logo
  • Om Rolfs
    Om gruppresor
    VÄra reseledare
    Nyheter och erbjudanden
    Anslutningar
    Egen grupp
    Evenemang
    BestÀll katalog
    Köp presentkort
    Reklamation
    Pressrum
    Rolfsbuss appen
    FörelÀsningar
    Hitta en rumskompis
    Delbetala din resa rÀntefritt
    FrÄgor och svar
    Ris och ros
    Lediga tjÀnster
    Reseledarkurs
    Media
  • AllmĂ€n information
    Villkor för paketresor
    FörsÀkring
    Kontrollera och betala din bokning
  • Blogg
  • 0771-150000Öppet alla dagar 07-24
KalenderVĂ€rldskartaSista minuten

  • Nyheter
  • SĂ€song
    • VĂ„r
    • Sommar
    • Höst
    • Vinter
    • Julmarknadsresor
    • NyĂ„rsresor
  • Restyper
    • Bussresor
    • Cykelresor
    • Dagsturer
    • Event & musik
    • Flygresor
    • Familjeresor
    • Golfresor
    • Kryssningar
    • LĂ„ngresor
    • Shopping
    • Singelresor
    • Skidresor
    • Smakresor
    • Sparesor
    • Storstad
    • Teaterresor
    • TrĂ€ning & sport
    • Vandringsresor
    • Äventyrsresor
  • Regioner
    • Afrika
    • Asien
    • Brittiska öarna
    • Centralamerika
    • Frankrike
    • Grekland
    • Italien
    • Kroatien
    • Medelhavet
    • Mellanöstern
    • Nordamerika
    • Norden
    • Norge
    • Oceanien
    • Polen
    • Portugal
    • Spanien
    • Sydamerika
    • Turkiet
    • Tyskland
    • Österrike
    • Övriga Europa
8 dagar
Sicilien mat & vin
fr.
16 475:-
8 dagar
Sicilien mat & vin
fr.
16 475:-
    Dagsprogram
    AvgÄngar
    Hotell
Sicilien mat & vin, 8 dagarmedelhavets lÀckerheter
Sicilien mat & vin , 8 dagar – medelhavets lĂ€ckerheter
Den natursköna ön Sicilien erbjuder mÄnga smakupplevelser. PÄ denna resa provar vi ost, choklad, honung, mandel och vin och fÄr en inblick i hur dessa lÀckerheter produceras. Vi fÄr ocksÄ ta del av skiftande landskap, storslagen barockarkitektur och spÀnnande historia pÄ denna Medelhavets största ö.
FlygresorItalienSmakresorVÄrMedelhavet
Dagsprogram i korthet
Denna resa har flera dagsprogram
Dag 1 Hemorten – Ragusa
Dag 2 Marzamemi
Dag 3 Ragusa & Modica
Dag 4 Ragusa – Taormina
Dag 5 Honungsstaden Zafferana Etnea
Dag 6 Taormina
Dag 7 Catania
Dag 8 Taormina – Hemorten
Guidad tur av en olivkvarn och provsmakning av olivoljan
Besök byn Marzamemi och La Tonnara
Utflykt till en honungsproducent med provsmakning i Zafferana Etnea
Utflykt till choklad producent med provsmakning
Besök en slotts vingÄrd med provsmakning och guidad tur
Dagsprogram i korthet
Denna resa har flera dagsprogram
Dag 1 Hemorten – Ragusa
Dag 2 Marzamemi
Dag 3 Ragusa & Modica
Dag 4 Ragusa – Taormina
Dag 5 Honungsstaden Zafferana Etnea
Dag 6 Taormina
Dag 7 Catania
Dag 8 Taormina – Hemorten
Guidad tur av en olivkvarn och provsmakning av olivoljan
Besök byn Marzamemi och La Tonnara
Utflykt till en honungsproducent med provsmakning i Zafferana Etnea
Utflykt till choklad producent med provsmakning
Besök en slotts vingÄrd med provsmakning och guidad tur
Denna resa har flera dagsprogram

Den hÀr resan har olika dagsprogram. VÀxla mellan de olika programbeskrivningarna nedan.

Dag 1 Hemorten – Ragusa
Karta
Vi flyger till Sicilien och tar oss vidare till hotellet, dÀr vi checkar in pÄ Hotel Mediterraneo i Ragusa. PÄ kvÀllen Àter vi middag pÄ hotellet.
Vi flyger till Sicilien och tar oss vidare till hotellet, dÀr vi checkar in pÄ Hotel Mediterraneo i Ragusa. PÄ kvÀllen Àter vi middag pÄ hotellet.
Dag 2 Marzamemi
Karta
Efter frukost beger vi oss ut mot kusten till ett omrÄde som fram till 1940-talet var kÀnt för sitt tonfiskfiske. Det var troligen araberna som införde fisket av tonfisk pÄ Sicilien pÄ 1000-talet och mÄnga ord associerade med denna aktivitet Àr av arabiskt ursprung. HÀr besöker vi byn Marzamemi, en förtjusande liten by med trÄnga gator och lÄga hus som tidigare var fiskarnas hem. Vid hamnen och torget ligger byggnader som anvÀndes vid fisket samt ett stort palats som uppfördes pÄ 1700-talet av prinsen av Villadorata, hÀrskare över Marzamemi.

