Dag 1. Hemorten – Palmanova
Vi flyger till Palma. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss den korta vägen till Palmanova och hotell Globales Mimosa. Hotellet ligger centralt med gångavstånd till strand, shopping och restauranger. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell. Vi har nu härliga dagar framför oss för att utforska omgivningarna runtomkring oss.

Dag 2-7. Mallorca
Under vår vistelse kommer vi att göra fyra vandringar i områdena runt Alaró slott, Andratx, Valldemossa, Deià och Sóller. Under våra vandringsdagar åker vi buss till och från vandringarna. Vissa vandringar går utmed havet och andra i inlandet. Vi vandrar genom stenekskogar och olivlundar, bland berg och raviner och njuter av fantastiska vyer. Varje dag vandrar vi cirka 4–6 timmar. På vandringsdagarna rekommenderar vi att ha med lunchpaket som kan köpas i byns livsmedelsbutik.

Dag 8. Palmanova – Hemorten
Vi lämnar vårt hotell och åker mot Palma och flygplatsen för hemfärd.


Vandring Esporles – Banyalbufar

Vi ger oss ut på en behaglig vandring som börjar i utkanten av Esporles, vackert beläget vid Tramuntanabergen. Härifrån vandrar vi västerut till den lilla byn Banyalbufar. Vi vandrar dit på stigar som omges av ek- och olivträd, och får flera fina glimtar över medelhavet. När vi närmar oss Banyalbufar passerar vi byns berömda odlingsterass, som byggdes av morerna och löper hela vägen ner till havet från bergsluttningarna. Längd cirka 8 km, vandringstid 3–4 timmar, höjdskillnad cirka 350 m.

Vandring Port D’Andratx – Sant Elm
Idag vandrar vi på Mallorcas västra kust. Vi börjar vid Port d’Andratx. Vandringen fortsätter norrut och längs vägen stannar vi vid stranden Cala Egos för att äta vår medhavda lunch. Den sista sträckan av vägen till Sant Elm går nära havet och slutligen når vi den pittoreska fiskebyn där vi avslutar dagens vandring. Längd cirka 10 km, vandringstid 4–5 timmar, höjdskillnad cirka 450 m.

Vandring Valldemossa
Dagens vandring går i bergskedjan Tramuntanas norra del och börjar i den charmiga byn Esporles. Härifrån vandrar vi genom underbar natur och får uppleva flera magnifika vyer innan vi når dagens slutmål, Valldemossa. Denna pittoreska by är bland annat känd för att Frédéric Chopin och författarinnan George Sand bodde här en vinter. Vandringen är medelsvår med gott om höjder. Längd cirka 9 km, vandringstid cirka 5–6 timmar, höjdskillnad cirka 500 m.

Vandring Deiá – Sóller
Vi vandrar på behagliga vägar mellan byarna Deiá och Soller, och har utsikt över Mallorcas nordvästra kust. Vi går längs flera vackra jordbruksmarker och får en inblick i det lugna, lantliga livet på Mallorca. Längd cirka 9 km, vandringstid cirka 4 timmar, höjdskillnad cirka 450 m.

Våra vandringar på Mallorca är mer krävande och utmanande än vandringarna på flera av våra andra vandringsresor. Underlaget är ofta stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

OBS! Programmet på hemsidan avser resor under 2019. För 2018 års program, se följande länk: http://rolfsbuss.se/assets/mallorca-vandring-2018.pdf

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 125:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: 2018 bor vi på Ola Panama Hotel och programmet för vandringarna är något annorlunda. Flygtider varierar mellan avgångar och avreseort. Vissa turer är med mellanlandning. Vid sen ankomst byts middagen dag 1 ut mot lunch en annan dag. På avresorna 13/5 & 9/9 2019 bor vi på Hotel Globales Palmanova Palace.

212 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Mallorca

Mallorca

Mallorca

Barcelona

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se