Den här resan har olika dagsprogram. Växla mellan de olika programbeskrivningarna nedan.
Vi flyger till Italien och tar oss sedan vidare mot Dogliani som ligger cirka 17 mil sydväst om Milano. Vi bor fyra nätter på Hotel Tenuta Larenzania. Kvällen avrundas med gemensam middag på hotellet.
Frukost och därefter avfärd mot Alba som kallas den vita tryffelns huvudstad. Här besöker vi Tartufi & Co för en provning av olika tryffelprodukter. På eftermiddagen återvänder vi hemåt och på vägen stannar vi till i Neive som sägs vara en av Italiens allra vackraste byar. Middag på kvällen.
Frukost och därefter avfärd mot Alba som kallas den vita tryffelns huvudstad. Här besöker vi Tartufi & Co för en provning av olika tryffelprodukter. På eftermiddagen återvänder vi hemåt och på vägen stannar vi till i Neive som sägs vara en av Italiens allra vackraste byar. Middag på kvällen.
Efter frukost reser vi mot La Morra där vi har tid att strosa en stund på egen hand innan vi besöker Dosio. På denna vingård har vi en vinprovning av 3 viner tillsammans med en lättare lunch i den vackra miljön. Efter lunchen åker vi till Barolo där vi stannar en stund för egna strövtåg. I stadens slott kan man besöka både ett vinmuseum, en vinkällare och en vinhandel med viner från ett stort antal producenter. Under eftermiddagen besöker vi vingården Cantina Marchesi för att bekanta oss med Barolovinerna under en vinprovning med tre olika viner tillsammans med en charkbricka och lokala ostar. På Brezza gör man allt inom vinproduktion, från odling till etikettering av flaskorna. Efter vinprovningen återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.
Efter frukost reser vi mot La Morra där vi har tid att strosa en stund på egen hand innan vi besöker Dosio. På denna vingård har vi en vinprovning av 3 viner tillsammans med en lättare lunch i den vackra miljön. Efter lunchen åker vi till Barolo där vi stannar en stund för egna strövtåg. I stadens slott kan man besöka både ett vinmuseum, en vinkällare och en vinhandel med viner från ett stort antal producenter. Under eftermiddagen besöker vi vingården Cantina Marchesi för att bekanta oss med Barolovinerna under en vinprovning med tre olika viner tillsammans med en charkbricka och lokala ostar. På Brezza gör man allt inom vinproduktion, från odling till etikettering av flaskorna. Efter vinprovningen återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.
Frukost och sedan avfärd mot flygplatsen för hemfärd.
Reseledaren Tina var av allra högsta klass. Vi har rest med Rolfs ett stort antal gånger och alltid haft mycket duktiga reseledare. Tina är dock den lysande stjärnan. Med sitt alltid glada humör hittade hon alltid på lösningar så att vi skulle få ut så mycket som möjligt av resan. Hon hade kopierat upp tydliga kartor till oss på de olika utflyktsmålen, vilket uppskattades mycket.
Resan som helhet hade fått 5 stjärnor istället för 4 om hemresedagen inneburit mindre väntetid. Flyget gick sent på kvällen och hela dagen var bara en lång väntan.