Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Orosei
Vi flyger till Sardinien med mellanlandning. Vår buss tar oss till Orosei där vi checkar in på Hotel Marina Resort. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Orosei – Cagliari med lunch hos lokal herde
Idag åker vi söderut till Sardiniens huvudstad Cagliari. Vi njuter av den lugna landsbygden och det böljande landskapet. På vägen stannar vi till hos en lokal herde för en traditionell lunch med kallskuret, ost, bröd och vin. Mätta och belåtna åker vi vidare till Cagliari och checkar in för två nätter på Hotel Panorama. Middag på kvällen.

Dag 3. Cagliari
Vi startar dagen med en stadsrundtur med lokalguide i Sardiniens största stad som ligger vid Cagliaribukten. Cagliari är en kosmopolitisk hamnstad vars historia sträcker sig över mer än tvåtusen år. Det medeltida kvarteret Castello ligger på en kulle cirka 100 meter över havet och är delvis omgärdat av en stadsmur. Här finns smala gränder, imponerande utsiktsplatser och sevärdheter som katedralen Santa Maria och arkeologiska museet. Nedanför ligger det livliga hamnkvarteret Marina med shoppingstråk och fiskrestauranger. I stadens sydöstra utkanter finns kilometerlånga sandstränder för sol och bad. Middag på kvällen.

Dag 4. Cagliari – Alghero med lunch och vinprovning i Bosa
Efter frukost reser vi norrut mot Alghero som är den största kustorten på nordvästra Sardinien. Vi stannar till i den lilla staden Bosa som ligger cirka fem mil söder om Alghero. Vägen dit anses av många vara den vackraste vägsträckan på hela Sardinien. Vi följer kusten som är full av fridfulla små skyddade vikar och njuter av utsikten över det glittrande havet. När vi närmar oss Bosa kantas vägen av olivlundar och korkekskogar. Staden finns med på listan över Italiens vackraste byar och här strosar vi i den pittoreska stadskärnan med kullerstensgränder och färgglada hus. Bosa ligger vid floden Temo som är Sardiniens enda segelbara flod. Här finns även en borg från 1100-talet med utsikt över staden. Vi äter gemensam lunch på en lokal restaurang. Denna dag gör vi även en vinprovning där vi smakar vinet Malvasia di Bosa. Under eftermiddagen checkar vi in för två nätter på Hotel Rina. Middag på kvällen.

Dag 5. Alghero och Capo Caccia
Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad i Alghero. Här finns en pittoresk gammal stadsdel med välbevarade stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid på ön.  Vi lämnar Alghero med buss och besöker en gård där vi får provsmaka lokala produkter såsom ost, kallskuret och vin. Sedan fortsätter färden mot Capo Caccia som är Sardiniens västligaste punkt. Här finns Europas högst belägna fyrtorn och en dramatisk kust med vacker utsikt över Medelhavet. Vi återvänder sedan till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Alghero – Costa Smeralda
Under morgonen reser vi med buss mot Costa Smeralda. Vi åker via Gallurakusten och ser ett landskap med vingårdar, vackra bergsformationer och otaliga korkekar. Vi stannar bland annat till i Arzachena och besöker Tomba dei Giganti som är gravar från Nuragtiden och fick sitt namn då man trodde att jättar hade begravts här. Dessutom ser vi nuragen Albuiccio. Vi fortsätter sedan ut mot den nordöstliga kusten som tidigare var en fattig del av Sardinien men på 60-talet började prins Aga Khan och några andra affärsmän att investera i området och byggde således upp kuststräckan till vad den är idag. Vi checkar in på Hotel Posada i Palau. Middag på kvällen.

Dag 7. Costa Smeralda
Dagen är fri för egna äventyr. På smaragdkusten finns märkliga klippformationer, enskilda vikar, kritvita sandstränder och azurblått hav. Gör ett besök i Porto Cervo och känn av lyxen som karaktäriserar staden större delen av året eller koppla av på någon av de vackra stränderna, till exempel Principe eller Capriccioli. Gemensam middag på kvällen.

Denna dag erbjuder vi även följande tillvalsutflykt som måste bokas och betalas i förväg:

Utflykt till arkipelagen kring Maddalena

Vi åker på en båttur till arkipelagen utanför smaragdkusten. Det vackra vattnet som omringar öarna påminner om ett tropiskt paradis. Öarna i arkipelagen klassas som nationalparker i och med deras unika flora och fauna. Under båtturen besöker vi Santa Maria, Spiaggia rosa, Spargi och Maddalena. Ombord på båten serveras en spaghettirätt och ett glas vin. Pris 795:-

Dag 8. Costa Smeralda – Hemorten
Efter frukost har vi fri tid tills bussen tar oss till flygplatsen i Olbia. Efter mellanlandning når vi vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 895:-
Resevaluta: Euro
Andra liknande resor:

Norra Sardinien

Korsika

Vandring Elba

Rom

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se