Dag 1. Hemorten – Porto
Vi flyger till Porto. Vår reseledare tar oss till Hotel Vila Galé Porto där vi ska bo i tre nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Porto
Frukost. Idag upptäcker vi Porto som ligger vackert belägen vid den slingrande floden Douro. Vi gör en rundtur i stadens historiska centrum som har klassats som världsarv av Unesco. Här besöker vi bland annat det gamla börshuset och ser katedralen samt den märkliga tvåvåningsbron över floden. Vi gör sedan en utflykt till det berömda portvinshuset Sandeman där vi får en rundvisning med efterföljande vinprovning (utflykten kan även göras dag 1 beroende på flygtider). På kvällen äter vi gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 3. Porto
Efter frukost beger vi oss till Peso da Régua som är portvinsdistriktets huvudstad. Härifrån åker vi sedan med båt på Dourofloden tillbaka mot Porto. Vi äter lunch ombord och under dagen glider vi fram i det natursköna landskapet där flodens sluttningar delvis täcks av vinodlingar i terrasser. Två imponerande slussar passeras innan vi framåt tidig kväll lägger till vid kajen i Porto. Gemensam middag på hotellet på kvällen. 

Dag 4. Porto – Coimbra
Efter frukost är det dags att ta farväl av Porto och bege oss söderut. Vi åker mot Coimbra och hotell Vila Galé Coimbra. Staden ligger vid Mondegoflodens norra strand och var under medeltiden huvudstad i Portugal. Under dagen gör vi en rundtur med lokalguide där vi bland annat besöker det anrika universitetet, grundat i slutet av 1200-talet och beläget högst upp i den gamla stadskärnan. På kvällen äter vi middag på egen hand och därefter samlas vi för att gemensamt ta oss till Fado ao Centro där vi får uppleva den portugisiska folkmusikstilen fado.

Dag 5. Coimbra – Lissabon
Vi äter frukost och beger oss sedan vidare mot Portugals huvudstad Lissabon. Vi kör ut mot atlantkusten och gör ett besök i fiskebyn Nazaré, där vi äter en god lunch med färsk fisk och lokala specialiteter innan vi fortsätter söderut mot Hotel Mundial där vi ska bo i tre nätter. Middag på kvällen.

Dag 6. Lissabon
Efter frukost möter vi en lokalguide som tar oss med på en rundtur i den portugisiska huvudstaden. Lissabon ligger där floden Tejo mynnar i Atlanten. Staden blev huvudstad 1255 och kom att bli en av Europas viktigaste handelsstäder. Under vår stadsrundtur ser vi bland annat Belémtornet, Jeronimoklostret och det storslagna torget Praça do Comércio. Vid lunchtid avslutas den guidade turen i centrum och resten av dagen är fri för egna strövtåg. Vårt hotell ligger centralt så vi tar oss enkelt tillbaka på egen hand. På kvällen äter vi en gemensam middag på en lokal restaurang i det bohemiska kvarteret Bairro Alto, berömt för sitt pulserande nattliv.

Dag 7. Sintra och Cascais
Frukost på vårt hotell och därefter gör vi en heldagsutflykt i Lissabons omgivningar. Vi börjar med att åka upp i bergen till naturskönt belägna Sintra som finns med på Unescos världsarvslista. Staden blev tidigt den portugisiska kungafamiljens favoritresidens och här har vi möjlighet att besöka kungapalatset Palácio Nacional, uppfört på 1800-talet. Vi fortsätter till Kap Roca, den västligaste punkten på det europeiska fastlandet. Därefter åker vi ner mot kusten till den eleganta badorten Estoril och dess mer folkliga grannort Cascais, känd för sin livliga fiskmarknad. Kvällen kröns med en gemensam middag på hotellets restaurang, Varanda de Lisboa. Här har vi en magnifik utsikt över staden samtidigt som vi njuter av god mat och dryck.

Dag 8. Lissabon – Hemorten
Vi checkar vi ut från vårt hotell och har ledig tid fram tills vår buss kommer för att köra oss till flygplatsen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 395:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 7/5 besöker vi universitetet i Coimbra på förmiddagen dag 5 istället för dag 4. På avresan 28/8 äter vi middag på Varanda de Lisboa dag 5 istället för dag 7. På avresan 16/9 äter vi middag dag 7 på hotellets restaurang Jardim Mundial. På avresan 24/9 bor vi på Hotel Vila Galé Opera i Lissabon. Middag dag 7 är på hotellets restaurang.

Andra liknande resor:

Portugal vinresa

Kryssning Douro

Vandring Portugal

Pilgrimsvägen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se