Dag 1. Hemorten – Palma
Vi flyger till Palma och tar oss sedan vidare  med buss till hotell Globales Mimosa där vi ska bo de kommande sju nätterna. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i omgivningarna. Vi har frukost och middag på vårt hotell samtliga dagar, förutom dag sju då vi avslutar resan med en tapasmiddag på restaurangen Sa Premsa i Palma.

Dag 2–7. Avkoppling och utflykter
Vi har nu sex heldagar på oss att utforska omgivningarna runt Palma. 

Vi erbjuder följande utflykter:
Samtliga utflykter ingår i resans pris. 

Vinprovning och lunch på vingården Ramanyà
 
Vi åker till den anrika vingården Ramanyà, som är belägen strax utanför Santa Maria del Camí. Här gör vi en guidad rundtur och lär oss allt om hur vintillverkningen går till. Efter turen provar vi några av gårdens goda viner. Vi avslutar besöket med en välsmakande lunch bestående av mallorcansk spädgris och efterrätt med en underbar utsikt över de vackra omgivningarna.

Valldemossa
 
Vi besöker byn Valldemossa, naturskönt belägen i Tramuntanabergen. Byn är bland annat känd för att Frédéric Chopin och författarinnan George Sand bodde här en vinter. Här gör vi en guidad rundtur och besöker ett av byns mest kända kaféer för att provsmaka Mallorcas populära kaka ”coca de patata”, en traditionell potatiskaka som har blivit en symbol för Mallorcas gastronomi. Vi får sedan tid att strosa omkring i den pittoreska byn på egen hand innan vi samlas för gemensam lunch på en trevlig restaurang.


Palma
Vår buss hämtar oss för att ta oss med på en rundtur i Palma där vi ser flera av stadens intressanta platser. Vi börjar med guidad tur till fots i den gamla stadskärnan där vi bland annat ser Palmas mest berömda byggnad, 1300-talskatedralen La Seu. Turen avslutas i det populära kvarteret ”La Lonja” där vi besöker två olika tapasrestauranger. På båda ställena får vi provsmaka några utvalda tapas och ett glas gott spanskt vin. Därefter fortsätter vi till saluhallen Mercat de l’Olivar, som är känd för att erbjuda Mallorcas bästa råvaror såsom fisk, kött, frukt och grönt. Här får vi tid att strosa omkring och provsmaka några av alla de läckra delikatesserna eller slå oss ner på någon av de trevliga restaurangerna och vinbarerna. Efter detta besök har vi lite fri tid på egen hand innan vår buss tar oss tillbaka till vårt hotell. 

La Granja med paella-visning
Vi åker till en av Mallorcas största herrgårdar, La Granja, som är belägen i lummiga omgivningar i närheten av Tramuntanabergen. Under besöket får vi lära oss hur man tillagar den traditionella spanska rätten paella. Medan kocken demonstrerar översätter vår guide hela processen steg för steg. Vi får även möjlighet att laga vår egen paella som det sedan är dags att avnjuta. Vi bjuds dessutom på förrätt, dessert, sangria, vin, vatten eller läsk samt kaffe. Hela besöket avslutas med ett smakprov av lokala specialiteter från Mallorca. 

Dag 8. Palma – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss mot flygplatsen för hemfärd.  

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Vid sen ankomst byts middagen på ankomstdagen ut mot lunch en annan dag

Andra liknande resor:

Mallorca & Menorca

Mallorca vandring

Cykel Mallorca

Mallorca

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se