Dag 1. Hemorten – Giardini Naxos
Vi flyger till Sicilien. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till kuststaden Giardini Naxos. Vi checkar in på Hotel Arathena Rocks där vi bor i fyra nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Giardini Naxos
Efter frukost har vi dagen fri för egna äventyr. Kanske lockar en dags avkoppling vid stranden. Vår reseledare ger förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Etna
Efter frukost reser vi till Europas högsta aktiva vulkan Etna, som sträcker sig cirka 3 330 m ö.h. Etnas sidor är täckta med bördig vulkanisk jord och på de lägre sluttningarna växer citrusfrukter, fikon, mandel, vindruvor och oliver. Vulkanen har varit aktiv i över 500 000 år och har än idag utbrott lite då och då. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt till vingården Scilio
Efter frukost väntar en smakrik vinprovning på familjeägda vingården Scilio. Vingården är belägen på vulkanen Etnas nordöstra sluttning, där druvodlingarna frodas tack vare den bördiga vulkanjorden. Här produceras rött, vitt och rosévin samt det traditionella sicilianska dessertvinet, gjort på soltorkade druvor. På vingården bjuds vi även på lunch. Eftermiddagen är fri och på kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 5. Giardini Naxos – Lipari
Efter frukost checkar vi ut och reser mot den största Eoliska ön Lipari. De Eoliska öarna är en vulkanisk ögrupp norr om Sicilien som sedan år 2000 är med på Unescos världsarvslista. Vi checkar in på Gattopardo Park Hotel där vi bor i fyra nätter. Middag på kvällen.

Dag 6. Utflykt på Lipari
Frukost. Idag gör vi en tur runt ön med buss och lokalguide. Vi stannar på två av de vackraste utsiktsplatserna på ön och njuter av enastående vyer över havet och de andra vulkaniska öarna. Vi besöker Liparis gamla stadsdel, med små pittoreska gator och en trevlig hamn. Vulkanön Lipari har inte haft något utbrott på 1 400 år och visar inga tecken på aktivitet förutom varma källor och fumaroler. Eftermiddagen är fri för att upptäcka området på egen hand. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Utflykt till Panarea och Stromboli
Frukost och sedan fri förmiddag. Under tidig eftermiddag tar vi båten mot Panarea och Stromboli. Från havet kan vi se resterna av bronsålderbosättningen Capo Milazzese innan vi gör vårt första stopp i hamnen i Panarea. Vi går en tur i den mysiga lilla staden med sina karakteristiska vita hus. Vi forsätter vår båtfärd förbi holmarna Lisca Bianca, Lisca Nera och Basiluzzo på vår väg mot Stromboli, som är en av de aktiva vulkanöarna. Vulkanen har små utbrott varje dag och från Sciara del Fuoco finns möjlighet att se dessa utbrott (dock inget vi kan utlova). Lättare middag serveras på båten. Vi kommer tillbaka till Lipari cirka 22.00.

Dag 8. Utflykt till Vulcano
Efter frukost beger vi oss till hamnen för att ta båten till ön Vulcano. Under vår färd kan vi bland annat se den svarta stranden innan vi lägger till i Vulcanos hamn. Där har vi fri tid och kan avnjuta ett uppfriskande lerbad (mot extra kostnad) eller bestiga Vulcano. Vi återvänder mot Lipari, ser Änglarnas grotta och gör ett badstopp vid de berömda Faraglioniklipporna. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 9. Lipari – Giardini Naxos
Efter frukost lämnar vi Lipari och tar båten tillbaka till Sicilien och Giardini Naxos. Vi bor återigen på Hotel Arathena Rocks och har sista dagen fri. Middag på kvällen.

Dag 10. Giardini Naxos – Hemorten
Vi äter frukost och checkar sedan ut för att åka till flygplatsen för hemfärd. 

Ingår: Flyg t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · en lunch · 9 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 195:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 6/5 bor vi på Hotel Nike i Giardini Naxos.

Andra liknande resor:

Sicilien

Kalabrien

Rundresa Sicilien

Sicilien mat & vin

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se