Dag 1. Hemorten – Saalbach
Vi flyger till Münchens flygplats. Därefter kliver vi på bussen som tar oss sista sträckan över gränsen till Österrike och orten Saalbach. Här checkar vi in på Bergers Sporthotel, där vi ska bo i sju nätter. Frukost och middag ingår varje dag.

Dag 2–7. Saalbach
Under våra dagar i vackra Saalbach anordnar vår reseledare en gemensam vandring varje dag för den som så önskar. I området finns över tjugo olika vandringsleder, med sammanlagt över 400 km stig, som alla bjuder på enastående naturupplevelser. För den som vill vila från vandringen, finns det möjlighet att ta sig upp på de olika bergstopparna med linbana och liftar. Ett Joker-kort ingår till alla våra resenärer som fungerar som färdbevis på de olika tågen och linbanorna i området. Utöver transportmedel ingår även t.ex. inträde till Saalbachs historiska museum och användning av tennis- och minigolfbanor.

Dag 8. Saalbach – Hemorten
Efter en härlig vecka i de storslagna österrikiska alperna är det dags att vända hemåt. Vi åker med buss till flygplatsen i München.


Under resan gör vi bland annat följande vandringar:

Kohlmaiskopf
På första vandringsdagen tar vi linbanan Kohlmaisbahn upp till toppstationen där vi gör en trevlig vandring och lär känna våra omgivningar. Vi vandrar både i skogen och på bergskammen, som bjuder på vackra vyer över alplandskapet. Vid lunchtid kan man välja mellan att antingen fortsätta vandra en längre led eller gå raka vägen till en bergrestaurang för en välsmakande lunch på egen hand. Därefter vandrar vi ner till mellanstationen och åker tillbaka ner i dalen med liften.

Almhütten
Dagens vandring tar oss ut på landsbygden, där vi stöter på kor, hästar och getter som njuter av sommaren på de vackra alpängarna. Vi stannar till på någon av de traditionella alpstugorna för lunch på egen hand. Här avnjuter vi mat tillagad av lokala råvaror, omgivna av praktfulla berg och ett underbart alplandskap. Därefter återvänder vi till vårt hotell.  

Reiterkogel
Idag tar vi bussen till Hinterglemm och fortsätter med kabinlift upp till toppstationen. Härifrån vandrar vi till Reiterkogel på leden “Heilkräuter- und Alpenblumen-Weg”, där över 100 olika blom- och örtsorter växer. Under vandringen kan vi lära oss om deras helande egenskaper och koppla av i skogen. Vi avslutar med lunch på egen hand på en trivsam alpstuga där örter och växter från närområdet ofta används i matlagningen.


Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · transfers · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · Joker-kort · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 695:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 27/5 bor vi på hotell Unterwirt.

Andra liknande resor:

Skidor Saalbach

Saalbach

Tyrolen Sankt Johann

Salzkammergut

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se