tid

Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Uddevalla och ytterligare ett antal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Oslo – Dublin
Vi reser med buss till Gardermoens flygplats norr om Oslo och flyger till Dublin. Här blir vi upphämtade av vår buss som tar oss till centralt belägna Academy Plaza Hotel, där vi checkar in för en natt. Republiken Irlands huvudstad Dublin ligger vid floden Liffeys mynning på öns östkust och grundades på 800-talet av nordiska vikingar. Idag är staden bland annat känd för sitt brusande musikliv, sin långa litterära tradition och Guinness berömda bryggeri. Under en rundtur med lokalguide får vi lära oss om stadens historia och beundra några av dess mest kända sevärdheter. På kvällen njuter vi av en god middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 2. Dublin – Belfast
Efter frukost ger vi oss av mot Belfast, som är Nordirlands största stad och huvudstad. Belfast ligger vid floden Lagans utlopp i Belfastviken och har runt 300 000 invånare. Det är en stad med stora kontraster och en dramatisk historia som sträcker sig ända in i modern tid. Här finns ett rikt utbud av restauranger, shopping och sevärdheter, och vi har resten av dagen fri till att utforska omgivningarna på egen hand. Vi bor på centralt belägna Park Inn by Radisson Belfast de kommande två nätterna. Under kvällen äter vi gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3. Belfast
Vi äter frukost och ger oss därefter ut på en guidad rundtur i Belfast. Några av de mest kända sevärdheterna är Belfast City Hall, en praktfull byggnad i klassisk renässansstil som ligger i hjärtat av staden, och Belfast Castle som ligger vid Cave Hill Country Park i norra delen av staden. Slottet är omgivet av en fin viktoriansk trädgård och erbjuder dessutom en fantastisk utsikt över Belfast. Efter lunch gör vi ett besök på besökscentret Titanic Belfast som berättar hela historien om den lyxiga Atlantkryssaren, från det att fartyget byggdes till det ödesdigra mötet med isberget. Innan vi återvänder till vårt hotell besöker vi även det gamla fängelset Crumlin Road Gaol, där några av de så kallade suffragetterna suttit fängslade och en mängd avrättningar har skett. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell.

Dag 4. Belfast – Giant's Causeway – Londonderry
Efter frukost åker vi med buss till den dramatiska kustlinjen och Giant’s Causeway Visitor Centre. Här kan man beskåda de berömda stenformationerna som består av cirka 40 000 hexagonformade basaltstenar, som ska vara resultatet av ett underjordiskt vulkanutbrott för omkring 60 miljoner år sedan. Vi tar paus för lunch och beger oss sedan till Nordirlands äldsta whiskeybryggeri Old Bushmills Distillery, som grundades år 1608. Resan fortsätter därefter genom det frodiga gröna landskapet till Nordirlands näst största stad Londonderry, som är belägen vid Nordatlantens rand. Här checkar vi in på centrala Maldron Hotel Derry för två nätter och avrundar dagen med middag på hotellet.

Dag 5. Londonderry
Efter frukost ger vi oss ut på en guidad rundtur och beundrar Londonderrys största sevärdheter. Staden Derry grundades på 500-talet kring ett kloster väster om floden Foyle. När engelsmännen på 1600-talet intagit staden skänktes den till Londons invånare och döptes då om till Londonderry. Än idag finns det en konflikt om vilket namn som bör användas. De imponerande stadsmurarna från 1600-talet är helt intakta trots flera belägringar, vilket gör Londonderry till Irlands enda fortfarande helt muromgärdade stad. Ett intressant exempel på nygotisk arkitektur är Guild Hall som stod klart 1890. Staden är även berömd för sin livemusik, och i vart och vartannat gathörn hörs irländska toner. Efter rundturen har vi resten av dagen fri för att utforska Londonderry på egen hand. Framåt kvällen samlas vi i hotellets restaurang och umgås över resans sista gemensamma middag.

Dag 6. Londonderry – Oslo – Hemorten
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och reser till flygplatsen. Vi flyger till Oslo där vi möts av vår buss som tar oss vidare till Göteborg.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 875:-
Resevaluta: Euro och brittiska pund
Speciellt: På avresan 4/8 bor vi dag 2-4 på Holiday Inn Express Belfast City och äter middag på en närliggande restaurang båda kvällarna.

Andra liknande resor:

Irland

Manchester

Skottland

England

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se