Dag 1. Hemorten – Palau
Vi flyger till Olbia och tar oss sedan vidare till Palau och Hotel Palau där vi bor i sju nätter. Middag på kvällen.

Dag 2. Båttur i Maddalena-skärgården
Efter frukost väntar en heldagsutflykt till öarna i Maddalena-skärgården. Arkipelagen består av sju större öar och över sextio mindre, och hela området är nationalpark. Kristallklart hav som skiftar i smaragdgrönt, turkost och djupblått, rosa granitblock formade av vind och havets vågor, vita stränder och unik flora och fauna karakteriserar detta paradis. Vi gör ett stopp på ön Santa Maria, fortsätter till ön Budelli med sin fantastiska rosa strand, stannar till vid ön Spargi och avslutar på den största av öarna, La Maddalena. Under båtturen ingår en lätt pastalunch. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Costa Smeralda
Efter frukost åker vi längs med den sagolika Smaragdkusten som är världsberömd för sitt turkosblå hav, sina himmelska vikar och sitt kristallklara vatten. Vi färdas utmed granitklippor och vita stränder och besöker vackra samhällen såsom huvudorten Porto Cervo med sin yachthamn, Cala di Volpe och Porto Rotondo. I ett av samhällena gör vi en vinprovning med lokala specialiteter. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 4. Tillvalsutflykt Korsika
Frukost. Idag har vi möjlighet att njuta av dagen på egen hand eller följa med på tillvalsutflykten till Korsika då vi tillsammans med en lokalguide färdas till hamnen i Santa Teresa Gallura där vi med båt tar oss över till Bonifacio på Korsika. Korsika är Medelhavets fjärde största ö och tillhör Frankrike. Ön har en rik historia och är känd som Napoleon Bonapartes födelseplats. Från hamnen åker vi med ett litet pittoreskt tåg upp till den övre delen av staden där vi gör en kort rundtur med vår guide. Vi får tid att på egen hand äta lunch och njuta av atmosfären innan vi tar oss tillbaka till hamnen igen. Vi tar båten över till Sardinien och sedan buss tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen. Utflykten behöver förbokas inför resan. Vänligen notera att passuppgifter behöver fyllas i vid bokning av denna utflykt. Pris 895:-

Dag 5. Castelsardo och nuragerna
Efter frukost åker vi längs med den norra kusten till Castelsardo. Byn domineras av en imponerande medeltidsborg som ligger ovanför den historiska stadskärnan. Bland de pittoreska gränderna finner vi hantverkare som säljer handgjorda korgar med traditionella mönster. Runt om på Sardinien finns cirka 8 000 så kallade nurager, tornbyggnader från bronsåldern med formen av en stympad kon. De fungerade antagligen främst som försvarsanläggningar men kan också ha varit bostäder för lokala härskare. Vissa nurager är omgärdade av försvarsvallar och utgör del av ett komplex med små hus och gravar. Under turen besöker vi en av Sardinens många nurager som blivit en symbol för ön. Middag på kvällen.

Dag 6. Nuoro och Orgosolo
Frukost. Idag ska vi upptäcka hjärtat av Sardinien. Vårt första stopp är Nuoro som ligger vid foten av det 955 meter höga berget Ortobene. Staden är födelseort för flera kända konstnärer, poeter och författare, däribland Grazia Deledda som erhöll Nobelpriset i litteratur år 1936. Vår färd går vidare till Orgosolo som ligger i ett landskap karakteriserat av vild och orörd natur. Orgosolo är mest känt för sina många väggmålningar med både sociala, kulturella och politiska teman. Motiv ur vardagslivet samsas med berättelser om områdets historia, sociala förhållanden, herdarnas liv och politisk kamp runt om i världen. De runt 150 målningarna bildar ett unikt utomhusgalleri. Fulla av nya intryck äter vi en stadig lunch tillsammans med herdar i folklig atmosfär. Måltiden består av traditionella rätter med ett glas lokalt vin. Mätta och glada beger vi oss tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Palau
Frukost på vårt hotell och hela dagen fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 8. Palau – Hemorten
Frukost och sedan avfärd mot flygplatsen i Olbia för hemfärd. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 595:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 14/9 bor vi på Hotel Posada i Palau och på avresan 26/9 bor vi på Blu Hotel Laconia i Cannigione.

Andra liknande resor:

Vandring Korsika

Toscanas kust & öar

Sardinien

Lazios sjöar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se