviteter som laga palla. Hade kanske önskat lite mer "traditionell" vinprovning, än att "bara" bli bjudna. Bra hotell med toppenläge och mycket god mat, även frukosten. Guiden Anna Maria (?) var otydlig och rörig, men där räddade Bitte upp situationen.
På restaurangen Don Caragol serverades god mat, dock i alldeles för stora portioner! Guiderna Lena och Adriane var båda mycket duktiga och trevliga!