Dag 1. Hemorten – Paris
Vi flyger till Paris och fortsätter sedan till stadens centrum för lunch och guidad rundtur. Vi ser Notre-Dame, Operan, Place de la Concorde, Champs-Élysées, Triumfbågen och mycket mer. Sedan checkar vi in på Hotel Ibis Montmartre 18ème som ligger nära Montmartrekullen och Moulin Rouge och med promenadavstånd till Operan och de stora varuhusen Galeries Lafayette och Printemps. Resten av dagen är fri för egna strövtåg. 

Under de kommande dagarna i Paris erbjuder vår reseledare olika utflykter för dig som så önskar. Utflykterna sker med metron och till fots. Utöver våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Reseledaren hjälper gärna till med tips och information.

Dag 2. Paris, Musée du Vin och Sacré-Coeur
Idag har vi tid till att på egen hand upptäcka Paris sevärdheter, som till exempel Invaliddomen eller Notre-Dame. Man kan också besöka Orsay, museet som en gång var järnvägsstation men där man nu kan njuta av de älskade impressionistmålningarna som skapats av mästare som Monet, Manet, Degas och Renoir. Om man istället vill ägna denna dag åt solkungens Versailles visar reseledaren hur man lätt tar sig dit med tåg (räkna med fem timmar för resa och slottsbesök).  

Det finns också möjlighet att efter frukost följa med vår reseledare på en tillvalsutflykt till Musée du Vin (vinmuseet som ligger på Vattengatan, Rue des Eaux), för besök och vinprovning. Utflykten bokas och betalas på plats. Pris cirka 15 euro

På kvällen tar vår reseledare med dem som önskar på en tillvalsutflykt till Sacré-Coeur. Vi börjar med en guidad promenad genom Montmartres stämningsfulla gamla konstnärskvarter. Kvällen avslutas med ett besök på den fyra sekel gamla restaurangen Auberge de la Bonne Franquette, en gång mötesplats för konstnärer som van Gogh, Toulouse-Lautrec och Renoir. Här får vi avnjuta vin eller kir och en charkuteri- eller osttallrik till tonerna av levande musik. Utflykten behöver förbokas inför resan, men betalas på plats. Pris cirka 28 euro

Dag 3. Eiffeltornet och Moulin Rouge
Efter frukost tar vi tillsammans med vår reseledare metron till Eiffeltornet för att beundra detta unika monument. För den som vågar finns det möjlighet att ta sig upp till någon av tornets tre våningar (biljett till hiss eller trappa tillkommer). Eftermiddagen är fri att uppleva Paris på egen hand. På kvällen äter vi gemensam middag på en restaurang nära hotellet.

Efter middagen tar reseledaren med dem som önskar på en tillvalsutflykt till den berömda kabarén Moulin Rouge för en show ackompanjerad med champagne. Utflykten kan förbokas inför resan, men betalas på plats. Pris cirka 115 euro

Dag 4. Louvren och kryssning på Seine
Hela dagen är fri för att njuta av den franska huvudstaden på egen hand. För den som önskar går det också bra att följa med vår reseledare till ett av världens främsta konstmuseer, Louvren. Vi samlas i hotellets foajé efter frukost för en gemensam färd med metro till det berömda museet där man kan beundra konstverk som Mona Lisa, Nike från Samothrake och Venus från Milo. Observera att entrébiljetter till museet måste förbokas på egen hand. Vi rekommenderar att göra detta via följande länk:  https://www.ticketlouvre.fr/louvre/b2c/index.cfm/home. Entrébiljett utan guide heter "Individual ticket" och kostar från 17 euro. För att boka ert besök på en passande tid för vår gemensamma färd till museet rekommenderar vi att välja tider mellan 9.30 - 11.00. OBS! Då Louvrens regler ofta ändras ber vi er att vänta med att köpa biljett tills någon dag före avresa. 

På kvällen erbjuder vi ytterligare en tillvalsutflykt där vi säger ”au revoir” till Paris genom en kryssning på Seine. Vi passerar berömda museer, pampiga monument, pittoreska kvarter och magnifika broar under vår båttur på floden. Utflykten bokas och betalas på plats. Pris cirka 15 euro

Dag 5. Paris – Hemorten
Frukost och därefter fri tid tills det är dags för avresa till flygplatsen.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en lunch · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:- · tillvalsutflykter · biljetter för lokaltrafik
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresorna 29/5 och 21/7 äter vi middag istället för lunch dag 1, och gör stadsrundturen innan besöket på vinmuseet dag 2. På avresan 21/7 bor vi på hotell The Playce i Montmartre.

Genomsnittligt omdöme

4.3 / 5

Baserat på 342 recensioner

2017-09-29

"Alla aktiviteterna var mycket bra med en lysande reseledare och gemensamma metrofärder som start på dagen. Rolfs Flyg och Buss som helhet är en mycket bra researrangör som verkligen förstått den vanlige resenärens behov."

2019-04-12

"Båttur Seine: Stor båt har ju bra kapacitet- vi kom med utan att behöva köa alltför länge. Vi är mycket nöjda med bemötandet från företaget Rolfs Flyg & Bussresor samt framförallt reseledaren Gunilla Swenson som överträffade våra förväntningar i fråga om information, tillgänglighet, omsorg och trivsel. Första dagens sightseeing och båda transferre"

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Paris

Paris

Franska höjdpunkter

Kryssning Frankrike

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se