Dag 1. Hemorten – Cefalù
Vi flyger till Sicilien. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Cefalù och vi checkar in för två nätter på Hotel Santa Lucia Le Sabbie D'Oro och på kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Madonie naturreservat och Castelbuono
Efter frukost stannar vi till i nationalparken Madonie och njuter av den bergiga omgivningen ovanför Cefalù. Här ser vi vingårdar och olivträd som trivs i denna kuperade och vackra natur. Vi besöker den lilla byn Castelbuono som sägs har grundats på 1300-talet. Här äter vi en lättare lunch med provsmakning av lokala produkter. Vi får fri tid att strosa runt och upptäcka denna charmiga by. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Cefalù – Castellammare del Golfo med stopp i Palermo och Monreale
Under förmiddagen får vi uppleva huvudstaden Palermos sevärdheter. Staden ligger på en slätt vid havet med berget Monte Pellegrino som bakgrund. Palermo har en brokig historia och är en sammansmältning av arabisk och normandisk kultur. Vi ser bland annat slottet La Zisa, den ståtliga katedralen med sina kungliga gravar och kyrkan Palatina i det forna kungaslottet Palazzo
dei Normanni – ett smycke som förenar den bysantinsk-arabiska och normandiska konsten. Vi avslutar rundturen med att besöka Monrealekatedralen strax utanför Palermo. Därifrån har vi fantastisk utsikt. Katedralen är en av Italiens mest imponerande byggnader och har en unik interiör med vackra guldmosaiker. Under eftermiddagen får vi tid för egna strövtåg. Här finns goda möjligheter till shopping på Palermos affärsgator och marknader eller promenader i vackra parker som Engelska parken och Botaniska trädgården. Vi fortsätter sedan till Castellammare del Golfo och checkar in på Hotel Punta Nord Est för två nätter. Middag på lokal restaurang.

Dag 4. Tillvalsutflykt Trapani och Erice
Dagen är fri för egna äventyr. Middag på kvällen. Vi erbjuder även en tillvalsutflykt till Trapani och Erice.  Kusten mellan Trapani och Marsala karakteriseras av de många saltverken där man utvinner salt ur havsvattnet. Vi besöker den fascinerade anläggningen Ettore e Infersa och gör en guidad rundtur där vi får veta mer om detta fina salt. Efter ett intressant besök fortsätter vi förbi hamnstaden Trapani till Erice som ligger på 750 meters höjd över havet på toppen av berget med samma namn. Här har vi en hänförande utsikt över havet västerut och mot det inre av Sicilien österut. Erice är en välbevarad medeltida stad med smala pittoreska gränder. Staden är känd för sina bagerier, och på det världsberömda Maria Grammaticos konditori kan vi köpa och smaka på läckra bakverk. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris fr. 595:-

Dag 5. Castellammare del Golfo – Agrigento
Vi checkar ut från vårt hotell och reser vidare till staden Agrigento, som hade stor betydelse under antiken. Vi stannar till i Menfi och njuter av en vinprovning med lunch och fortsätter sedan till Agrigento och vårt hotell Grand Hotel Mosè, där vi bor två nätter. Middag på egen hand.

Dag 6. Agrigento och Agrigentum
Efter frukost möter vi upp vår lokalguide och gör en stadsrundtur i Agrigento och besöker den arkeologiska parken Agrigentum, upptagen på Unescos världsarvslista 1997. Vi ser bland annat mäktiga Concordia-templet, Zeus tempel och Herakles tempel, alla daterade till femte århundradet f.kr. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Agrigento – Catania med stopp vid Etna och Taormina
Vi lämnar Agrigento och åker tvärs över Sicilien till Etna, Europas högsta aktiva vulkan, som sedan 2013 finns med på Unescos världsarvslista. Etnas sidor är täckta med bördig vulkanisk jord och på de lägre sluttningarna växer citrusfrukter, fikon, mandel, vindruvor och oliver. Vi tar oss upp till cirka 1 800 meters höjd där det finns möjlighet för lunch. Eftermiddagen ägnar vi åt pittoreska Taormina, en av Siciliens populäraste semesterorter. Staden är vackert belägen på en klipphylla 225 meter över havet och har under århundraden utövat sin lockelse på kända författare och konstnärer. Största sevärdheten är den grekisk-romerska teatern, högt belägen på en sluttning med hänförande utsikt över havet. Vi checkar sedan in på President Park Hotel i utkanten av Catania. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 8. Catania – Hemorten
Frukost och sedan dags att åka till flygplatsen för hemfärd.

Dag .

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 575:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avresan 10/9 bor vi dag 3 äter vi middag i Alcamo och bor dag 3 och dag 4 på Hotel Centrale i Alcamo, dag 5 och dag 6 bor vi på Hotel Della Valle.

Andra liknande resor:

Sicilien mat & vin

Sicilien

Sicilien

Malta

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se