Dag 1. Hemorten – Paris
Vi flyger till Paris. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till centrala Paris för lunch och guidad rundtur. Vi ser Notre-Dame, Operan, Place de la Concorde, Champs-Élysées, Triumfbågen och mycket mer. Sedan checkar vi in på Hotel Ibis Montmartre 18ème eller Hotel Carlton’s, som ligger i Montmartre, nära Moulin Rouge och med promenadavstånd till Operan och de stora varuhusen Galeries Lafayette och Printemps.

Dag 2. Paris, Musée du Vin och Sacré-Coeur
Efter frukost tar vi tillsammans med vår reseledare metron till Musée du Vin (vinmuseet som ligger på Vattengatan, Rue des Eaux) för besök och vinprovning (15 euro). Därefter har vi tid att på egen hand upptäcka Paris sevärdheter, som till exempel Invaliddomen eller Notre-Dame.  Man kan också besöka Orsay, museet som en gång var järnvägsstation men där man nu kan njuta av de älskade impressionistmålningarna som skapats av mästare som Monet, Manet, Degas och Renoir. Om man istället vill ägna denna dag åt solkungens Versailles visar reseledaren hur man lätt tar sig dit med tåg (räkna med fem timmar för resa och slottsbesök).

På kvällen gör vi en utflykt till Sacré-Coeur. Vår reseledare tar oss med på en guidad promenad genom Montmartres stämningsfulla gamla konstnärskvarter. Kvällen avslutas med ett besök på den fyra sekel gamla restaurangen Auberge de la Bonne Franquette, en gång mötesplats för konstnärer som van Gogh, Toulouse-Lautrec och Renoir. Här får vi avnjuta vin eller kir och en charkuteri- eller osttallrik till tonerna av levande musik. Utflykten behöver förbokas och kostar 27,50 euro (betalas på plats).

Dag 3. Eiffeltornet och Moulin Rouge
Efter frukost tar vi tillsammans med vår reseledare metron till Eiffeltornet för att beundra detta unika monument. För den som vågar finns det möjlighet att ta sig upp till någon av tornets tre våningar (biljett till hiss eller trappa tillkommer). Eftermiddagen är fri att uppleva Paris på egen hand. På kvällen äter vi gemensam middag på en restaurang nära hotellet. Därefter tar reseledaren dem som vill till den mest berömda kabarén Moulin Rouge. Show med champagne kostar cirka 115 euro (betalas på plats), och kan förbokas vid bokning.

Dag 4. Louvren
Efter sen frukost samlas vi i hotellets foajé för gemensam färd med metro till Louvren (22 euro för inträde och metrobiljett). Vi beundrar konstverk som Mona Lisa, Nike från Samothrake och Venus från Milo på ett av världens främsta konstmuseer. På kvällen säger vi ”au revoir” till Paris genom en kryssning på Seine (15 euro). Vi passerar berömda museer, pampiga monument, pittoreska kvarter och magnifika broar under vår båttur på floden.

Dag 5. Paris – Hemorten
Frukost och därefter fri tid tills det är dags för avresa till flygplatsen.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en lunch · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 695:- · tillvalsutflykter · metrokort cirka 15 euro
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresorna 6/9 och 4/10 2019 samt 29/5 2020 äter vi middag istället för lunch dag 1, och gör stadsrundturen innan besöket på vinmuseet dag 2. 2020 bor vi på hotell Ibis Montmartre 18ème.

Andra liknande resor:

Paris

Paris

Franska höjdpunkter

Champagne

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se