Dag 1. Hemorten – Palmanova
Vi flyger med direktflyg till Palma på kvällen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss den korta vägen till Palmanova och hotell Ola Panama. Hotellet ligger centralt med gångavstånd till strand, shopping och restauranger. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell. Vi har nu härliga dagar framför oss för att utforska omgivningarna runtomkring oss. 

Dag 2-7. Mallorca
Under vår vistelse kommer vi att göra fyra vandringar i områdena runt Alaró slott, Andratx, Valldemossa, Deià och Sóller. Under våra vandringsdagar åker vi buss till och från vandringarna. Vissa vandringar går utmed havet och andra i inlandet. Vi vandrar genom stenekskogar och olivlundar, bland berg och raviner och njuter av fantastiska vyer. Varje dag vandrar vi cirka 4–6 timmar. På vandringsdagarna rekommenderar vi att ha med lunchpaket som kan köpas i byns livsmedelsbutik.

Dag 8. Palmanova – Hemorten
Vi lämnar vårt hotell under morgonen och åker mot Palma och flygplatsen för flyg hemåt. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under kvällen.


Vandring Castell d'Alaró
Slutdestinationen för dagens vandring är ruinerna efter Castell d'Alaró, som förr i tiden var ett svåråtkomligt slott byggt för att försvara lokalbefolkningen mot pirater och inkräktare. Slottsruinerna är belägna cirka 800 m.ö.h. och vandringen dit bjuder på spektakulära vyer. Väl uppe vid slottsruinerna kan vi se ända till Palma, D'Andtrax och den lilla ögruppen Cabrera. Vandringen är lätt till medelsvår och tar cirka 4 timmar. 

Vandring Port D’Andratx – Sant Elm
Idag vandrar vi på Mallorcas västra kust. Vi börjar vid Port d’Andratx. Vandringen fortsätter norrut och längs vägen stannar vi vid stranden Cala Egos för att äta vår medhavda lunch. Den sista sträckan av vägen till Sant Elm går nära havet och slutligen når vi den pittoreska fiskebyn där vi avslutar dagens vandring. Längd cirka 10 km, vandringstid 4–5 timmar, höjdskillnad cirka 450 m.

Vandring El camí de l’Arxiduc
Dagens vandring i bergskedjan Tramuntanas norra del är en av de mest populära. Vi börjar och slutar i byn Valldemossa. Vandringen är lätt till medelsvår med gott om höjder och magnifik utsikt. Längd cirka 13 km, vandringstid cirka 5–6 timmar, höjdskillnad cirka 650 m.

Vandring Sóller – Deiá
Vi vandrar på bekväma och trevliga vägar med några backar och har utsikt över Mallorcas nordvästra kust. Längd cirka 9 km, vandringstid cirka 4 timmar, höjdskillnad cirka 450 m. 

Våra vandringar på Mallorca är mer krävande och utmanande än vandringarna på flera av våra andra vandringsresor. Underlaget är ofta stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer. Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, regnskydd, vattenflaska, solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.


Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 125:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Flygtider varierar mellan avgångar och avreseort. Vissa turer är med mellanlandning. Vid sen ankomst byts middagen dag 1 ut mot lunch en annan dag.

185 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Mallorca

Golf Mallorca

Mallorca

Mallorca

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se