Dag 1. Hemorten – Nice
Vi flyger till Nice och åker med vår buss till centrum. Vi äter gemensam lunch, och möter sedan vår lokalguide som tar oss med på en guidad rundtur både med buss och till fots. Vi passerar storslagna boulevarder med pampiga palats och tar en promenad i Vielle Ville, den historiska stadskärnan, bland pastellfärgade hus i trånga gränder. Efter den guidade turen checkar vi in på Deck Hotel som ligger centralt nära den berömda strandpromenaden Promenade des Anglais och endast en kvarts promenad från gamla stan. På kvällen kan vi på egen hand botanisera bland stadens stora utbud av trevliga restauranger.

Dag 2. Nyårsafton
Årets sista dag är fri för egna aktiviteter. Nice är en underbar stad som bjuder på många upplevelser för alla smaker. En kort promenad från hotellet, vid Place Masséna, ligger stadens charmiga julmarknad med gastronomiska specialiteter och lokalt hantverk i över sextio stånd. Den konstintresserade kan besöka Musée des Beaux-Arts med målningar och skulpturer från 1300-talet till 1900-talet eller Moderna museet med modern och samtida konst. På kvällen äter vi en trerätters middag på en trevlig restaurang och skålar in det nya året med bubbel.

Dag 3. Nyårsdagen
Även denna dag har vi till eget förfogande. Den vackra staden Cannes, berömd för sin filmfestival, ligger bara runt en halvtimmes tågresa från Nice. För den vandringsintresserade finns det bland annat en naturskön ca 8 km lång vandringsled längs kusten till den lilla staden Villefranche-sur-Mer. Reseledaren ger gärna tips på olika aktiviteter. Kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 4. Utflykt Monaco
Idag väntar en gemensam utflykt till Monaco. Vi reser längs den vackra kusten Côte d’Azur och efter bara några mil når vi världens minsta furstendöme. Här gör vi en promenad i huvudstaden Monacos lilla historiska centrum. Vi ser furstepalatset och katedralen där Grace Kelly och furst Rainier III ligger begravda. Vi gör även ett stopp i stadsdelen Monte Carlo med det berömda kasinot där kan den som vill göra ett besök. Under sen eftermiddag återvänder vi till Nice och vårt hotell. Kvällen är fri för egna strövtåg.

Dag 5. Nice – Hemorten
Vi checkar ut från hotellet och åker till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en lunch · nyårsmiddag inklusive vin, vatten, kaffe och bubbel · guidad stadsrundtur i Nice · utflykt till Monaco · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 195:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Nice

Italienska rivieran

Italienska rivieran

Franska rivieran

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se