Dag 1. Hemorten – Palmanova
Vi flyger till Palma. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss den korta vägen till Palmanova och hotell Globales Mimosa. Hotellet ligger centralt med gångavstånd till strand, shopping och restauranger. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell. Vi har nu härliga dagar framför oss för att utforska omgivningarna runtomkring oss.

Dag 2–7. Mallorca
Under vår vistelse kommer vi att göra fyra vandringar. Under vandringsdagarna åker vi buss till och från vandringarna. Vissa vandringar går utmed havet och andra i inlandet. Vi vandrar genom stenekskogar och olivlundar, bland berg och raviner och njuter av fantastiska vyer. Varje dag vandrar vi cirka 4–6 timmar. På vandringsdagarna rekommenderar vi att ha med lunchpaket som kan köpas i byns livsmedelsbutik.

Dag 8. Palmanova – Hemorten
Vi lämnar vårt hotell och åker mot Palma och flygplatsen för hemfärd.


Vandring Esporles – Banyalbufar

Vi ger oss ut på en behaglig vandring som börjar i utkanten av Esporles, vackert beläget vid Tramuntanabergen. Härifrån vandrar vi västerut till den lilla byn Banyalbufar. Vi vandrar dit på stigar som omges av ek- och olivträd, och får flera fina glimtar över Medelhavet. När vi närmar oss Banyalbufar passerar vi byns berömda odlingsterrass, som byggdes av morerna och löper hela vägen ner till havet från bergssluttningarna. Längd cirka 8 km, vandringstid 3–4 timmar, höjdskillnad cirka 350 m.

Vandring Port D’Andratx – Sant Elm
Idag vandrar vi på Mallorcas västra kust. Vi börjar vid Port d’Andratx. Vandringen fortsätter norrut och längs vägen stannar vi vid stranden Cala Egos för att äta vår medhavda lunch. Den sista sträckan av vägen till Sant Elm går nära havet och slutligen når vi den pittoreska fiskebyn där vi avslutar dagens vandring. Längd cirka 10 km, vandringstid 4–5 timmar, höjdskillnad cirka 450 m.

Vandring Valldemossa
Dagens vandring går i bergskedjan Tramuntanas norra del och börjar i den charmiga byn Esporles. Härifrån vandrar vi genom underbar natur och får uppleva flera magnifika vyer innan vi når dagens slutmål, Valldemossa. Denna pittoreska by är bland annat känd för att Frédéric Chopin och författarinnan George Sand bodde här en vinter. Vandringen är medelsvår med gott om höjder. Längd cirka 9 km, vandringstid cirka 5–6 timmar, höjdskillnad cirka 500 m.

Vandring Deià – Sóller
Vi vandrar på behagliga vägar mellan byarna Deià och Sóller, och har utsikt över Mallorcas nordvästra kust. Vi går längs flera vackra jordbruksmarker och får en inblick i det lugna, lantliga livet på Mallorca. Längd cirka 9 km, vandringstid cirka 4 timmar, höjdskillnad cirka 450 m.

Cuber – Barranc de Biniaraix  
OBS! Den här vandringen görs endast på resor 2020, och ersätter då vandringen Esporles - Banyalbufar.   
Idag väntar en vandring som tar oss genom magnifika bergslandskap och den vackra ravinen Barranc de Biniaraix. I ravinen vandrar vi längs odlingsterraser på en pilgrimsled från 1300-talet, och når slutligen den mysiga byn Biniaraix där vi stannar till för en fika innan vår buss hämtar oss. Längd cirka 14 km, vandringstid 4–5 timmar, höjdskillnad cirka 350 m. 

Våra vandringar på Mallorca är mer krävande och utmanande än vandringarna på flera av våra andra vandringsresor. Underlaget är ofta stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 125:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 9/9 bor vi på Hotel Globales Palmanova Palace. 2020 bor vi på hotell Las Arenas i Ca’n Pastilla , och vandringen Esporles - Banyalbufar ersätts med vandringen Cuber - Barranc de Biniaraix.  

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se