Dag 1. Hemorten – Porto
Vi flyger på förmiddagen med mellanlandning till Porto och vår reseledare tar oss till vår buss. Tillsammans med en lokalguide gör vi en rundtur i stadens historiska centrum, där vi besöker det gamla börshuset och ser katedralen samt den märkliga tvåvåningsbron över floden. Därefter besöker vi det berömda portvinshuset Sandeman för en rundvisning med efterföljande provsmakning av två sorters vin. Sedan åker vi till hotell Vila Galé Porto där vi ska bo i två nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag. 

Dag 2. Halvdagsutflykt Quinta da Aveleda
Frukost på vårt hotell och därefter gör vi en utflykt till den vackert belägna vingården Quinta da Aveleda i Penafiel. Vi får en rundvandring och provsmakning av två sorters vin innan vi avnjuter vår lunch. Efter lunchen återvänder vi till Porto där vi har eftermiddagen till eget förfogande. Middag på egen hand.

Dag 3. Porto – Viseu
Efter frukost är det dags att ta farväl av Porto och bege oss söderut till staden Aveiro. Här äter vi en god lunch med färsk fisk innan vi fortsätter mot Viseu som är känt för sin vinindustri. Vi besöker Casa de Santar som ligger strax söder om Viseu där vi får en rundvisning med efterföljande provsmakning av två sorters vin med ost som tilltugg. Vi checkar in på centralt belägna hotell Grão Vasco där vi bor i en natt. Gemensam middag på hotellet på kvällen. 

Dag 4. Viseu – Lamego
Frukost och utcheckning. Vi beger oss norrut till vingården Quinta da Pacheca som ligger mycket vackert vid floden Douro, en av landets största floder. Här serveras vi lunch samt får en rundvisning och vinprovning av tre viner. Därefter åker vi till vårt designhotell Vila Galé Douro, beläget utanför Lamego i den centrala delen av Dourodalen, tvärs över floden från staden Peso da Régua. Hotellet har ett omfattande spa med en stor inomhuspool. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 5. Heldagsutflykt med båttur
Efter frukost åker vi till Peso da Régua, portvinsdistriktets huvudstad, för rundvisning och vinprovning på Quinta do Vallado. Vingården med sin rika historia har funnits i över 300 år och tillhört familjen Ferreira i hela sex generationer sedan år 1818. Efter besöket har vi tid för lunch på egen hand i området. Under eftermiddagen gör vi en knappt två timmars båttur på Dourofloden mellan Régua och Pinhão. Vi tar oss sedan tillbaka till Régua med buss. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 6. Lamego – Hemorten
Efter en god frukost lämnar vi vårt hotell och reser till flygplatsen i Porto. Vi beräknas nå vår hemort under sen kväll.

På avresor 2019 gör vi stadsrundturen i Porto dag 2, innan vi besöker Quinta da Aveleda. 

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 3 luncher · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 775:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 23/9 är programmet ändrat på grund av en hotelländring. Vi bor Dag 1 på Hotel Vila Galé Porto, Dag 2 åker vi till Viseu, Dag 3 Lamego, Dag 4 båttur, Dag 5 vinprovning på Quinta da Lixa Monverde och sen vidare till Porto med vinprovning på Sandeman och boende på Hotel TRYP Porto Expo med gemensam middag på kvällen. På avresan 13/10 har vi vinprovning på Quinta da Lixa Monverde dag 2.

32 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Portugal

Vandring Portugal

Pilgrimsvägen

Lissabon

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se