Dag 1. Hemorten – Bra
Vi flyger till Milano och tar oss sedan vidare mot Bra som ligger cirka 18 mil sydväst om Milano. Vi bor fyra nätter på Hotel Cavalieri. Kvällen avrundas med gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Barolodistriktet
Frukost. Avresa på morgonen till Barolo där vi stannar en stund för egna strövtåg. I stadens slott kan man besöka både ett vinmuseum, en vinkällare och en vinhandel med viner från ett stort antal producenter. Under eftermiddagen besöker vi vingården Brezza för att bekanta oss med Barolovinerna under en vinprovning med fyra olika viner. På Brezza gör man allt inom vinproduktion, från odling till etikettering av flaskorna. Efter vinprovningen återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 3. La Morra och Alba
Frukost och därefter avfärd mot La Morra där vi har tid att strosa en stund på egen hand innan vi besöker Agricola Gian Piero Marrone. På denna familjedrivna vingård gör vi en vinprovning och äter en lättare lunch tillsammans i den vackra miljön. Under eftermiddagen åker vi vidare till Alba som kallas den vita tryffelns huvudstad. Här besöker vi Tartuflanghe för en provning av denna lokala delikatess. Vi återvänder sedan till Bra där vi ikväll äter middag på egen hand.

Dag 4. Ricaldone och Asti
Efter frukost reser vi cirka sju mil österut till den lilla byn Ricaldone. Här besöker vi vingården Cantina Tre Secoli för en vinprovning. Vi fortsätter sedan till Asti för att äta lunch på egen hand i stadens centrum. Asti har en medeltida stadskärna med flera gator fria från biltrafik. På eftermiddagen återvänder vi hemåt och på vägen stannar vi till i Neive som sägs vara en av Italiens allra vackraste byar. Middag på kvällen.

Dag 5. Bra – Hemorten
Frukost och sedan avfärd mot flygplatsen i Milano för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en lättare lunch · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 175:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Italien vinresa

Kryssning Italien

Franska rivieran

Cinque Terre

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se