Vi besöker La Tonnara som bestĂ„r av byggnader med anor frĂ„n 1700-talet dĂ€r fiskarna bodde, lagrade sina bĂ„tar och förĂ€dlade den fĂ„ngade fisken. VĂ„r utflykt i tonfiskens tecken avrundas pĂ„ en fiskrestaurang, dĂ€r vi Ă€ter en enklare lunch bestĂ„ende av fisk och andra lokala specialiteter. PĂ„ kvĂ€llen har vi möjlighet att pĂ„ egen hand upptĂ€cka Ragusas utbud av restauranger. PĂ„ denna dagen sker middag pĂ„ med egen hand. 
Efter frukost beger vi oss ut mot kusten till ett omrÄde som fram till 1940-talet var kÀnt för sitt tonfiskfiske. Det var troligen araberna som införde fisket av tonfisk pÄ Sicilien pÄ 1000-talet och mÄnga ord associerade med denna aktivitet Àr av arabiskt ursprung. HÀr besöker vi byn Marzamemi, en förtjusande liten by med trÄnga gator och lÄga hus som tidigare var fiskarnas hem. Vid hamnen och torget ligger byggnader som anvÀndes vid fisket samt ett stort palats som uppfördes pÄ 1700-talet av prinsen av Villadorata, hÀrskare över Marzamemi.

Vi besöker La Tonnara som bestĂ„r av byggnader med anor frĂ„n 1700-talet dĂ€r fiskarna bodde, lagrade sina bĂ„tar och förĂ€dlade den fĂ„ngade fisken. VĂ„r utflykt i tonfiskens tecken avrundas pĂ„ en fiskrestaurang, dĂ€r vi Ă€ter en enklare lunch bestĂ„ende av fisk och andra lokala specialiteter. PĂ„ kvĂ€llen har vi möjlighet att pĂ„ egen hand upptĂ€cka Ragusas utbud av restauranger. PĂ„ denna dagen sker middag pĂ„ med egen hand. 
Dag 3 Ragusa & Modica
Karta
Idag Äker vi vÀsterut, inÄt landet. Vi inleder med ett besök i Ragusa, en vacker barockstad omgiven Äker- och betesmarker och lÄga murar i kallmursteknik. VÄrt mÄl Àr en familjeÀgd ostfabrik dÀr man producerar olika typer av ost typiska för regionen. HÀr gÄr vi pÄ ostprovning och fÄr bland annat lÀra oss hur den mest kÀnda osten, Ragusano DOP (med skyddad ursprungsbeteckning), tillverkas. FrÄn bussen till ostfabriken promenerar vi cirka 100 meter.

DÀrefter Äker vi vidare till ytterligare en barockstad, Modica, de hundra kyrkornas stad och chokladens huvudstad. Modica Àr en av de Ätta barockstÀder som Àr klassade som vÀrldsarv av Unesco. Den Àr uppdelad i tvÄ delar, den lÀgre delen Modica Bassa och den övre delen Modica Alta, dÀr stadens symbol klocktornet Àr belÀgen.

Utöver sina mÄnga kyrkor i barockstil Àr Modica kÀnt för sin chokladframstÀllning.
Chokladfabriken arbetar enligt traditionella metoder och enbart med ekologiska rÄvaror. Under ett besök hÀr fÄr vi en inblick i chokladtillverkningsprocessen och avslutar med en chokladprovning. PÄ kvÀllen serveras middag pÄ hotellet.
Idag Äker vi vÀsterut, inÄt landet. Vi inleder med ett besök i Ragusa, en vacker barockstad omgiven Äker- och betesmarker och lÄga murar i kallmursteknik. VÄrt mÄl Àr en familjeÀgd ostfabrik dÀr man producerar olika typer av ost typiska för regionen. HÀr gÄr vi pÄ ostprovning och fÄr bland annat lÀra oss hur den mest kÀnda osten, Ragusano DOP (med skyddad ursprungsbeteckning), tillverkas. FrÄn bussen till ostfabriken promenerar vi cirka 100 meter.

DÀrefter Äker vi vidare till ytterligare en barockstad, Modica, de hundra kyrkornas stad och chokladens huvudstad. Modica Àr en av de Ätta barockstÀder som Àr klassade som vÀrldsarv av Unesco. Den Àr uppdelad i tvÄ delar, den lÀgre delen Modica Bassa och den övre delen Modica Alta, dÀr stadens symbol klocktornet Àr belÀgen.

Utöver sina mÄnga kyrkor i barockstil Àr Modica kÀnt för sin chokladframstÀllning.
Chokladfabriken arbetar enligt traditionella metoder och enbart med ekologiska rÄvaror. Under ett besök hÀr fÄr vi en inblick i chokladtillverkningsprocessen och avslutar med en chokladprovning. PÄ kvÀllen serveras middag pÄ hotellet.
Dag 4 Ragusa – Taormina
Karta
Efter frukost och utcheckning Äker vi till nÀrliggande Avola. Den medeltida staden som lÄg pÄ en av kullarna ovanför havet förstördes vid jordbÀvningen 1693, och staden Äteruppbyggdes nere vid kusten med en mycket speciell sexkantig stadsplan. Avola Àr kÀnt för sina tre typer av mandel och har smeknamnet mandelns stad. Vi besöker en mandelfabrik, dÀr vi fÄr en guidad tur som avslutas med en provsmakning.

