Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Lima
Vi flyger med mellanlandning till Lima. Vi anländer till Perus huvudstad Lima och checkar in på Ibis Larco Miraflores i stadsdelen Miraflores.

Dag 2. Lima – Cusco
Efter en tidig frukost beger vi oss till flygplatsen för att flyga till Cusco, inkarikets huvudstad som finns med på Unescos världsarvslista. Vi checkar in för två nätter på Xima Cusco Hotel. Hotellet ligger centralt i stadens historiska centrum.

Dag 3. Cusco
Frukost på vårt hotell och förmiddagen fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur till fots där vi ser de mest berömda platserna. Vi besöker bland annat katedralen, resterna av inkafolkets soltempel och gatan Hatunrumiyok med sin stora mur och den unika stenen med de tolv hörnen.

Dag 4. Cusco – Urubamba
Efter frukost lämnar vi Cusco och reser västerut genom Urubambadalen till den lilla marknadsbyn Pisac. På den färggranna hantverksmarknaden hittar man allt från smycken och stickade tröjor i alpackaull till lokalt producerad keramik. Färden fortsätter till byn Ollantaytambo med sina berömda ruiner från inkatiden. Vi övernattar sedan en natt på Hotel Agustos Urubamba.

Dag 5. Urubamba – Aguas Calientes
Efter tidig frukost ger vi oss ut på en fantastisk tågresa till Aguas Calientes. Därifrån tar vi bussen på slingrande vägar till Machu Picchu, inkastaden som är klassad som världsarv av Unesco. ”Den glömda staden” återupptäcktes inte förrän 1911 av den amerikanske arkeologen Hiram Bingham. Besöket börjar med en cirka två timmar lång guidad visning av en auktoriserad guide. Därefter kan vi stanna precis hur länge vi vill för att njuta av denna fantastiska plats. Efter att ha upplevt en av Sydamerikas absoluta höjdpunkter bor vi en natt på Hotel El Mapi by Inkaterra. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 6. Aguas Calientes – Cusco
Efter frukost återvänder vi till Ollantaytambo med tåg för att därifrån åka buss tillbaka till Cusco. Resten av eftermiddagen är fri för att smälta alla intryck. Vi bor återigen två nätter på Xima Cusco Hotel.

Dag 7. Cusco
Frukost på vårt hotell och hela dagen fri för egna aktiviteter. Staden har flera intressanta museer och utställningar, till exempel Casa Concha med världens största samling av fynd från Machu Picchu.

Dag 8. Cusco – Puno
Efter frukost reser vi sydost mot Titicacasjön och på vägen passerar vi genom högplatån ”Altiplano”. De höga delarna av Anderna har ett kargt och vackert landskap. Vi gör fyra olika stopp och äter en gemensam lunch innan vi når den mytomspunna Titicacasjön. Vi anländer till Puno strax före solnedgången. Här bor vi två nätter på Hotel Hacienda Puno.

Dag 9. Halvdagsutflykt Titicacasjön
Efter frukost gör vi en båttur på Titicacasjön. Vi besöker Urosöarna som är flytande vassöar där samhällen har vuxit upp. Här finns det postkontor, skolor och framför allt fiskeläger, då fisket var öarnas ursprungliga syfte. Båtturen fortsätter sedan cirka 30 minuter till byn Luquina, som ligger på Chucuitohalvön. Vi besöker ett folk som lever ett traditionellt liv på denna isolerade plats, och vi upplever deras kultur och sedvänjor. Vi äter även en gemensam lunch innan båten tar oss tillbaka till Puno och vårt hotell.

Dag 10. Puno – Chivay
Efter frukost fortsätter vi vår färd med ytterligare en vacker bussresa genom Anderna. Under den cirka fem timmar långa resan till den lilla byn Chivay passerar vi lamahjordar och höga bergstoppar, det äkta Sydamerika. Väl framme i Chivay besöker vi marknaden innan vi checkar in på vårt hotell Casa Andina Classic Colca.

Dag 11. Chivay – Arequipa
Efter en tidig frukost gör vi en utflykt till Colcadalen, världens djupaste ravin, och Cruz del Condor där vi med lite tur får se den majestätiska kondoren flyga fritt. Här är ravinen 1 200 m djup. Den andinska kondoren, världens största flygande fågel, använder sig av termik som uppstår här på morgonen. På vägen tillbaka mot Chivay besöker vi några pittoreska byar.

Resan till Arequipa startar vid lunchtid och färden tar cirka tre till fyra timmar. Arequipa är Perus näst största stad och känd för sina glittrande vita byggnader gjorda av sillar, en vit vulkanisk sten, som ger staden dess smeknamn ”la Ciudad Blanca” eller ”Den vita staden”. Staden grundades 1540 på en plats som valdes för sin närhet till kusten. Staden är belägen nästan 2 400 meter över havet och är omgiven av tre vulkaner. Vi bor en natt på Casa Andina Classic Arequipa Jerusalén.

Dag 12. Arequipa – Lima
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och beger oss till flygplatsen. Vi flyger inrikes till Lima och bor en natt i Lima. 

Dag 13. Lima – Hemresa
Frukost och utcheckning. Fri tid för egna äventyr i Lima tills bussen tar oss till flygplatsen.

Dag 14. Hemkomst
Efter en mellanlandning når vi hemorten.

Vår resa till Peru kommer uppdateras med nya hotell och köras i omvänd ordning under 2019. Vänligen se https://www.rolfsbuss.se/flyg/peruny

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 12 övernattningar i dubbelrum · 12 frukostar · 2 luncher · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 975:- · dricks till lokala guider och chaufförer
Resevaluta: Peruansk nuevo sol
Speciellt: Vi önskar att alla resenärer tar med en liten ryggsäck som kan fungera som övernattningsväska för nätterna i Urubamba och Aguas Calientes.

190 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Peru 2019

Colombia

Ecuador & Galápagos

Panama Costa Rica

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se