Dag 1. Hemorten – Seychellerna
Vi flyger till Seychellerna 

Dag 2. Ankomst Seychellerna
Transfer från flygplatsen på Mahe till Hotel AVANI Seychelles Barbarons Resort & Spa där vi checkar in. Här tas vi direkt emot med en drink och en kall handduk för att fräscha upp oss efter resan. Hotellet erbjuder flera pooler, gym, spa, yogaklasser och mycket annat. 

Dag 3 – 8 . Seychellerna
Seychellerna var en gång ett populärt tillhåll för pirater och det sägs att det fortfarande finns skatter begravda på öarna. Kanske tar du en cykeltur eller en promenad och ser om du hittar några mystiska tecken i miljön som kan leda dig till en av dem. Eller så vandrar du helt enkelt ned till stranden, plaskar med fötterna i vattnet och tänker att det är nog faktiskt så här det är att vara i paradiset.

Seychellerna erbjuder bland de vackraste sandstränderna i världen, med svajande palmer, spännande klippformationer, ljumma vindar och sköldpaddor som stoltserar omkring som kungar. Här är tempot lugnare och det finns fortfarande möjlighet att hitta en helt egen strand, om så bara för en stund. En plats där bara du och naturen existerar, en plats att finna ro och harmoni.

Och när lugnet blir för mycket finns det alltid vattensporter och andra äventyr att tillgå.

Vi erbjuder följande tillvalsutflykter:
Utflykterna behöver förbokas inför resan. 

Mahes Höjdpunkter

Upptäck en av världens minsta huvudstäder, Victoria. Här märks britternas influenser tydligt, inte minst i stadens klocktorn som är en mindre kopia av Big Ben. Vi tittar på rådhuset, shoppar souvenirer och strosar genom marknaden. Dagen inkluderar även ett besök till den över hundra år gamla botaniska trädgården.

Vi besöker även Mission Lodge, den lilla staden grundades av missionärer på 1800-talet och huserade bland annat öns första skola som instiftades till förmån för barnen till befriade slavar. Här finns också en av öns bästa utkikspunkter.

Lunchen intar vi på en kreolsk restaurang. Sedan väntar en eftermiddag av sol och bad innan vi återvänder till hotellet. Pris 595:-

Ötur Praslin & La Digue

Transfer från New Port till färjehamnen där vi tar en katamaran till Praslin som är Seychellernas näst största ö. Här besöker vi den UNESCO-listade nationalparken Valle De Mai – ibland benämnd Edens Lustgård - som bland annat ståtar med den kända dubbelkokosnöten Coco de Mer. Nöten är en del av arvet från den förhistoriska superkontinenten Gondwana som Seychellerna och denna djungel en gång var en del av.

Från djungeln beger vi oss till Cote D’or beach för att shoppa, simma och koppla av innan färjan tar oss vidare till La Digue där vi intar lunchen på en kreolsk restaurang. Efter lunchen stiger vi in i traditionella fordon som tar oss runt ön. La Digue är vida ansedd som en av Seychellernas vackraste öar och vi tar oss tid att kika på några sevärdheter innan vi kommer fram till den undersköna stranden Anse Source D’argent – världens mest fotograferade strand.

På vägen tillbaka till Mahe njuter vi sedan av den vackra solnedgången. Pris 1995:-

Marin National Park

Följ med och upptäck Seychellernas undervattenvärld. Vi åker till Marine Charter i Victoria där vi hoppar på en båt som tar med oss längs kusten till den marina nationalparken där vi får se en mängd olika sorters koraller, fiskar och andra havsorganismer. Om du vill kan du vara med och mata fiskarna!

Vi stannar vid Moyenne Island för en snabb rundtur på denna förtrollande ö där människa och natur lever i harmoni. Ön är hem för 105 frigående landsköldpaddor.

Efter vår rundtur njuter vi av en kreolsk BBQ lunch på stranden. Resten av eftermiddagen tillbringas med att simma, snorkla och sola innan vi återvänder till hotellet. Pris från 1195:-

Båt & Cykel (Boat & Bike)

Om du vill uppleva La Digue på nytt eller helt enkelt på egen hand erbjuder vi en dagsutflykt med båt där du kan ta med en hyrcykel och cykla runt ön i din egen takt. Utflykten inkluderar alla transfers över land och hav och inträdesavgifter på ön. Pris 1195:-

Dag 9. Hemresa
Vi checkar ut från hotellet och beger oss till flygplatsen.

Dag 10. Hemkomst
Vi anländer till hemorten. 

Ingår: Flyg t/r · transfers · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 5395:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Seychellisk rupie

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se