tid

Flera tillgängliga dagprogram

Det finns flera tillgängliga program för den här resan beroende på vilket datum du väljer att resa.

Dag 1. Hemorten – Catania
Vi flyger till Catania. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till centrum där vi möts av vår lokalguide som tar oss på en rundtur i Catania. Catania, med Medelhavet i öster och vulkanen Etna i väster, är en livlig stad som erbjuder något för alla. Här finns historiska byggnader och statyer, konstgallerior, shopping och den vackra trädgården Villa Bellini. Stora delar av staden ödelades vid jordbävningen 1693 och har återuppbyggts i barockstil. Stadens viktigaste torg, Piazza del Duomo, är omgivet av imponerande barockbyggnader och finns med på Unescos världsarvslista. Här står ett av Catanias mest berömda monument, elefantfontänen i svart basalt. Under sen eftermiddag checkar vi in på President Park Hotel och på kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Catania – Piazza Armerina – Palermo
Efter frukost åker vi in mot Siciliens bergiga inland. I Piazza Armerina besöker vi ett av öns mest intressanta arkeologiska fynd, Villa Romana del Casale. Det är en romersk villa från slutet av 300-talet e.Kr. med 3 500 kvadratmeter välbevarade mosaikgolv. De färgstarka mosaikerna avbildar Herkules storverk, jakt- och fiskescener samt vilda djur från Nordafrika. Sedan 1997 finns villan med på Unescos världsarvslista. Vi äter gemensam lunch och åker sedan vidare genom det natursköna landskapet till Siciliens norra kust och huvudstaden Palermo där vi tar in på Hotel Ibis Styles. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 3. Palermo och Monreale
Under förmiddagen får vi uppleva huvudstaden Palermos sevärdheter. Staden ligger på en slätt vid havet med berget Monte Pellegrino som bakgrund. Palermo har en brokig historia och är en sammansmältning av arabisk och normandisk kultur. Vi ser bland annat slottet La Zisa, den ståtliga katedralen med sina kungliga gravar och kyrkan Palatina i det forna kungaslottet Palazzo dei Normanni – ett smycke som förenar den bysantinsk-arabiska och normandiska konsten. Vi avslutar rundturen med att besöka Monrealekatedralen strax utanför Palermo. Därifrån har vi fantastisk utsikt. Katedralen är en av Italiens mest imponerande byggnader och har en unik interiör med vackra guldmosaiker. Under eftermiddagen får vi tid för egna strövtåg. Här finns goda möjligheter till shopping på Palermos affärsgator och marknader eller promenader i vackra parker som Engelska parken och Botaniska trädgården. Middag på kvällen.

Dag 4. Palermo
Dagen är fri för egna äventyr. Middag på kvällen. Vi erbjuder även en tillvalsutflykt till Trapani och Erice som måste förbokas och betalas innan avresa.

Utflykt till Trapani och Erice
Kusten mellan Trapani och Marsala karakteriseras av de många saltverken där man utvinner salt ur havsvattnet. Vi besöker den fascinerade anläggningen Ettore e Infersa och gör en guidad rundtur där vi får veta mer om detta fina salt. Efter ett intressant besök fortsätter vi förbi hamnstaden Trapani till Erice som ligger på 750 meters höjd över havet på toppen av berget med samma namn. Här har vi en hänförande utsikt över havet västerut och mot det inre av Sicilien österut. Erice är en välbevarad medeltida stad med smala pittoreska gränder. Staden är känd för sina bagerier, och på det världsberömda Maria Grammaticos konditori kan vi köpa och smaka på läckra bakverk. Pris 525:-.

Dag 5. Palermo – Giardini Naxos
Idag beger vi oss mot östkusten och Giardini Naxos. På vägen stannar vi till i nationalparken Madonie och njuter av den bergiga omgivningen ovanför Cefalù. Här ser vi vingårdar och olivträd som trivs i denna kuperade och vackra natur. Vi fortsätter till den lilla byn Castelbuono för en lätt lunch och vinprovning innan vi slutligen når Giardini Naxos och vårt hotell Arathena Rocks eller Nike Hotel. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Utflykt Etna och Taormina
Under förmiddagen gör vi en tur till Etna, Europas högsta aktiva vulkan, som sedan 2013 finns med på Unescos världsarvslista. Etnas sidor är täckta med bördig vulkanisk jord och på de lägre sluttningarna växer citrusfrukter, fikon, mandel, vindruvor och oliver. Vi tar oss upp till cirka 1 800 meters höjd där det finns möjlighet för lunch. Eftermiddagen ägnar vi åt pittoreska Taormina, en av Siciliens populäraste semesterorter. Staden är vackert belägen på en klipphylla 225 meter över havet och har under århundraden utövat sin lockelse på kända författare och konstnärer. Största sevärdheten är den grekisk-romerska teatern, högt belägen på en sluttning med hänförande utsikt över havet. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 7. Utflykt Siracusa och Ortigia
Efter frukost åker vi till Siracusa och gör en rundtur. Staden grundades av grekerna på 700-talet f.Kr. och blev så småningom Siciliens mäktigaste stadsstat. Det antika Siracusa togs 2005 upp på Unescos världsarvslista. I den äldsta stadsdelen på ön Ortigia finns sevärdheter som Arethusas källa och domkyrkan som ligger på platsen för ett grekiskt Athenatempel. På fastlandet finns kalkstensgrottan Dionysos öra och den romerska amfiteatern. Den berömda grekiska teatern, ursprungligen uppförd på 400-talet f.Kr., rymde 15 000 åskådare och används än idag för teaterföreställningar under sommaren. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Giardini Naxos – Hemorten
Frukost och sedan dags att åka till flygplatsen i Catania för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lätt lunch (2020 ingår 2 luncher) · 7 middagar(2020 ingår 6 middagar) · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 895:- · tillvalsutflykt Trapani och Erice
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se