Dag 1. Hemorten – Cagliari
Vi flyger till Sardinien och tar oss sedan vidare till Hotel Panorama i Sardiniens huvudstad Cagliari där vi checkar in för tre nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Cagliari
Vi startar dagen med en stadsrundtur med lokalguide i Sardiniens största stad som ligger vid Cagliaribukten. Cagliari är en kosmopolitisk hamnstad vars historia sträcker sig över mer än tvåtusen år. Det medeltida kvarteret Castello ligger på en kulle cirka 100 meter över havet och är delvis omgärdat av en stadsmur. Här finns smala gränder, imponerande utsiktsplatser och sevärdheter som katedralen Santa Maria och arkeologiska museet. Nedanför ligger det livliga hamnkvarteret Marina med shoppingstråk och fiskrestauranger. I stadens sydöstra utkanter finns kilometerlånga sandstränder för sol och bad. Middag på kvällen.

Dag 3. Marmilla och La Giara di Gesturi
Idag gör vi en utflykt genom det böljande landskapet till området Marmilla där man bland annat odlar mandlar. Vi fortsätter genom den vackra naturen med korkek och macchiavegetation till platån La Giara di Gesturi. Har vi tur ser vi kanske även någon Giaraponny, den halvvilda hästras som fortfarande finns här. Längs vägen stannar vi för lunch med lokala produkter. Vi återvänder sedan till vårt hotell och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Cagliari – Alghero med lunch och vinprovning i Bosa
Efter frukost reser vi norrut mot Alghero som är den största kustorten på nordvästra Sardinien. Vi stannar till i den lilla staden Bosa som ligger cirka fem mil söder om Alghero. Vägen dit anses av många vara den vackraste vägsträckan på hela Sardinien. Vi följer kusten som är full av fridfulla små skyddade vikar och njuter av utsikten över det glittrande havet. När vi närmar oss Bosa kantas vägen av olivlundar och korkekskogar. Staden finns med på listan över Italiens vackraste byar och här strosar vi i den pittoreska stadskärnan med kullerstensgränder och färgglada hus. Bosa ligger vid floden Temo som är Sardiniens enda segelbara flod. Här finns även en borg från 1100-talet med utsikt över staden. Vi äter gemensam lunch på en lokal restaurang. Denna dag gör vi även en vinprovning där vi smakar vinet Malvasia di Bosa. Under eftermiddagen checkar vi in för två nätter på Hotel Rina i Alghero. Middag på kvällen.

Dag 5. Alghero och Capo Caccia
Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad i Alghero. Här finns en pittoresk gammal stadsdel med välbevarade stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid på ön. Vi lämnar Alghero med buss och besöker en gård där vi får provsmaka lokala produkter såsom ost, kallskuret och vin. Sedan fortsätter färden mot Capo Caccia som är Sardiniens västligaste punkt. Här finns Europas högst belägna fyrtorn och en dramatisk kust med vacker utsikt över Medelhavet. Vi återvänder sedan till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Alghero – Palau
Under morgonen reser vi mot Gallura, det historiska och geografiska distrikt som täcker in Sardiniens nordspets. Vi färdas genom ett landskap med vingårdar, vackra bergsformationer och otaliga korkekar. På slingriga landsvägar passerar vi granitmassivet Monte Limbara och stannar så småningom till vid staden Arzachena. Här besöker vi Tomba dei Giganti som är ett gravmonument från bronsåldern, det vill säga andra årtusendet f.Kr. Gravmonumentet fick sitt namn av lokalbefolkningen som trodde att jättar hade begravts här. Dessutom ser vi nuragen Albuiccio. Sardiniens nurager är tornbyggnader från bronsåldern med formen av en stympad kon, och de har blivit en symbol för ön. Vi fortsätter norrut till den lilla orten Palau, som ligger några mil norr om den berömda Costa Smeraldas början. Vi checkar in på Hotel Posada för två nätter. Middag på kvällen.

Dag 7. Tillvalsutflykt Maddalena-skärgården
Dagen är fri för egna äventyr men vi äter gemensam middag på kvällen. Vi erbjuder även en tillvalsutflykt i Maddalena-skärgården. Vi åker på en båttur i arkipelagen som består av sju större öar och över sextio mindre, och hela området är nationalpark. Kristallklart hav som skiftar i smaragdgrönt, turkost och djupblått, rosa granitblock formade av vind och havets vågor, vita stränder och unik flora och fauna karakteriserar detta paradis. Vi gör ett stopp på ön Santa Maria, fortsätter till ön Budelli med sin fantastiska rosa strand, stannar till vid ön Spargi och avslutar på den största av öarna, La Maddalena. Ombord på båten serveras en spaghettirätt och ett glas vin. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris 795:-

Dag 8. Palau – Hemorten
Efter frukost har vi fri tid tills bussen tar oss till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 13/9 bor vi dag 4-6 på Hotel Corte Rosada i Alghero och dag 6-8 på Hotel Palau i Palau.

Andra liknande resor:

Norra Sardinien

Vandring Korsika

Rom

Rom

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se