Dag 1. Hemorten – Quarteira
Vi flyger till Faro eller Lissabon. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till orten Quarteira där vi checkar in på hotell Vila Galé Marina, Vila Galé Ampalius eller Dom José Beach Hotel. Senare på kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag. 

Dag 2–14. Avkoppling och utflykter
Från en enkel fiskeby har Quarteira utvecklats till en av de största turistorterna i Algarve, känd för sina gyllene stränder, sin höga kvalitet på fisk och sina pinjeskogar. Staden har dock fortfarande lyckats behålla sin portugisiska karaktär och är särskilt populär bland portugisiska semesterfirare. Det bästa är den vackra palmkantade strandpromenaden Avenida Infante de Sagres, känd som ”Marginal”, där du kan koppla av med härliga promenader längs havet. Här finns gott om trevliga uteserveringar och kaféer.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Algarve

Utflykterna ingår i resans pris.

Utflykt till Albufeira, Lagoa och Silves
Vi börjar med ett besök i den närbelägna och charmiga fiskestaden Albufeira. Vi åker vidare till den gamla staden Silves, som omges av apelsinlundar och reser sig över en bördig dalgång. Från den romersk-moriska borgen, byggd i röd sandsten, har vi fantastisk utsikt över nejden. Vi besöker en vinbodega, får en kort rundvandring och provar naturligtvis några av de lokalt producerade vinerna med lite tilltugg. Innan vi återvänder till vårt hotell besöker vi ett krukmakeri nära den lilla staden Lagoa. 

Utflykt till Cabo de São Vicente och Lagos
Vi åker till Portugals sydvästligaste punkt Cabo de São Vicente, där branta klippor stupar i den skummande Atlanten. Här står Europas kraftigaste fyr. I närbelägna staden Sagres ser vi den vackra hamnen och ruinerna av Henrik Sjöfararens fästning. Vi stannar sedan i den livliga småstaden Lagos, en gång utgångspunkt för upptäcktsresor och världsomseglingar. Vi strosar i den gamla stadsdelen och kan besöka saluhallen och 1700-talskyrkan Santo António, som sägs vara ”juvelen i Algarves krona”, med många förgyllda och målade träsniderier.

Utflykt till Faro och Tavira
Vi åker till närbelägna Faro som sedan 1756 är Algarves huvudort. Något längre österut kommer vi till den fina staden Tavira med många vackra kyrkor och praktfulla residens. Tavira ligger på båda sidor om Gilãofloden. Bäst överblick över staden får vi från muren som omger den moriska borgen i den gamla arabiska stadsdelen på en kulle.

Dag 15. Quarteira – Hemorten
Under förmiddagen checkar vi ut från vårt hotell och har sedan fri tid fram till dess att vår buss kommer och hämtar oss för att köra oss till flygplatsen.

Ingår: Flyg t/r · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 14 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 995:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avresan 22/12 är en jul- och nyårsresa och vi bor på Hotel Vila Galé Cerro Alagoa. På samma avresa ingår portugisisk julmiddag 24/12 och 25/12 och en nyårssupé med dryck och livemusik.

243 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Vandring Algarve

Costa de la Luz

Andalusien

Lissabon

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se