Dag 1. Hemorten – Windhoek
Vi flyger till Namibias huvudstad Windhoek.

Dag 2. Ankomst Windhoek och stadsrundtur
Vi landar och möter vår lokalguide som tar med oss på en stadsrundtur i Namibias huvudstad. Staden har över 320 000 invånare och grundades kring 1840 av Jonker Afrikaner. Regionen ockuperades av Tyskland 1885 och var en tysk koloni fram till första världskriget. Vi checkar in på Safari Court Hotel och äter gemensam middag på Joes Beerhouse.

Dag 3. Windhoek – Namib-Naukluft nationalpark
Efter frukost lämnar vi Windhoek och reser söderut till Namiböknen. Namiböknen är en av de äldsta i världen, har en yta på 50 000 kvadratkilometer och är med på Unescos världsarvslista. Öknen ligger längs med atlantkusten och sträcker sig från nordvästra Sydafrika, genom Namibia och upp till Angola. Vi har eftermiddagen till eget förfogande och bor två nätter på Namib Desert Lodge i nationalparken Namib-Naukluft. Middag på kvällen.

Dag 4. Namib-Naukluft nationalpark
Tidig frukost. Vi reser till nationalparkens mest välbesökta område, Sossusvlei, med uttorkade sjöbottnar omgivna av monumentala röda sanddyner. Närliggande Deadvlei är ett område fullt av häftiga trädskelett. Träden dog när sanddynerna med tiden flyttade sig och blockerade flödet av vatten från Tsauchabfloden. Träden tros vara cirka 900 år gamla och har tack vare det torra klimatet bevarats och inte förmultnat. Vi fortsätter till Sesriemravinen, en imponerande 30 meter djup flodbädd som skapats av Tsauchabfloden. Middag på kvällen.

Dag 5. Namib-Naukluft nationalpark – Swakopmund
Efter frukost går vi en morgonvandring i parken innan vi reser till den charmiga kuststaden Swakopmund. De palmkantade gatorna och strandpromenaderna tillsammans med det sköna sommarklimatet och de långa stränderna gör det lätt att förstå varför det är en populär semesterort. Staden grundades 1892 och var huvudhamn för den tyska kolonialförvaltningen. Arkitekturen är i tysk kolonialstil med färgglada trähus. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Vi bor tre nätter på Swakopmund Delight.

Dag 6. Swakopmund
Frukost. Under förmiddagen ger vi oss ut på en delfinsafari i Walvis Bay och Pelican Point-området. Det finns goda chanser att se några av havets "The Big Five" som exempelvis delfin, val och säl. Även sköldpadda och klumpfisk är vanligt i området. Vi njuter av båtturen med bubbel, ostron och snacks. Under eftermiddagen har vi fri tid att strosa runt i staden och kanske besöka ett av stadens museer eller ta en tur ner till stranden.

Dag 7. Swakopmund
Frukost. Hela dagen är fri för egna äventyr. Swakopmund är ofta kallat ”Namibias lekpark” då det finns en mängd olika aktiviteter att sysselsätta sig med. Omfamna det avslappnade tempot i denna idylliska kuststad, kanske med en kaffe och kaka från något av stadens alla kaféer. Alternativt kan vi välja att göra en dagstur i öknen eller få en adrenalinkick i någon extremsport. Vår reseledare ger gärna tips på utflykter och aktiviteter.

Dag 8. Swakopmund – Damaraland
Efter frukost reser vi till Damaraland, ett av de minst befolkade områdena och därför sann vildmark. Området har varken staket eller gränser i sitt stora, steniga ökenlandskap. Detta område är hem åt den unika ökenelefanten och en fritt strövande noshörningspopulation. Vi besöker det levande Damaramuseet, där vi lär oss mer om hur damarafolket levt samt om deras traditioner, tro och vanor. Vi fortsätter till Namibias första världsarv, hällristningarna vid Twyfelfontein, cirka 6 000 år gamla. De rödaktiga sandstensblocken ser nästan ut att glöda i den våldsamma hettan, ändå tog människorna skydd från och spionerade på fienden här. Vi övernattar på Damara Mopane Lodge och äter en gemensam middag.

Dag 9. Damaraland – Etosha nationalpark
Frukost. Vi reser mot nationalparken Etosha och stannar på vägen i en traditionell himba-by. Himbafolket lever i Kueneregionen och är ett nomadiskt folk på mellan 20 000 och 50 000 personer. De har lyckats behålla sitt traditionella levnadssätt och lever på jordbruk och djurhållning. De bär lite kläder och täcker huden och håret med en blandning av fett, ockra och aska för att skydda sig mot solen. Blandningen heter otjize och har en rödaktig färg som är ett av himbas kännetecken. Vi ankommer till Etosha Safari Camp där vi bor två nätter. Eftermiddagen är fri för eget utforskande. Middag på kvällen.

Dag 10. Etosha nationalpark
Efter frukost är det dags att upptäcka den fantastiska nationalparken vi befinner oss i. Här lever bland annat fyra av ”The Big Five” nämligen elefant, lejon, leopard och noshörning. Redan 1907 blev detta område utnämnt till Namibias första område för bevarande. Vi åker på en safaritur genom parken för att spana på djurlivet. För att ha möjlighet att upptäcka många olika sorters djur besöker vi några av de 30 vattenhål där djuren ofta samlas. Middag på kvällen. 

Dag 11. Etosha nationalpark – Mount Etjo
Frukost och avfärd mot Mount Etjo beläget i Okonjati viltreservat. Reservatet grundades av Jan Oelofse 1975 för att bevara de afrikanska djuren och skapa en plats där de kunde leva skyddat i sin naturliga miljö. I det 36 000 hektar stora reservatet finns allt från antilop, elefant och noshörning till giraff, zebra och hundratals fågelarter. Vi åker på en spännande safaritur och njuter av det varierade djurlivet. Natten spenderar vi på Mount Etjo Safari Lodge där vi också äter gemensam middag på kvällen. 

Dag 12. Mount Etjo – Hemresa
Efter frukost åker vi tillbaka till Windhoek och flygplatsen för hemfärd.

Dag 13. Hemorten
Vi når hemorten.

Ingår: Flyg t/r · 10 övernattningar i dubbelrum · 10 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:- · dricks till guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 90:- per resenär och dag)
Resevaluta: Namibisk dollar eller Sydafrikansk Rand

Genomsnittligt omdöme

4.4 / 5

Baserat på 35 recensioner

2019-11-19

"Hotellen var jättebra, främst Desert camp, Swakopmund entertainment och Old traders lodge. Sistnämnda hade jag gärna bott flera nätter, kanske med gamedrive. Mycket bra variation på innehåll, David, Peter och Cedric var kunniga på sina respektive jobb och mycket hjälpsamma. David fyllde på med lagom information på transportsträckorna. Inte mycket d"

2019-01-15

"Josefin var mycket bra som reseledare och Joel var en fantastiskt kunnig, trevlig och serviceminded guide. Han var även en mycket duktig förare. Vi var 20 personer i en buss för ca 40 vilket fungerade fint. Som det var nu kunde vi flytta oss vid behov för att se."

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Sydafrika Lodge

Kapstaden

Sydafrika

Uganda

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se