Dag 1. Hemorten – Algarve
Vi flyger till Faro eller Lissabon och tar oss sedan vidare till Algarve där vi checkar in på vårt hotell. Senare på kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag.

Dag 2–14. Avkoppling och utflykter
Under vår vistelse bor vi i Quarteira eller Albufeira.

Från en enkel fiskeby har Quarteira utvecklats till en av de största turistorterna i Algarve, känd för sina gyllene stränder, sin höga kvalitet på fisk och sina pinjeskogar. Staden har dock fortfarande lyckats behålla sin portugisiska karaktär och är särskilt populär bland portugisiska semesterfirare. Det bästa är den vackra palmkantade strandpromenaden Avenida Infante de Sagres, känd som ”Marginal”, där du kan koppla av med härliga promenader längs havet. Här finns gott om trevliga uteserveringar och kaféer.

Även i Albufeira finner du en pittoresk fiskehamn och fina stränder. Här finns också ett stort utbud av barer, mysiga restauranger och marknader bland de vitkalkade husen och smala gatorna. 

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Algarve

Utflykterna ingår i resans pris.

Albufeira, Porches och Silves
Vi börjar med ett besök i den närbelägna och charmiga fiskestaden Albufeira. Vi åker vidare till den gamla staden Silves, som omges av apelsinlundar och reser sig över en bördig dalgång. Från den romersk-moriska borgen, byggd i röd sandsten, har vi fantastisk utsikt över nejden. Vi besöker en vinbodega, får en kort rundvandring och provar naturligtvis några av de lokalt producerade vinerna med lite tilltugg. Innan vi återvänder till vårt hotell besöker vi ett krukmakeri nära den lilla staden Porches. 

Cabo de São Vicente och Lagos
Vi åker till Portugals sydvästligaste punkt Cabo de São Vicente, där branta klippor stupar i den skummande Atlanten. Här står Europas kraftigaste fyr. I närbelägna staden Sagres ser vi den vackra hamnen och ruinerna av Henrik Sjöfararens fästning. Vi stannar sedan i den livliga småstaden Lagos, en gång utgångspunkt för upptäcktsresor och världsomseglingar. Vi strosar i den gamla stadsdelen och kan besöka saluhallen och 1700-talskyrkan Santo António, som sägs vara ”juvelen i Algarves krona”, med många förgyllda och målade träsniderier.

Faro och Tavira
Vi åker till närbelägna Faro som sedan 1756 är Algarves huvudort. Något längre österut kommer vi till den fina staden Tavira med många vackra kyrkor och praktfulla residens. Tavira ligger på båda sidor om Gilãofloden. Bäst överblick över staden får vi från muren som omger den moriska borgen i den gamla arabiska stadsdelen på en kulle.

Dag 15. Algarve – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och har sedan fri tid fram till dess att vår buss kommer och hämtar oss för att köra oss till flygplatsen.

Våra hotell i Algarve
Vi erbjuder boende på tre olika hotell i Algarve. Vilka hotell som erbjuds framgår vid respektive avresedatum. Nedan följer mer information om varje hotell.

Hotel Vila Galé Marina

Ett trevligt hotell i Vilamoura. Hotellet har fitnesscenter, restaurang och bar, samt inomhus- och utomhuspool. Från hotellet är det ca 850 m till hamnen Vilamoura Marina och ca 700 m till Praia de Vilamoura.

Dom José Beach Hotel

Ett fint hotell som ligger precis vid strandpromenaden. Hotellet har privat strand, restaurang och bar, samt pool och fitnesscenter. Från hotellet är det ca 3 km till hamnen Vilamoura Marina.

Muthu Clube Praia da Oura

Muthu Clube Praia da Oura ligger fint beläget vid stranden Oura. Hotellet erbjuder härliga vyer över havet och har två pooler,  grönområden, bastu, bar och restaurang. Staden Albufeira ligger cirka två kilometer från hotellet.

Ingår: Flyg t/r · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 14 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 595:- · dubbelrum med havsutsikt från 3 195:- (ej tillgängligt på alla avresor)
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 24/10 åker resenärer från Göteborg med buss till Köpenhamn och flyger direkt till Faro. På avresan 22/12 serveras särskild jul- och nyårsmiddag.

Andra liknande resor:

Vandring Algarve

Golf Algarve

Costa de la Luz

Alentejo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se