tid

Flera tillgängliga dagprogram

Det finns flera tillgängliga program för den här resan beroende på vilket datum du väljer att resa.

Dag 1. Hemorten – Rom
Vi flyger till Rom. Väl i Rom möts vi upp av personal som tar oss till vår buss och vidare till H10 Roma Città. Under våra dagar i Rom ingår frukost på hotellet. Middag intas på egen hand.

Dag 2. Stadsrundtur Rom
Efter frukost stiger vi på vår buss för en heldagsrundtur med lokalguide. En del av rundturen görs till fots med flera fotostopp och lunchpaus. Rom sägs vara byggd på sju kullar och är historiskt en av västvärldens viktigaste städer. Under dagen får vi se många av stadens sevärdheter som Vatikanen med Petersplatsen, Spanska trappan, Pantheon och Fontana di Trevi.

Dag 3. Utflykt Colosseum och Forum Romanum
Under förmiddagen utforskar vi tillsammans med en lokalguide den romerska erans centrum med amfiteatern Colosseum, torget Forum Romanum och kejsarnas boningar på Palatinen. Entrébiljett tillkommer (cirka 14 euro) och den gäller för samtliga tre sevärdheter, men Colosseum besöks på egen hand. Än idag har Roms stad sitt säte uppe på Kapitolinska kullen där ni på egen hand kan möta en fantastisk utsikt över takåsar och kyrkokupoler. Under eftermiddagen har vi tid för egna strövtåg, till exempel i stadsdelen Trastevere med sina pittoreska gränder kantade av butiker, restauranger och kaféer.

Dag 4. Utflykt Casal Pilozzo
På förmiddagen beger vi oss till vingården Casal Pilozzo, vackert belägen på landsbygden strax söder om Rom. Här får vi en rundvisning i vinkällaren och provsmakning av gårdens vin. Efter utflykten kan man kliva av bussen i centrum under förutsättning att återfärden till hotellet sker på egen hand med lokaltrafik.

Dag 5. Rom – Hemorten
Efter frukost har vi fri tid innan bussen tar oss till flygplatsen och vårt flyg hemåt. 

Biljetter till Vatikanmuseet kan bokas hemifrån på  http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html
Vår reseledare rekommenderar ett besök på eftermiddagen dag 3 cirka 14.00. Besöket i museet sker på egen hand utan guidning.

Ingår: Flyg t/r · 4 (3) övernattningar i dubbelrum · 4 (3) frukostar · utflykter enligt program (2020 är samtliga utflykter tillval) · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 495:- · entrébiljett romerska erans centrum cirka 14 euro · tillvalsutflykter (2020)
Resevaluta: Euro
Speciellt: På våra 4-dagars resor kan vi inte erbjuda utflykten Casal Pilozzo då detta är vår hemresedag.

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se