Dag 1. Hemorten – Lissabon
Vi flyger till Lissabon med en mellanlandning. Vår reseledare tar oss till Hotel Mundial där vi ska bo i tre nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Lissabon
Efter frukost möter vi en lokalguide som tar oss med på en rundtur i den portugisiska huvudstaden. Lissabon ligger där floden Tejo mynnar i Atlanten. Staden blev huvudstad 1255 och kom att bli en av Europas viktigaste handelsstäder. Under vår stadsrundtur ser vi bland annat Belémtornet, Jeronimoklostret och det storslagna torget Praça do Comércio. Vid lunchtid avslutas den guidade turen i centrum och resten av dagen är fri för egna strövtåg. Vårt hotell ligger centralt så vi tar oss enkelt tillbaka på egen hand. På kvällen äter vi en gemensam middag på en lokal restaurang i det bohemiska kvarteret Bairro Alto, berömt för sitt pulserande nattliv.

Dag 3. Utflykt till Sintra och Cascais
Frukost på vårt hotell och därefter gör vi en heldagsutflykt i Lissabons omgivningar. Vi börjar med att åka upp i bergen till naturskönt belägna Sintra som finns med på Unescos världsarvslista. Staden blev tidigt den portugisiska kungafamiljens favoritresidens och här har vi möjlighet att besöka kungapalatset Palácio Nacional, uppfört på 1800-talet. Vi fortsätter till Kap Roca, den västligaste punkten på det europeiska fastlandet. Därefter åker vi ner mot kusten till den eleganta badorten Estoril och dess mer folkliga grannort Cascais, känd för sin livliga fiskmarknad.  Kvällen kröns med en gemensam middag på hotellets restaurang, Varanda de Lisboa. Här har vi en magnifik utsikt över staden samtidigt som vi njuter av god mat och dryck.

Dag 4. Lissabon – Coimbra
Efter frukost är det dags att ta farväl av Lissabon och bege oss norrut. Vi kör ut mot Atlantkusten och gör ett besök i fiskebyn Nazaré, där vi äter en god lunch med färsk fisk och lokala specialiteter innan vi fortsätter mot Coimbra och hotell Vila Galé Coimbra. Staden ligger vid Mondegoflodens norra strand och var under medeltiden huvudstad i Portugal. Under eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide där vi bland annat besöker det anrika universitetet, grundat i slutet av 1200-talet och beläget högst upp i den gamla stadskärnan. På kvällen äter vi middag på egen hand och därefter samlas vi för att gemensamt ta oss till Fado ao Centro där vi får uppleva den portugisiska folkmusikstilen fado.

Dag 5. Coimbra – Porto
Frukost och utcheckning. Idag fortsätter vi vår resa norrut till vår slutdestination Porto som ligger vackert belägen vid den slingrande floden Douro. Vi gör en rundtur i stadens historiska centrum som har klassats som världsarv av Unesco. Här besöker vi bland annat det gamla börshuset och ser katedralen samt den märkliga tvåvåningsbron över floden. Sedan åker vi till vårt hotell Vila Galé Porto för incheckning. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 6. Porto
Efter frukost beger vi oss till Peso da Régua som är portvinsdistriktets huvudstad. Härifrån åker vi sedan med båt på Dourofloden tillbaka mot Porto. Vi äter lunch ombord och under dagen glider vi fram i det natursköna landskapet där flodens sluttningar delvis täcks av vinodlingar i terrasser. Två imponerande slussar passeras innan vi framåt tidig kväll lägger till vid kajen i Porto. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 7. Porto
Efter frukost gör vi en utflykt till det berömda portvinshuset Sandeman där vi får en rundvisning med efterföljande vinprovning. Därefter finns det möjlighet till egna upptäcktsfärder i Ribeirakvarteret med sina pittoreska hus belägna vid Dourofloden. På kvällen äter vi en god avslutningsmiddag på en lokal restaurang.

Dag 8. Porto – Hemorten
Under förmiddagen checkar vi ut från vårt hotell och har sedan dagen ledig fram tills vår buss kommer för att köra oss till flygplatsen. Vi flyger från Porto med mellanlandning för att nå vår hemort.

På avresor 2019 körs programmet i omvänd ordning, det vill säga att vi startar resan med att flyga till Porto och avslutar resan i Lissabon. Innehållet i programmet är således oförändrat men utförs i annan ordning. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 6 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 975:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 6/10 bor vi i Porto på Hotel Real Parque, där äter vi också vår middag dag 3.

430 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Portugal vinresa

Vandring Portugal

Pilgrimsvägen

Lissabon

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se