Dag 1. Hemorten – Palma
Vi flyger till Palma. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss den korta biten till hotell Globales Mimosa där vi ska bo de kommande sju nätterna. Eftermiddagen lämnas fri åt hotellets faciliteter och dess omgivning. Vi har frukost och middag på vårt hotell samtliga dagar, förutom dag sju då vi avslutar resan med en tapasmiddag på den klassiska restaurangen Sa Barca i Palma.

Dag 2-7. Avkoppling och utflykter
Vi har nu sex heldagar på oss att utforska omgivningarna runt Palma. 


Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse på Mallorca:

Samtliga utflykter ingår i resans pris. 

Vinprovning och lunch på vingården Ramanya
Vi åker till den anrika vingården Ramyana, som är belägen strax utanför Santa Maria del Camí. Här gör vi en guidad rundtur och lär oss allt om hur vintillverkningen går till. Vi får självklart också testa några av gårdens goda viner. Vi avslutar besöket med en välsmakande lunch beståendes av Mallorcansk spädgris och efterrätt med en underbar utsikt över de vackra omgivningarna. 

Heldagsutflykt Valldemossa
Vi besöker byn Valldemossa, naturskönt belägen i Tramuntanabergen. Byn är bland annat känd för att Frédéric Chopin och författarinnan George Sand bodde här en vinter. Här gör vi en guidad rundtur och smiter in på ett av byns mest kända kaféer för att provsmaka Mallorcas populära kaka ”coca de patata”, en traditionell potatiskaka och en symbol för Mallorcas gastronomi. Vi får sedan tid till att strosa omkring i den pittoreska byn på egen hand innan vi samlas för en gemensam lunch på en trevlig restaurang.

Heldagsutflykt Palma
Vår buss hämtar oss för att ta oss med på en rundtur i Palma där vi kommer att få se flera av stadens intressanta platser. Vi börjar med guidad tur till fots i den gamla stadskärnan där vår guide berättar om stadens fascinerande historia. Turen avslutas i kvarteret ”La Lonja” där vi ska besöka två olika tapasrestauranger. På båda ställena får vi provsmaka några utvalda tapas och ett glas gott spanskt vin. Därefter fortsätter vi till saluhallen Mercat de l'Olivar, som är känd för att erbjuda Mallorcas bästa råvaror såsom fisk, kött, frukt och grönt. Här får vi tid att strosa omkring och provsmaka några av alla läckra delikatesser som finns här, eller varför inte slå sig ner på någon av de trevliga restaurangerna och vinbarerna. Efter detta besök kan man antingen välja att stanna kvar i saluhallen, shoppa eller strosa runt på egen hand i staden till dess att vår buss tar oss tillbaka till vårt hotell.

Heldagsutflykt La Granja med paella-visning
Vi åker till en av Mallorcas största herrgårdar, La Granja, som är belägen i lummiga omgivningar i närheten av Tramuntanabergen. Under besöket får vi lära oss hur man tillagar den traditionella spanska rätten paella. Medan kocken demonstrerar översätter vår guide hela processen steg för steg. Vi får även möjlighet att laga vår egen paella som det sedan är dags att avnjuta. Vi bjuds dessutom på förrätt, dessert, sangria, vin, vatten eller läsk samt kaffe. Hela besöket avslutas med ett smakprov av lokala specialiteter från Mallorca.

Dag 8. Palma – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss mot flygplatsen för hemfärd.  


Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 725:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Vid sen ankomst byts middagen på ankomstdagen ut mot lunch en annan dag.

98 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Mallorca vandring

Mallorca

Mallorca

Barcelona

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se