Dag 1. Hemorten – Ca´n Pastilla
Vi flyger till Palma och sedan vidare med buss till vårt hotell Las Arenas i Ca´n Pastilla . Hotellet har simbassäng och ligger inom gångavstånd till stranden, butiker och restauranger. Vi har frukost och middag samtliga dagar på hotellet.

Dag 2–7. Mallorca
Under vår vistelse kommer vi att göra fyra vandringar. Under vandringsdagarna åker vi buss till och från vandringarna. Vissa vandringar går utmed havet och andra i inlandet. Vi vandrar genom stenekskogar och olivlundar, bland berg och raviner och njuter av fantastiska vyer. Varje dag vandrar vi cirka 4–6 timmar. På vandringsdagarna rekommenderar vi att ha med lunchpaket som kan köpas i byns livsmedelsbutik.

Cuber – Barranc de Biniaraix  
Idag väntar en vandring som tar oss genom magnifika bergslandskap och den vackra ravinen Barranc de Biniaraix. I ravinen vandrar vi längs odlingsterrasser på en pilgrimsled från 1300-talet, och når slutligen den mysiga byn Biniaraix där vi stannar till för en fika innan vår buss hämtar oss. Längd cirka 14 km, vandringstid 4–5 timmar, höjdskillnad cirka 350 m.

Port D’Andratx – Sant Elm

Idag vandrar vi på Mallorcas västra kust. Vi börjar vid Port d’Andratx. Vandringen fortsätter norrut. Vi stannar längs vägen för att äta vår medhavda lunch. Den sista sträckan av vägen till Sant Elm går nära havet och slutligen når vi den pittoreska fiskebyn där vi avslutar dagens vandring. Längd cirka 10 km, vandringstid 4–5 timmar, höjdskillnad cirka 450 m.

Valldemossa

Dagens vandring går i bergskedjan Tramuntanas norra del och börjar i Valldemossa. Härifrån vandrar vi genom underbar natur och får uppleva flera magnifika vyer innan vi når dagens slutmål, Valldemossa. Denna pittoreska by är bland annat känd för att Frédéric Chopin och författarinnan George Sand bodde här en vinter. Vandringen är medelsvår med gott om höjder. Längd cirka 9 km, vandringstid cirka 5–6 timmar, höjdskillnad cirka 500 m.

Deià – Sóller
Vi vandrar på behagliga vägar mellan byarna Deià och Sóller, och har utsikt över Mallorcas nordvästra kust. Vi går längs flera vackra jordbruksmarker och får en inblick i det lugna, lantliga livet på Mallorca. Längd cirka 9 km, vandringstid cirka 4 timmar, höjdskillnad cirka 450 m. 

Dag 8. Ca´n Pastilla – Hemorten
Vi lämnar vårt hotell och åker mot Palma och flygplatsen för hemfärd.

Underlaget är ofta stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Mallorca & Menorca

Mallorca

Cykel Mallorca

Mallorca

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se