Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Nice
Vi flyger till Nice och vår reseledare tar oss till vår buss för en liten rundtur och därefter stadspromenad i gamla stan. Nice är en vacker stad med sin medeltida stadskärna, sina torg och fontäner, klassiska 1800-talsvillor, lyxiga hotell och strandpromenaden Promenade des Anglais. Vi inkvarterar oss sedan på Hotel Kyriad Port. På kvällen äter vi gemensam middag på en lokal restaurang, belägen cirka 20 minuters promenad från hotellet.

Dag 2. Utflykt Dolceaqua, Isolabona och Sanremo
Efter frukost tar vi motorvägen österut mot den italienska gränsen där vi möter vår lokalguide. Vi fortsätter sedan till bergsbyarna Dolceacqua och Isolabona. Vi vandrar runt i den pittoreska medeltidsbyn Dolceacqua och bjuds på en vinprovning och provsmakning av lokala delikatesser hos en vinodlare i Isolabona. Under eftermiddagen fortsätter vi till Sanremo, en av blomsterriverans mest populära turistorter. Det var här som Evert Taubes glade bagare imponerade på damerna med sin sång. Alfred Nobel levde här under sina sista år och hans villa är idag ett museum. Vi får tid att upptäcka stadens charmiga centrum med många lockande kaféer och affärer. Framåt kvällen återvänder vi till Nice och vårt hotell.

Dag 3. Utflykt Cannes
Efter frukost tar vår reseledare med sig dem som vill på en utflykt till Cannes. Vi reser dit med tåg och gör sedan en gemensam stadspromenad där vi bland annat ser festivalpalatset, Croisetten och shoppingkvarteren. Utflykten kostar 145:- och behöver föranmälas inför resan. För den som hellre vill tillbringa dagen i Nice ger reseledaren förslag på utflykter. Kanske lockar ett besök på något av stadens många museer eller ett bad i Medelhavet.

Dag 4. Utflykt Monaco
Efter frukost samlas vi för en gemensam utflykt till Monaco med lokalguide. Vi reser längs den vackra kusten Côte d’Azur och efter bara några mil når vi världens minsta furstendöme. Här gör vi en promenad i huvudstaden Monacos lilla historiska centrum. Vi ser furstepalatset och katedralen där Grace Kelly och furst Rainier III ligger begravda. Vi gör även ett stopp i stadsdelen Monte Carlo med det berömda kasinot. Där kan den som så önskar göra ett besök. Under sen eftermiddag återvänder vi till Nice och vårt hotell.

Dag 5. Nice – Hemorten
Efter frukost har vi en sista dag i Nice. Framåt kvällen åker vi till flygplatsen för hemresa. Vi beräknas nå vår hemort under sen kväll.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 325:- · utflykt Cannes 145:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Resenärer med flyg till Stockholm lämnar Nice under eftermiddagen. Rummen på Hotel Kyriad Port är små.

479 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Italienska rivieran

Alassio

Italien vinresa

Piemonte

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se