Dag 1. Hemorten – Nice
Vi flyger till Nice och vår reseledare tar oss till vår buss för en liten rundtur och därefter stadspromenad i gamla stan. Nice är en vacker stad med sin medeltida stadskärna, sina torg och fontäner, klassiska 1800-talsvillor, lyxiga hotell och strandpromenaden Promenade des Anglais. Efter rundturen och lunch på egen hand inkvarterar vi oss på Ibis Styles Vieux Port. Här bor vi centralt i det populära hamnområdet, som är fullt av trevliga restauranger och kaféer. Resten av dagen är fri för egna strövtåg.

Dag 2. Saint- Paul-de-Vence
Efter frukost åker vi med vår buss längs slingrande vägar till konstnärsbyn Saint-Paul-de-Vence. Denna mysiga lilla by är belägen på en kulle och omges av väldoftande cypresser samt vingårdar och pinjeträd. Här får vi tid att på egen hand utforska byn och dess myllrande medeltida gränder som är fulla av kaféer, konstgallerier och boutiquer. Vi återvänder till Nice under eftermiddagen och har kvällen fri för egna strövtåg.

Dag 3. Cannes
För den som vill tillbringa dagen i Nice ger reseledaren gärna förslag på utflykter. Kanske lockar ett besök på något av stadens många museer eller ett bad i Medelhavet. Efter frukost tar vår reseledare med sig dem som vill på en tillvalsutflykt till Cannes. Vi reser dit med tåg och gör sedan en gemensam stadspromenad där vi bland annat ser festivalpalatset, Croisetten och shoppingkvarteren. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris 165:-

Dag 4. Monaco
Idag väntar en gemensam utflykt till Monaco med lokalguide. Vi reser längs den vackra kusten Côte d’Azur och efter bara några mil når vi världens minsta furstendöme. Här gör vi en promenad i huvudstaden Monacos lilla historiska centrum. Vi ser furstepalatset och katedralen där Grace Kelly och furst Rainier III ligger begravda. Vi gör även ett stopp i stadsdelen Monte Carlo med det berömda kasinot. Där kan den som så önskar göra ett besök. Under sen eftermiddag återvänder vi till Nice och vårt hotell. 

Dag 5. Nice – Hemorten
Vi checkar ut från hotellet och åker till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Nyår i Nice

Italienska rivieran

Italienska rivieran

Franska rivieran

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se