Dag 1. Hemorten – Warszawa
Vi flyger till Warszawa. Vi åker till vårt hotell, centralt belägna Hotel Radisson Blu Sobieski där vi bor två nätter. Fri tid att upptäcka storstaden Warszawa. De som önskar kan göra ett besök på Chopinmuseet (inträde tillkommer). Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 2. Warszawa
Frukost och rundtur i Polens största stad Warszawa. Staden har cirka 1,7 miljoner invånare och är Polens huvudstad sedan 1596, då kungafamiljen flyttade dit från Kraków. Vi besöker bland annat Łazienki-parken och gamla stan. På eftermiddagen är det fri tid och man har möjlighet att strosa i gamla stan.

Dag 3. Warszawa – Częstochowa – Kraków
Efter frukost reser vi söderut mot Kraków. På vägen stannar vi i Częstochowa för att besöka klostret Jasna Góra, dit pilgrimer vallfärdar för att se ikonen Svarta Madonnan. Vi fortsätter sedan till Kraków där vi checkar in för två nätter på Ibis Krakow Centrum. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Kraków
Frukost och därefter gör vi en stadsvandring till fots med lokalguide i en av Europas vackraste städer, Kraków. Vi ser bland annat Mariakyrkan, den medeltida tyghallen och kungaslottet Wawel. Stadens gamla kärna, Stare Miasto, är ett Unescovärldsarv sedan 1978. Under eftermiddagen erbjuds en tillvalsutflykt till  Auschwitz-Birkenau som ligger väster om Kraków. Där får vi en guidad tur med lokalguide, en skrämmande men lärorik upplevelse. Utflykten behöver förbokas före avresa. Pris från 195:- . För de som inte besöker Auschwitz-Birkenau är dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 5. Kraków – Wrocław
Tidig frukost och sedan avresa till saltgruvan Wieliczka söder om Kraków. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och finns med på Unescos världsarvslista. Här får vi en rundtur med lokalguide. Vi besöker bland annat en underjordisk kyrka som är helt uthuggen i salt. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris från 375:- . De som inte besöker saltgruvan blir upphämtade på hotellet senare på morgonen. Vi fortsätter sedan till universitetsstaden Wrocław, belägen vid floden Oder. Vi bor en natt på Hotel Campanile Wrocław Stare Miasto.

Dag 6. Wrocław – Hemorten
Frukost och därefter gör vi stadsrundtur i Wrocław och ser bland annat gamla stan, Hala Stulecia. Vi reser sedan till flygplatsen i Warszawa och flyger till hemorten.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 345:- · tillvalsutflykt till Auschwitz-Birkenau · tillvalsutflykt till saltgruvan Wielicka
Resevaluta: Polska zloty
Speciellt: OBS Resans program har ändrats sedan katalogtryck. I saltgruvan Wieliczka som besöks på tillvalsutflykten är det många trappsteg ner och väl nere i gruvan går vi en längre rundtur. På avresan den 18/4 gör vi tillvalsutflykten Wieliczka på dag 4 och Auschwitz på dag 5.

Andra liknande resor:

Warszawa

Warszawa

Polska sjöar

Kraków

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se