Dag 1. Hemorten – Mallorca
Vi flyger till Palma. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till den populära Alcúdiabukten på norra Mallorca, som är känd för sina härliga stränder och sitt behagliga tempo. Här erbjuder vi boende på tre olika hotell. Vi har frukost och middag på vårt hotell samtliga dagar.

Dag 2–7. Avkoppling och utflykter
Vi har nu sex heldagar på oss att utforska denna pärla. Vi njuter av atmosfären och gör promenader längs stranden. Kanske lockar en båtutflykt eller bara avkoppling i solen. Vår reseledare ger förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål. Under vår vistelse gör vi bussutflykter som alla ingår i resans pris. 

Heldagsutflykt Palma
Vi gör en heldagsutflykt till Mallorcas största stad Palma. Vi börjar med ett stopp vid slottet Bellver, beläget på det lilla berget som tornar upp sig över bukten. Härifrån har vi en fantastisk panoramautsikt över staden (entré till slottet ingår ej). Väl framme i Palma besöker vi bland annat gamla stan och den välkända 1300-talskatedralen La Seu som är ett av de största turistmålen i Palma. Vi får också tid på egen hand för både lunch och shopping innan det är dags att återvända till vårt hotell. 

Heldagsutflykt Valldemossa, Sóller och Alfabia
Vi åker upp i Tramuntanabergen till Valldemossa, en by känd för att Frédéric Chopin och författarinnan George Sand bodde här en vinter. Här besöker vi klostret La Real Cartuja från 1700-talet. Vi fortsätter sedan till den charmiga byn Port de Sóller, där vi får tid att på egen hand inta lunch och strosa längs strandpromenaden. Från Port de Sóller tar vi oss med spårvagn till Sóller där vi möter vår buss för vidare färd till godset Alfabia. Vi gör en promenad i den stämningsfulla, välbevarade, arabiska trädgårdsanläggningen med springbrunnar och subtropiska växter och blir påminda om att ön under flera hundra år var under arabiskt styre. Därefter återvänder vi till vårt hotell.

Lång halvdagsutflykt med lokal marknad och vinprovning
Vi åker på halvdagsutflykt till en av Mallorcas myllrande marknader. Här får vi en inblick i öns genuina kultur, och finner allt från utsökta delikatesser till lokalproducerade hantverk. Vi avrundar vår utflykt med ett besök på en spansk bodega för vinprovning av de lokala vinerna.

Dag 8. Mallorca – Hemorten
Efter frukost beger vi oss till flygplatsen i Palma för färd hemåt.


Våra hotell på Mallorca
På den här resan erbjuder vi boende på tre olika hotell i Alcúdiabukten. Nedan följer mer information om hotellen.

Grupotel Farrutx****
Nyrenoverat hotell i Can Picafort, som är känt för sina fina stränder. Hotellet ligger bara ett stenkast från en av dem. Hotellet har både inom- och utomhuspooler samt jacuzzi. 

Grupotel Alcudia Suite****
Bekvämt hotell vid Playa de Muro i Alcúdia med flera pooler och en härlig sandstrand på promenadavstånd från hotellet. 

Grupotel Maritimo****
Härligt hotell i populära Alcúdia med centralt läge i hjärtat av staden en kort promenad från stranden. På hotellet finns bland annat två utomhuspooler, gym och spa. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 495:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Mallorca

Mallorca vandring

Mallorca

Barcelona

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se