Dag 1. Hemorten – Kapstaden
Vi flyger till Kapstaden.

Dag 2. Ankomst Kapstaden och stadsrundtur
Vi anländer till Kapstaden runt lunchtid och möter vår lokalguide som tar oss till vår buss. Vi äter en gemensam lunch på en lokal restaurang i nöjestäta V&A Waterfront. Därefter upptäcker vi staden genom en stadsrundtur med buss. Om vädret tillåter åker vi upp på Taffelberget för att njuta av hisnande vyer över staden och havet. Vi insuper den färgglada stadsdelen Bo-Kaap, passerar Godahoppsfästningen, Sydafrikas parlament samt Kapstadens gröna oas: Company’s Garden. Därefter avrundar vi dagen och checkar in för tre nätter på Radisson Blu Hotel & Residence.

Dag 3. Heldagsutflykt Kaphalvön
Vi inleder dagen med en härlig frukost på hotellet. Vår guide plockar upp oss för en heldagstur runt Kaphalvön. Vi åker till Godahoppsuddens naturreservat och får längs vägen chansen att uppleva några av Sydafrikas vackraste vyer. Om vädret tillåter tar vi en tur till Seal Island, Sälön, med sina många sälar och fåglar och äter en gemensam lunch. Vi ser pingvinkolonin vid Boulders Beach och fortsätter ut till Kapudden, som är en av de yttersta uddarna på Kaphalvön. Vi tar bergbanan upp till utsiktsplatsen vid den historiska fyren vid Cape Point. Åter på hotellet finns tid för lugn och ro innan det är dags för en kulinarisk upplevelse på den afrikanska restaurangen Gold Restaurant.

Dag 4. Heldagsutflykt till Sydafrikas vindistrikt
Vi äter frukost på hotellet innan det är dags för en heldagstur till Sydafrikas kända vindistrikt. Vi börjar med hjärtat av Sydafrikas vinindustri, Stellenbosch, som ligger bildskönt med bergen i ryggen och vingårdar så långt ögat kan nå. Stadens gator kantas av vackra ekar, mysiga restauranger, kaféer och butiker. Vid lunchtid beger vi oss till en lokal vingård där vi serveras mat och får delta i en vinprovning. På eftermiddagen reser vi vidare till Franschhoek, Sydafrikas vin- och mathuvudstad, som grundades av franska hugenotter. Här tillverkas några av världens främsta viner av druvor som har mognat på bergssluttningarna. Under sen eftermiddag återvänder vi till Kapstaden.

Dag 5. Ombordstigning Rovos Rail och stopp i Matjiesfontein
Vi äter frukost på hotellet. Därefter blir vi hämtade av vår buss som tar oss till Kapstadens tågstation. Här checkar vi in på lyxiga Rovos Rail som ska ta oss till Pretoria. Tåget är inrett i edvardiansk stil och kallas för ”The Pride of Africa”. Efter att vi gjort oss hemmastadda i våra sviter serveras lunch i tågets tjusiga restaurangvagn. Under eftermiddagen gör vi ett stopp i Matjiesfontein där det finns tid att utforska det lilla viktorianska samhället. Middagen serveras i restaurangvagnen.

Dag 6. Rovos Rail med stopp i diamantstaden Kimberley
Vi inleder dagen med en lyxig frukost som serveras i restaurangvagnen. Därefter har vi tid att koppla av och njuta av de vackra vyerna som glider förbi innan det är dags för lunch, som även den serveras på tåget. Under dagen gör vi ett uppehåll i staden Kimberley, som kallats ”världens diamanthuvudstad” och än i dag har en betydande diamantproduktion. Vi gör en stadsrundtur, ser diamantgruvan ”The Big Hole” och besöker gruvmuseet. Åter på tåget finns det tid för avkoppling innan middagen serveras i den charmiga restaurangvagnen.

Dag 7. Stadsrundtur Pretoria
Vi avnjuter frukost på tåget innan vi anländer till tågstationen i Sydafrikas huvudstad Pretoria. Här möter vi vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i staden. Under turen passerar vi historiska byggnader och kända monument, så som den nio meter höga bronsskulptur av Nelson Mandela som återfinns i trädgården vid Sydafrikas presidentkontor ”Union Buildings”. Efter rundturen checkar vi in för två nätter på Sandton Sun Hotel i Johannesburg.

Dag 8. Heldagsutflykt till kåkstaden Soweto
Vi äter frukost på hotellet innan vår guide hämtar upp oss för en Soweto-rundtur. I den stora kåkstaden utanför Johannesburg har flera historiska händelser kopplade till upproren mot apartheid ägt rum. Vi besöker bland annat Nelson Mandelas gamla hus som numera är ett museum över Mandelas fascinerande livsöde, och den historiskt betydelsefulla Regina Mundi-kyrkan. Vi äter en gemensam lunch på Sakhumzi Restaurant i Soweto som serverar traditionell mat och avslutar rundturen med att passera ”Soccer City”, Afrikas största stadion. På kvällen finns det tid för avkoppling på hotellet.

Dag 9. Safari i nationalparken Pilanesberg
Vi äter frukost på hotellet och möter vår chaufför som tar oss till Black Rhino Game Lodge, i nationalparken Pilanesberg. Vi äter lunch och möter vår safariguide som tar oss med ut i nationalparken med fyrhjulsdrivna fordon. Under vår safari får vi chansen att på nära håll uppleva det vilda djurlivet och ”The Big Five”, det vill säga lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel. Turen som pågår fram till skymning, ger oss dessutom chansen att se några av de nattaktiva djuren. På kvällen serveras middag i lodgen.

Dag 10. Safari i nationalparken Pilanesberg
Vi börjar dagen tidigt med kaffe och fika innan vår safariguide återigen tar oss med ut i parken för en safaritur. Därefter återvänder vi till vårt boende för en ordentlig frukost. Det finns tid att koppla av fram till dess att lunch serveras i lodgen. På eftermiddagen ger vi oss ut i parken igen för att beskåda det fascinerande djurlivet. På kvällen serveras middag i vår lodge.

Dag 11. Johannesburg – Hemresa
Vi går upp tidigt och blir serverade kaffe och fika. Därefter ger vi oss ut på en sista safaritur i nationalparken. Vi återvänder till vår lodge för en ordentlig frukost innan vi reser till flygplatsen i Johannesburg. Vårt flyg avgår under kvällen.

Dag 12. Hemkomst
Vi ankommer till hemorten.

Viktig information till alla som reser med barn!

Det krävs särskilda intyg för alla barn under 18 år som ska besöka Sydafrika. Vi önskar att alla som ämnar resa med barn kontaktar resebyrån för mer information.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 7 övernattningar i dubbelrum · 2 övernattningar i Pullman suite på Rovos Rail · 9 frukostar · 7 luncher · 5 middagar · transporter och utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 11 885: - · Deluxe suite på Rovos Rail från 11 895:- per kupé · dricks till guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 50:- per person och dag)
Resevaluta: Sydafrikanska rand
Speciellt: På avresan 11/2 bor vi fyra nätter på Radisson Blu i Kapstaden och har en extra ledig dag där dag 4. Till följd av detta uteblir utflykten till Soweto dag 8.

Andra liknande resor:

Kapstaden

Golf Sydafrika

Namibia

Sydafrika

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se