Dag 1. Hemorten – Seychellerna
Vi flyger till Seychellerna. 

Dag 2. Ankomst Seychellerna
Vi landar på Mahés flygplats och åker vidare till fyrstjärniga Coral Strand Hotel där vi ska tillbringa veckan. Här bor vi bekvämt på stranden, och förutom det härliga havet erbjuder hotellet två pooler med barer samt flera restauranger. Från hotellets observationsdäck bjuds vi på magiska vyer över omgivningarna och den stjärnklara himlen om kvällarna. Hotellet erbjuder också ett brett utbud av aktiviteter. 

Dag 3–8. Seychellerna
Seychellerna var en gång ett populärt tillhåll för pirater och det sägs att det fortfarande finns skatter begravda på öarna. Kanske tar du en cykeltur eller en promenad och ser om du hittar några mystiska tecken i miljön som kan leda dig till en av dem. Eller så vandrar du helt enkelt ned till stranden, plaskar med fötterna i vattnet och tänker att det är nog faktiskt är så här det är att vara i paradiset.

Seychellerna erbjuder bland de vackraste sandstränderna i världen, med svajande palmer, spännande klippformationer, ljumma vindar och sköldpaddor som stoltserar omkring som kungar. Här är tempot lugnare och det finns fortfarande möjlighet att hitta en helt egen strand, om så bara för en stund. En plats där bara du och naturen existerar, en plats att finna ro och harmoni.

Och när lugnet blir för mycket finns det alltid vattensporter och andra äventyr att tillgå.

Vi erbjuder följande tillvalsutflykter:
Utflykterna behöver förbokas inför resan. 

Mahés höjdpunkter

Upptäck en av världens minsta huvudstäder, Victoria. Här märks britternas influenser tydligt, inte minst i stadens klocktorn som är en mindre kopia av Big Ben. Vi tittar på rådhuset, shoppar souvenirer och strosar genom marknaden. Utflykten inkluderar även ett besök i den över hundra år gamla botaniska trädgården.

Vi besöker också Mission Lodge, en liten stad som grundades av missionärer på 1800-talet och bland annat hyste öns första skola som instiftades till förmån för barnen till befriade slavar. Här finns också en av öns bästa utkikspunkter.

Lunchen intar vi på en kreolsk restaurang. Sedan väntar en eftermiddag av sol och bad innan vi återvänder till hotellet. Pris från 675:-

Ötur Praslin och La Digue

Transfer till hamnen i Victoria, där vi tar en katamaran till Praslin som är Seychellernas näst största ö. Här besöker vi den Unescolistade nationalparken Vallée de Mai – ibland benämnd Edens lustgård – som bland annat ståtar med den kända dubbelkokosnöten Coco de Mer. Nöten är en del av arvet från den förhistoriska superkontinenten Gondwana som Seychellerna och denna djungel en gång var en del av.

Från djungeln beger vi oss till Cote d’Or Beach för att shoppa, simma och koppla av innan färjan tar oss vidare till ön La Digue, där vi intar lunch på en kreolsk restaurang. Efter lunchen tar vi oss runt ön i traditionella fordon. La Digue är vida ansedd som en av Seychellernas vackraste öar och vi tar oss tid att kika på några sevärdheter innan vi kommer fram till den undersköna stranden Anse Source d’Argent – världens mest fotograferade strand. 

På vägen tillbaka till Mahé njuter vi av en alldeles perfekt solnedgång. Pris från 2 175:-

Marine National Park

Följ med och upptäck Seychellernas undervattensvärld. Vi åker till Victoria och stiger på en båt som tar med oss längs kusten till den marina nationalparken, där vi får se en stor mängd olika sorters koraller, fiskar och andra havsorganismer. Om du vill kan du vara med och mata fiskarna! 

Vi stannar vid Moyenne Island för en snabb rundtur på denna förtrollande ö där människa och natur lever i harmoni. Ön är hem för 105 frigående landsköldpaddor. 

Efter vår rundtur njuter vi av en kreolsk BBQ-lunch på stranden. Resten av eftermiddagen tillbringas med att simma, snorkla och sola innan vi återvänder till hotellet. Pris från 1 375:-

Båt och cykel (Boat & Bike)

Om du vill uppleva La Digue på nytt eller helt enkelt på egen hand erbjuder vi en dagsutflykt med båt där du kan ta med en hyrcykel och cykla runt ön i din egen takt. Utflykten inkluderar alla transfers över land och hav och inträdesavgifter på ön. Pris från 1 275:-

Dag 9. Hemresa
Vi checkar ut från hotellet och beger oss till flygplatsen.

Dag 10. Hemkomst
Vi anländer till hemorten. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 5 595:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Seychellisk rupie

Andra liknande resor:

Mauritius

Madagaskar

Tanzania Zanzibar

Kenya

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se