Dag 1. Hemorten – Milano
Vi flyger till Milano. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till fyrstjärniga Hotel Ramada Plaza. Hotellet ligger cirka 800 meter från tunnelbanestationen Turro där linje 1 går in till domkyrkotorget och vidare till stationen i närheten av Da Vincis Nattvarden. På hotellet finns en stor park, gym och spa. Under våra dagar i Milano ingår frukost på hotellet. Middag intas på egen hand.

Dag 2. Stadsrundtur Milano
Efter frukost stiger vi på vår buss för en halvdagsrundtur med lokalguide. Större delen av turen görs till fots. Vi inleder med ett besök vid Castello Sforzesco, en fästning som uppkallats efter hertigfamiljen Sforza som härskade i staden under 1400-talet. Därefter fortsätter vi längs den berömda affärsgatan Via Dante som kantas av butiker och kaféer. Vi passerar det medeltida torget Piazza dei Mercanti, operahuset La Scala samt gallerian Vittorio Emanuele II innan vi avslutar turen vid Milanos mest berömda byggnad, den storslagna katedralen i vit marmor, dekorerad med tusentals statyer och spiror. Resten av dagen är fri. Vår reseledare kommer gärna med tips på olika aktiviteter.

Dag 3. Vinprovning Franciacorta
Idag beger vi oss ut på en dagstur till vindistriktet Franciacorta, beläget cirka 10 mil öster om Milano. Distriktet är berömt för sitt mousserande vin tillverkat enligt den så kallade klassiska metoden, med en andra jäsning på flaska. Vi besöker en vingård där vi under en guidad visning får en inblick i vintillverkningens olika moment, från druva till färdigt vin. Visningen avslutas med en provning av några av gårdens viner. Därefter sätter vi oss till bords och intar en härlig trerätters lunch. Under eftermiddagen återvänder vi till Milano.

Dag 4. Milano
Denna dag är helt ledig för egna aktiviteter. Utforska stadens stora shoppingutbud. Ta en promenad i de pittoreska kvarteren vid Naviglio Grande, en av stadens kanaler som anlades på 1100-talet. Navigli-kvarteren är kända för sina många konstgallerier, barer och restauranger. Besök något av Milanos många museer, till exempel konstmuseet Pinacoteca Brera med verk av mästare som Mantegna, Rafael och Caravaggio eller Museo del Novecento med italiensk och internationell 1900-talskonst. Boka en guidad visning på operahuset La Scala. I Milano finns hur mycket som helst att göra!

Dag 5. Milano – Hemorten
Efter frukost har vi fri tid tills bussen tar oss till flygplatsen och vårt flyg hemåt.

Biljetter till Leonardo da Vincis målning Nattvarden måste förbokas på https://cenacolovinciano.vivaticket.it/eng

Salen med Nattvarden är öppen tis–sön, 8.15–19. Biljetter för de olika månaderna släpps med regelbundna mellanrum, men den officiella biljettbyrån kan inte säga exakt när. Biljetterna säljs snabbt slut, och vi rekommenderar därför att man håller ett öga på hemsidan från och med cirka 4 månader före eventuellt besök. Besöket sker på egen hand utan guidning.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en lunch · stadsrundtur i Milano · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 595:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Milano Turin Genua

Italiens sjöar

Italienska sjöar

Piemonte

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se