Dag 1. Hemorten – Bra
Vi flyger till Milano. Vår reseledare tar oss till vår buss för avfärd mot Bra som ligger cirka 18 mil sydväst om Milano. Vi bor fyra nätter på Hotel Cavalieri. Kvällen avrundas med gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Heldagsutflykt i Barolodistriktet
Frukost. Avresa på morgonen till La Morra där vi stannar en stund för egna strövtåg. Vi åker sedan vidare till byn Barolo där vi gör ett uppehåll för lunch på egen hand i centrum. I stadens slott kan man besöka både ett vinmuseum, en vinkällare och en vinhandel med viner från ett stort antal producenter. Under eftermiddagen besöker vi vingården Brezza för att bekanta oss med Barolovinerna under en vinprovning med fyra olika viner. På Brezza gör man allt inom vinproduktion, från odling till etikettering av flaskorna. Efter vinprovningen återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 3. Heldagsutflykt Turin
Frukost och därefter utflykt till Turin som är en mycket gammal stad och huvudsäte för Fiat och fotbollslaget Juventus. Fram till Italiens enande 1861 var staden huvudstad i kungadömet Savojen och även Italiens huvudstad de första åren. Sedan Turin arrangerade de olympiska vinterspelen 2006 är det allt fler turister som lockas hit. En lokalguide visar oss den historiska stadskärnan med dess många sevärdheter, bland annat torget San Carlo, kungliga palatset och Palazzo Madama. Vi får tid att äta lunch och se oss omkring i stadens butiker. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Ricaldone och Asti
Efter frukost reser vi cirka sju mil österut till den lilla byn Ricaldone. Här besöker vi vingården Cantina Tre Secoli för en vinprovning. Vi fortsätter sedan till Asti för att äta lunch på egen hand i stadens centrum. Asti har en medeltida stadskärna med flera gator fria från biltrafik. På eftermiddagen återvänder vi hemåt och på vägen stannar vi för en vinprovning av tre viner på Rocche Costamagna. Middag på kvällen.

Dag 5. Bra – Hemorten
Frukost och sedan avfärd mot flygplatsen i Milano för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 095:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 16/9 besöker vi Cantina Tre Secoli i Mombaruzzo istället för Ricaldone.

Andra liknande resor:

Italien vinresa

Franska rivieran

Cinque Terre

Alassio

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se