Dag 1. Hemorten – Reims
Vi flyger till Bryssel. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi fortsätter mot Champagnes huvudstad Reims. I denna charmiga stad med gott om kultur, shopping, restauranger och champagnebarer bor vi på Ibis Reims Centre eller Ibis Styles Reims Centre Cathédrale de kommande tre nätterna. Kvällen är fri och vi äter middag på egen hand.

Dag 2. Nyårsafton i Reims
Efter frukost på vårt hotell har vi möjlighet att på egen hand upptäcka Reims och äta lunch på någon av stadens trevliga restauranger. På eftermiddagen gör vi ett besök på vinhuset Champagne Pommery där vi får en rundvisning och provsmakning. När vi sedan återvänder till hotellet är det dags att göra sig redo för vår nyårsmiddag som serveras på en närliggande restaurang i centrala Reims. Här avnjuter vi en trerätters middag med tillhörande dryck samt ett glas champagne att skåla i vid tolvslaget.

Dag 3. Reims
Efter det nya årets första frukost har vi tid för egna strövtåg i Reims. Efter lunch beger vi oss sedan tillsammans med en lokalguide på en rundtur i den magnifika gotiska katedralen Notre-Dame de Reims. Katedralen som började byggas på 1200-talet är en av Frankrikes största kyrkor och var de franska kungarnas kröningskyrka. Fasaden är ett medeltida mästerverk och katedralen är numera med på Unescos världsarvslista. Middag på egen hand.

Dag 4. Reims – Champagnevägen – Hemorten
Vi äter frukost på hotellet och reser sedan längs med den berömda champagnevägen till Épernay, där champagnehusen ligger tätt längs Avenue de Champagne. Här besöker vi Charles Mignon där vi får en rundvandring och champagneprovning. Vi beger oss sedan mot Bryssels flygplats för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · nyårsmiddag inklusive dryck samt champagne vid tolvslaget · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Champagne

Vinskörd

Kryssning Frankrike

Paris

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se