Dag 1. Hemorten – Kroatien
Vi flyger till Split eller Zadar och fortsätter till vårt hotell i antingen Vodice, Primošten eller Biograd. Samtliga dagar serveras frukost och middag på hotellet.

Dag 2-14. Vodice, Primošten och Biograd
Nu väntar tretton avkopplande dagar i trevliga Dalmatien. Här njuter vi av atmosfären, promenerar längs stranden eller tar en kaffe på något av de många kaféerna. Vår reseledare finns tillgänglig dagligen och kommer gärna med förslag på egna aktiviteter. Därtill finns också möjlighet att följa med på flera trevliga tillvalsutflykter.

Vi erbjuder boende i antingen Vodice, Primošten eller Biograd. Vodice är mest känt för sitt rika kulturella utbud, sina pittoreska restauranger, gedigna sport- och rekreationsutbud samt ett behagligt kvälls- och nattliv. Den vackra kuststaden med sin härliga atmosfär är ett populärt resmål och en av de största turistdestinationerna vid Adriatiska havet.

Primošten var från början en fiskeby men är idag mest känt för sin produktion av vin och olivolja samt sina fina kiselstenstränder och det kristallklara havet. Här finns en pittoresk stadskärna med trånga gränder kantade av butiker.

Biograd är en livlig hamnstad och perfekt startpunkt för både avkoppling och äventyr. I staden finns många charmiga restauranger med kulinariska upplevelser av medelhavskaraktär, men med ett stort utbud av internationella rätter är det lätt att hitta något som passar alla.

Vi erbjuder följande tillvalsutflykter under din vistelse i Kroatien:
Utflykterna behöver förbokas inför resan.

Split och Stella Croatica
Heldagsutflykt till staden Split. På vägen mot Split stannar vi till vid Stella Croatica, där familjen Dabelić producerar olivolja, sötsaker, likörer och tvål. Här finns även en liten botanisk trädgård. Sedan fortsätter vi mot Kroatiens andra största stad Split, där vi går en guidad promenad i centrum. Split är en gammal stad vackert belägen på en sydsluttning mot Adriatiska havet och har en rik historia som sträcker sig över 2 000 år tillbaka i tiden. Här finns bland annat kejsar Diocletianus palats som är med på listan över Unescos världsarv. Efter turen har vi tid att utforska staden och äta lunch på egen hand. Pris 425:-

Krka och Falkcenter
Heldagsutflykt som tar oss till den lilla byn Dubrava. I området kring Šibenik har 222 fågelarter sin hemvist och här finns Kroatiens enda falkcenter. Vi åker vidare mot Skradin där vi tar en båttur till Krka nationalpark. På Krka finns över tusen olika växtarter och sju vattenfall. Under vår promenad ser vi bland annat Skradinski Buk, det största vattenfallet i parken. Pris 395:-

Etnoland och vinprovning
Halvdagsutflykt där vi åker mot Skradin som ligger lugnt och fridfullt vid stranden av floden Krka. Här besöker vi ett familjeägt företag som öppnat upp sina dörrar och ger oss möjlighet att lära oss mer om deras vin och likörer. Besöket avslutas med vin- och likörprovning tillsammans med andra kroatiska specialiteter. Vi åker vidare mot Drniš för ett besök på en gård. Här provsmakar vi lufttorkad skinka tillsammans med ost samtidigt som vi får en presentation av gården. Pris 495:-

Trogir och Baćulov dvor
Heldagsutflykt som tar oss till Trogir där vi gör en guidad tur genom den lilla staden som är med på listan över Unescos världsarv. Trogirs gamla stad ligger på en liten ö mellan fastlandet och ön Čiovo. Tillsammans promenerar vi genom marknaden och på de smala gatorna. Sedan fortsätter vi mot Primošten och Baćulov dvor där vi får en inblick i hur man levde förr. I en charmig, enkel och genuin miljö äter vi först lufttorkad skinka med ost innan middag serveras i form av den lokala maträtten peka. Pris 395:-

Zlarin och Krapanj
Heldagsutflykt till de två öarna Zlarin och Krapanj. Det sägs att de skickligaste korallfiskarna bor på Zlarin, och vi gör ett gemensamt besök i en korallbutik. Efter lunch fortsätter vi mot Krapanj som även kallas för tvättsvampsön. Här besöker vi en lokal tvättsvampstillverkare. Båtturen inleds och avslutas i Vodice, och för de som bor i Primošten ingår busstur t/r. Lunch serveras på båten denna dag. Pris från 425:-

Dag 15. Kroatien – Hemorten
Vi lämnar hotellet och åker mot Split där vi tar vårt flyg hemåt.

Våra hotell i Kroatien
Vi erbjuder boende på fyra olika hotell i Kroatien, två i Vodice, ett i Primošten och ett i Biograd. Vilka hotell som erbjuds framgår vid respektive avresedatum. Nedan följer mer information om de tre hotellen.

Olympia, Vodice
Hotellet ligger precis vid stranden i Vodice. En kortare promenad bort finns även stadens centrum.
Hotellet har ett stort poolområde, med både inom- och utomhuspool. Spaavdelning samt fitnesscenter finns mot avgift.

Olympia Sky, Vodice
Olympia Sky är ett nyöppnat hotell som invigdes 2017. Hotellet ligger bredvid Olympia och hotellen delar de flesta faciliteter.
På Olympia Sky finns även en infinitypool på nionde våningen med intilliggande bar.

Hotel Zora, Primošten
Hotel Zora ligger även det precis vid stranden, med cirka 500 meter till Primoštens centrum.
Hotellet har flera barer och erbjuder flertalet aktiviteter.

Hotel Ilirija Resort, Biograd

Resort Ilirija består av systerhotellen Ilirija och Kornati som ligger bredvid varandra. Båda hotellen har ett fantastiskt läge alldeles vid havet och stadens vackra småbåtshamn. Vi kommer att bo på ett av dessa hotell. 

Ingår: Flyg t/r · transfer · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 14 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 795:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Kroatisk kuna
Speciellt: På avresan 16/4 bor vi endast på Hotel Olympia i Vodice. På avresan 20/9 & 1/10 bor vi endast på Hotel Zora. På avresan 8/9 och 22/9 flyger resenärer från Landvetter till Zadar.

Andra liknande resor:

Kryssning Kroatien

Cykel Kroatien

Träningsresa

Vandring Kroatien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se