Dag 1. Hemorten – Rom
Vi flyger till Rom. Väl i Rom möts vi upp av personal som tar oss till vår buss och vidare till  H10 Roma Città. Under våra dagar i Rom ingår frukost på hotellet. Middag intas på egen hand.

Dag 2. Stadsrundtur Rom
Efter frukost stiger vi på vår buss för en heldagsrundtur med lokalguide. En del av rundturen görs till fots med flera fotostopp och lunchpaus. Rom sägs vara byggd på sju kullar och är historiskt en av västvärldens viktigaste städer. Under dagen får vi se många av stadens sevärdheter som Vatikanen med Petersplatsen, Spanska trappan, Pantheon och Fontana di Trevi.

Dag 3. Utflykt Colosseum och Forum Romanum
Tillsammans med vår reseledare får vi under förmiddagen möjlighet att se den romerska erans centrum genom amfiteatern Colosseum, på maktens centrum Forum Romanum och vid kejsarnas boningar på Palatinen. Än idag har Roms stad sitt säte uppe på Kapitolinska kullen där ni på egen hand kan möta en fantastisk utsikt över takåsar och kyrkokupoler. Under eftermiddagen har vi tid för egna strövtåg, till exempel i stadsdelen Trastevere med sina pittoreska gränder kantade av butiker, restauranger och kaféer. Entré till Colosseum tillkommer och besöks på egen hand.

Dag 4. Utflykt Casal Pilozzo
På förmiddagen beger vi oss till vingården Casal Pilozzo, vackert belägen på landsbygden strax söder om Rom. Här får vi en rundvisning i vinkällaren och provsmakning av gårdens vin. Efter utflykten kan man kliva av bussen i centrum under förutsättning att återfärden till hotellet sker på egen hand med lokaltrafik.

Dag 5. Rom – Hemorten
Efter frukost ges möjlighet till egen tid i hotellets omgivningar innan vi under förmiddagen tar oss till flygplatsen och vårt flyg hemåt. 

Biljetter till Vatikanmuseet kan bokas hemifrån på  http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html
Vår reseledare rekommenderar ett besök på eftermiddagen dag 3 cirka 14.00. Besöket i museet sker på egen hand utan guidning.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en vinprovning · utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På vissa avresor flyger vi med mellanlandning med ankomst på förmiddagen, på andra med direktflyg med ankomst sen kväll.

1075 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Rom Sorrento Capri

Rom

Toscana & Umbrien

Toscana Höstfestival

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se