Dag 1. Hemorten – Mauritius
Vi flyger till Mauritius.

Dag 2. Ankomst Mauritius
Från flygplatsen beger vi oss till Blue Star The Ravenala Attitude där vi checkar in. Denna resort ligger i den lilla orten Balaclava söder om Grand Baie, vid stranden intill Citron River. I resan ingår halvpension på 7 av hotellets 10 restauranger och det finns möjlighet att välja helpension mot ett tillägg. Hotellet erbjuder spa och relaxavdelning med massagerum, hamam och skönhetssalong, gym och två utomhuspooler. Andra aktiviteter som erbjuds är paddling, tennis, vindsurfing och vattengympa och för familjer finns det en barnklubb.

Dag 3 – 8 . Mauritius
Låt semesterkänslan infinna sig och slappna av i hotellets rogivande miljö. När du är redo för äventyr finns ett helt paradis att upptäcka och hotellet hjälper gärna till att boka diverse utflykter. En kort buss- eller taxiresa bort ligger flertalet parker, muséer, shopping och sevärdheter. Det finns också möjlighet att hyra cykel för att uppleva kusten helt på egen hand.

Vi erbjuder följande tillvalsutflykter:

Katamaran längs västkusten för att se delfinerna

Upphämtning på hotellet tidigt på morgonen. Väl ute på vår katamaran äter vi en lättare frukost medan kapten styr oss ut till havs. I Tamarin Bay kommer vi få möjlighet att se delfiner i deras naturliga miljö, en väldigt harmonisk och lekfull upplevelse, innan vi fortsätter längs kusten. Då och då kommer vi stanna så alla får möjlighet att simma och snorkla i det underbart klara vattnet och uppleva Mauritius naturliv under ytan.

Lunchen äter vi ombord och det bjuds på en fantastisk BBQ-buffé med läskande drinkar. På väg mot vårt utflyktsmål Benitiers Island passerar vi den berömda Crystal Rock – en udda korallformation som vilar som en ö ovanför vattenytan. Benitiers Island är en sand- och korallö som erbjuder underbara möjligheter till sol, bad och snorkling. Här stannar vi ett tag och njuter av eftermiddagen innan vi beger oss tillbaka till hotellet. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris 750:-

Rundresa i södern och Casela World of Adventures

Efter frukost far vi ut på upptäcktsfärd i de södra delarna av landet och vi får bland annat uppleva det populära friluftsområdet Trou aux Cerfs. Denna gröna park är både rofylld och vacker, men under den slumrar en av Mauritius många vulkaner. Hela parken är nämligen en enda stor krater och i dess mitt vilar en bedrägligt stillsam kratersjö.

Med på vår tur finns också ett besök till den vackra nationalparken Black River Gorges. Här finns stora delar av Mauritius regnskog bevarad och över 300 exotiska fåglar och växter, däribland den utrotningshotade rosa duvan. Kom ihåg att packa vatten inför din vandring och glöm inte kameran!

I närbelägna Chamarel ligger Mauritius högsta vattenfall och här besöker vi The Seven Coloured Earth of Chamarel. Namnet kommer sig av den regnbågsfärgade jorden i parken som består av vulkanisk aska som färgats av olika metalloxider till inte mindre än sju olika färger.

Efter lunch spenderar vi eftermiddagen i den fantastiska äventyrsparken Casela World of Adventures. Parken sträcker sig över 250 hektar och består av Bergskungariket, Safarikungariket och Fågelkungariket. Här finns över 1500 fågelarter och 150 djurarter. Parken erbjuder en mängd olika natur- och äventyrsupplevelser som lejonvandring, safari och ziplining. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris 750:-

Dag 9. Hemresa
Vi checkar ut från hotellet och beger oss till flygplatsen.

Dag 10. Hemkomst
Solbrända och lyckliga landar vi i Sverige igen.

Ingår: Flyg t/r · transfers · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 5975:- · tillvalsutflykter · all inclusive från 2500:-
Resevaluta: Mauritisk rupie

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se