Dag 1. Hemorten – Orosei
Vi flyger till Sardinien med mellanlandning. Vår buss tar oss till Orosei där vi checkar in på Hotel Marina Resort. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Orosei – Cagliari med lunch hos lokal herde
Idag åker vi söderut till Sardiniens huvudstad Cagliari. Vi njuter av den lugna landsbygden och det böljande landskapet. På vägen stannar vi till hos en lokal herde för en traditionell lunch med kallskuret, ost, bröd och vin. Mätta och belåtna åker vi vidare till Cagliari och checkar in för två nätter på Hotel Santa Lucia beläget några mil söder om staden. Middag på kvällen.

Dag 3. Cagliari
Vi startar dagen med en stadsrundtur med lokalguide i Sardiniens största stad som ligger vid Cagliaribukten. Cagliari är en kosmopolitisk hamnstad vars historia sträcker sig över mer än tvåtusen år. Det medeltida kvarteret Castello ligger på en kulle cirka 100 meter över havet och är delvis omgärdat av en stadsmur. Här finns smala gränder, imponerande utsiktsplatser och sevärdheter som katedralen Santa Maria och arkeologiska museet. Nedanför ligger det livliga hamnkvarteret Marina med shoppingstråk och fiskrestauranger. I stadens sydöstra utkanter finns kilometerlånga sandstränder för sol och bad. Middag på kvällen.

Dag 4. Cagliari – Alghero
Efter frukost reser vi norrut mot Alghero som är den största kustorten på nordvästra Sardinien. Vi passerar små byar och samhällen. Under eftermiddagen checkar vi in för tre nätter på Hotel Corte Rosada, cirka en mil nordväst om Alghero. Hotellet har pool och egen badstrand. Middag på kvällen.

Dag 5. Alghero och båttur till Capo Caccia
Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad i Alghero. Här finns en pittoresk gammal stadsdel med välbevarade stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid på ön. Senare under dagen gör vi en båtutflykt till udden Capo Caccia som är Sardiniens västligaste punkt. Här finns Europas högst belägna fyrtorn och en dramatisk kust med vacker utsikt över Medelhavet. Båten lägger till nära Neptunusgrottorna där vi gör ett besök och hänförs av alla praktfulla stalaktiter och stalagmiter. Vi återvänder sedan till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Alghero – Costa Smeralda med lunch och vinprovning i Bosa
Under morgonen reser vi med buss till den lilla staden Bosa som ligger cirka fem mil söder om Alghero. Vägen dit anses av många vara den vackraste vägsträckan på hela Sardinien. Vi följer kusten som är full av fridfulla små skyddade vikar och njuter av utsikten över det glittrande havet. När vi närmar oss Bosa kantas vägen av olivlundar och korkekskogar. Staden finns med på listan över Italiens vackraste byar och här strosar vi i den pittoreska stadskärnan med kullerstensgränder och färgglada hus. Bosa ligger vid floden Temo som är Sardiniens enda segelbara flod. Här finns även en borg från 1100-talet med utsikt över staden. Vi äter gemensam lunch på en lokal restaurang. Denna dag gör vi även en vinprovning där vi bland annat smakar vinet Malvasia di Bosa. Mätta och belåtna åker vi vidare mot Costa Smeralda. Vi checkar in på Blu Hotel Laconia i Cannigione di Arzachena. Middag på kvällen.

Dag 7. Costa Smeralda
På smaragdkusten finns märkliga klippformationer, enskilda vikar, kritvita sandstränder och azurblått hav. Detta och mycket mer får vi se under vår sista dag då utforskar Costa Smeralda tillsammans med vår reseledare. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Costa Smeralda – Hemorten
Under förmiddagen beger vi oss till flygplatsen i Olbia. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 395:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avresan 21/5 har ändrat utresedatum till 21/5 p.g.a flygändring, vilket medför att resan blir 9 dagar lång och vi bor de två första nätterna på Hotel Marina Resort. På samma avresa bor vi dag 3–5 på Hotel Panorama i Cagliari.

98 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Norra Sardinien

Korsika

Vandring Elba

Rom

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se