Dag 1. Hemorten – Venedig
Vi flyger till Venedig och tar oss sedan vidare till Mestre där vi checkar in på hotellet The Plaza. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 2. Venedig
Frukost  och utcheckning. Fri tid tills bussen tar oss till kryssningsterminalen på eftermiddagen för att stiga ombord på kryssningsfartyget MSC Musica. Klockan 16.30 lämnar vi hamnen i Venedig och kryssar ut på Adriatiska havet. Vi äter gemensam middag på fartyget och har fortsättningsvis helpension ombord.

Dag 3. Brindisi
Vid lunchtid anländer vi till Brindisi i södra Italien. Staden var en betydande hamnstad redan under antiken och utgjorde slutpunkten för den berömda romerska vägen Via Appia. Vid hamninloppet på ön Sant’Andrea ligger fästningen Castello alfonsino från 1400-talet, uppförd som skydd mot turkiska invasioner. I den historiska stadskärnan finns flera intressanta kyrkobyggnader, såsom den medeltida katedralen som återuppbyggdes på 1700-talet efter en stor jordbävning. Från Brindisi tar det bara en halv timme med tåg till staden Lecce, berömd för sina vackra byggnader i den särpräglade apuliska barockstilen och för sin specialitet pasticciotto leccese, ett mördegsbakverk fyllt med vaniljkräm. På kvällen styr fartyget söderut mot Grekland.

Dag 4. Katákolon
På förmiddagen angör vi hamnen i Katákolon, en pittoresk liten hamnstad belägen på västra Peloponnesos. Här finns gott om små butiker med souvenirer, lokalt hantverk, smycken och läderprodukter. På ortens museum för antik teknik finns modeller som illustrerar det antika Greklands tekniska kunnande. Cirka tre mil österut ligger Olympia, platsen för de olympiska spelen som enligt traditionen ska ha grundats 776 f.Kr. Området är upptaget på Unescos världsarvslista och hyser bland annat resterna av Zeustemplet, idrottsanläggningen gymnasion och skulptören Fidias verkstad. Orten är numera startpunkt för den stafett som för den olympiska elden till nästa tävlingsplats inför spelen. Tidig kväll lämnar fartyget Katákolon och kryssar vidare mot ön Santorini.

Dag 5. Santorini
Tidigt på morgonen anländer vi till Santorini, en av de kykladiska öarna i Egeiska havet och ett av Greklands främsta turistmål. Dess säregna landskap formades av ett stort vulkanutbrott cirka 1600 f.Kr., och den karga naturen präglas av lava, tuffsten och pimpsten. Dramatiska klippor reser sig från havet, i byarna finns karakteristiska vitkalkade hus med blå dörrar och på öns sydvästra hörn kan man besöka utgrävningarna av bronsåldersstaden Akrotiri. Många av fynden från Akrotiri, såsom keramikvaser, väggmålningar och smycken, finns i Museum of Prehistoric Thira i öns huvudort Firá. Under sen eftermiddag styr vi norrut mot Pireus.

Dag 6. Pireus
Under tidig morgon kommer vi fram till Pireus, som sedan antiken är Atens uthamn. Här finns två mysiga småbåts- och fiskebåtshamnar, gott om tavernor och kaféer samt ett arkeologiskt museum som hyser viktiga fynd från området. Med tåg eller buss tar man sig enkelt till Aten, den västerländska kulturens vagga. I Plaka, Atens äldsta kvarter, finns pittoreska gränder kantade av butiker och restauranger. Här reser sig också den berömda Akropolisklippan som är med på Unescos världsarvslista. Högst upp tronar det imponerande Parthenontemplet i dorisk stil, byggt på 400-talet f.Kr. och helgat åt gudinnan Athena. Andra sevärdheter i staden är Zeustemplet, Vindarnas torn samt Atens bäst bevarade tempel Hefaisteion, beläget i närheten av Monastirakis myllrande marknad. Sen eftermiddag kryssar vi vidare mot Korfu.

Dag 7. Korfu
Vid lunchtid anländer vi till den gröna ön Korfu i Joniska havet. Tack vare sitt läge och klimat är ön frodig och grönskande med cypresser, fikonträd, vin- och citrusodlingar samt miljontals olivträd. Under 400 år lydde ön under republiken Venedig, och de båda fästningarna i huvudorten Korfu stad tjänade till att skydda Venedigs sjöhandel mot turkarna. Den gamla stadsdelen i Korfu stad togs 2007 upp på Unescos världsarvslista, och här är det trevligt att strosa runt bland smala gränder och vackra palats i venetiansk stil. Vid det stora torget Spianadas ena sida löper Listonarkaderna, byggda under det franska styret i början av 1800-talet, där man finner gott om eleganta kaféer och restauranger. Under tidig kväll lämnar vi Korfu och fortsätter norrut mot Kotor i Montenegro.

Dag 8. Kotor
Tidig morgon angör vi hamnen i montenegrinska Kotor, som ligger i den sydöstra delen av Kotorbukten vid höga berg i ett fjordliknande landskap. Den Unescolistade staden har en mycket välbevarad medeltida kärna, omgiven av ett imponerande befästningssystem. I den pittoreska stadskärnan finns en labyrint av gränder, kyrkor, palats och torg. Den berömda katedralen byggdes på 1100-talet och är tillägnad helgonet Trifon. Fantastiska vyer över omgivningarna kan man njuta av från fästningen San Giovanni, belägen på 260 meters höjd över havet – men man måste klättra uppför 1 350 trappsteg för att komma dit! Vid lunchtid kastar fartyget loss och vi fortsätter mot Adriatiska havets drottning Venedig.

Dag 9. Venedig
På morgonen anländer vi till Venedig. Efter frukost ombord stiger vi i land och åker till Mestre där vi tillbringar sista natten på hotell The Plaza.  Dagen är fri för egna strövtåg. Middag på egen hand. 

Dag 10. Venedig – Hemorten
Tidig morgon åker vi till flygplatsen för hemresa. 

Hyttinformation
Samtliga hytter har dubbelsäng som omvandlas till två enkelsängar (på begäran), luftkonditionering, badrum med dusch, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.

Det finns två hyttkategorier; Bella och Fantastica.
Bella – standard kategori
Fantastica – uppgraderat hyttläge och val av däck högre upp samt rumsservice dygnet runt med gratis servering av frukost i hytten.

Insideshytt Bella ingår i resans pris, Insideshytt Fantastica 1 495:-

Utsideshytt Fantastica 4 995:-

Balkonghytt Bella 6 395:-, Balkonghytt Fantastica 8 295:-

Information om bokning av utflykter med mera ombord
Inför er kryssning kan ni på egen hand boka tillval som t.ex. utflykter, dryckespaket med mera. Det görs via följande länk och ger på vissa tillval ett lägre pris jämfört med att boka ombord. Tillvalen kan bokas online när ni har fått era färdhandlingar från oss där det bokningsnummer ni behöver framgår och kan användas genom att skapa ett inlogg på hemsidan. Era färdhandlingar skickas till er ca 3 veckor före avresa.

Ingår: Flyg t/r · två övernattningar i del i dubbelrum · en middag och två frukostar · 7 nätter ombord i 2-bädds insideshytt · helpension ombord · dricks och skatter under kryssningen · reseledare
Tillägg: Uppgradering av hyttkategori · tillvalsutflykter · enkelhytt pris och tillgänglighet på förfrågan
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Venedig

Rom Florens Venedig

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se