Dag 1. Hemorten – Porto
Vi flyger till Porto och tar oss till vår buss. Därefter besöker vi det berömda portvinshuset Sandeman för en rundvisning med efterföljande provsmakning av två sorters vin. Vi checkar sedan in på hotell Vila Galé Porto där vi ska bo i två nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Stadsrundtur Porto och Quinta da Lixa Monverde
Frukost och därefter gör vi tillsammans med vår lokalguide en rundtur i stadens historiska centrum där vi ser katedralen samt den märkliga tvåvåningsbron över floden. Vi fortsätter sedan till den vackert belägna vingården Quinta da Lixa Monverde. Vi får en rundvandring och provsmakning av tre sorters vin innan vi avnjuter en sen lunch. Efter besöket återvänder vi till Porto. Middag på egen hand.

Dag 3. Porto – Viseu
Efter frukost är det dags att ta farväl av Porto och bege oss söderut till staden Aveiro. Här äter vi en god lunch med färsk fisk innan vi fortsätter mot Viseu som är känt för sin vinindustri. Vi besöker Casa de Santar som ligger strax söder om Viseu där vi får en rundvisning med efterföljande provsmakning av två sorters vin. Vi checkar in på centralt belägna hotell Grão Vasco där vi bor i en natt. Middag på egen hand. 

Dag 4. Viseu – Lamego
Frukost och utcheckning. Vi beger oss norrut till vingården Quinta da Pacheca som ligger mycket vackert vid floden Douro, en av landets största floder. Här serveras vi lunch samt får en rundvisning och vinprovning av tre viner. Därefter åker vi till vårt designhotell Vila Galé Douro, beläget utanför Lamego i den centrala delen av Dourodalen, tvärs över floden från staden Peso da Régua. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 5. Peso da Régua
Efter frukost åker vi till Peso da Régua, portvinsdistriktets huvudstad, för rundvisning och vinprovning på Quinta do Vallado. Vingården med sin rika historia har funnits i över 300 år och tillhört familjen Ferreira i hela sex generationer sedan år 1818. Efter besöket har vi tid för lunch på egen hand i området. Under eftermiddagen gör vi en knappt två timmars båttur på Dourofloden mellan Régua och Pinhão. Vi tar oss sedan tillbaka till Régua med buss. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 6. Lamego – Hemorten
Efter en god frukost lämnar vi vårt hotell och reser till flygplatsen i Porto.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 3 luncher · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 195:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avgången 17/5 bor vi på Holiday Inn Porto Gaia i Porto.

Andra liknande resor:

Portugal

Kryssning Douro

Vandring Portugal

Pilgrimsvägen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se