FrĂ„n Avola Ă„ker vi norrut till slottet Solacium som uppfördes av den tysk-romerske kejsaren Fredrik II pĂ„ 1200-talet. HĂ€r har familjen Pupillo i mer Ă€n hundra Ă„r Ă€gnat sig Ă„t vinframstĂ€llning och gör bland annat vin pĂ„ den berömda druvan nero d’avola. I denna historiska miljö fĂ„r vi under en guidad tur veta mer om gĂ„rdens vinproduktion och dĂ€refter smaka nĂ„gra av vinerna.

Vi har egen tid för lunch i Syrakusa innan vi fortsĂ€tter norrut till Taormina och checkar in pĂ„ Hotel Villa Esperia i Mazzaro Taormina, Siciliens hjĂ€rta har mycket att erbjuda. FrĂ„n de pittoerska grĂ€derna fulla med butiker och restaruanger till den imponerande Teatro Antico, byggd pĂ„ 200-talet f.Kr., som stĂ„r som ett monument över stadens antika historia och erbjuder en fascinerande inblick i romarriket. Hotellet ligger nĂ€ra intill stranden. Gemensam middag pĂ„ kvĂ€llen. 
Efter frukost och utcheckning Äker vi till nÀrliggande Avola. Den medeltida staden som lÄg pÄ en av kullarna ovanför havet förstördes vid jordbÀvningen 1693, och staden Äteruppbyggdes nere vid kusten med en mycket speciell sexkantig stadsplan. Avola Àr kÀnt för sina tre typer av mandel och har smeknamnet mandelns stad. Vi besöker en mandelfabrik, dÀr vi fÄr en guidad tur som avslutas med en provsmakning.

FrĂ„n Avola Ă„ker vi norrut till slottet Solacium som uppfördes av den tysk-romerske kejsaren Fredrik II pĂ„ 1200-talet. HĂ€r har familjen Pupillo i mer Ă€n hundra Ă„r Ă€gnat sig Ă„t vinframstĂ€llning och gör bland annat vin pĂ„ den berömda druvan nero d’avola. I denna historiska miljö fĂ„r vi under en guidad tur veta mer om gĂ„rdens vinproduktion och dĂ€refter smaka nĂ„gra av vinerna.

Vi har egen tid för lunch i Syrakusa innan vi fortsĂ€tter norrut till Taormina och checkar in pĂ„ Hotel Villa Esperia i Mazzaro Taormina, Siciliens hjĂ€rta har mycket att erbjuda. FrĂ„n de pittoerska grĂ€derna fulla med butiker och restaruanger till den imponerande Teatro Antico, byggd pĂ„ 200-talet f.Kr., som stĂ„r som ett monument över stadens antika historia och erbjuder en fascinerande inblick i romarriket. Hotellet ligger nĂ€ra intill stranden. Gemensam middag pĂ„ kvĂ€llen. 
Dag 5 Honungsstaden Zafferana Etnea
Karta
UNESCO-listade Etna Ă€r Europas högsta aktiva vulkan och reser sig cirka 3 330 m ö.h. PĂ„ vulkanens östra sluttning ligger orten Zafferana Etnea, som kallas honungsstaden. HĂ€r besöker vi en producent av det som i dessa trakter benĂ€mns ”Etnas guld”. Under en guidad tur fĂ„r vi en inblick i binas fascinerande vĂ€rld och framstĂ€llningen av honung. NĂ€r vi Ă„tervĂ€nt till Taormina Ă€ter vi middag pĂ„ hotellet.
UNESCO-listade Etna Ă€r Europas högsta aktiva vulkan och reser sig cirka 3 330 m ö.h. PĂ„ vulkanens östra sluttning ligger orten Zafferana Etnea, som kallas honungsstaden. HĂ€r besöker vi en producent av det som i dessa trakter benĂ€mns ”Etnas guld”. Under en guidad tur fĂ„r vi en inblick i binas fascinerande vĂ€rld och framstĂ€llningen av honung. NĂ€r vi Ă„tervĂ€nt till Taormina Ă€ter vi middag pĂ„ hotellet.
Dag 6 Taormina
Karta
Idag har vi en ledig dag för egna strövtĂ„g. UpptĂ€ck Taorminas antika prakt pĂ„ Teatro Antico, promenera lĂ€ngs charmiga Corso Umberto I, och njut av avkoppling pĂ„ stranden Isola Bella. Oavsett om det Ă€r historia, shopping eller natursköna Ă€ventyr du söker, erbjuder Taormina en oförglömlig resa genom tid och skönhet.  PĂ„ kvĂ€llen serveras middag pĂ„ hotellet.
Idag har vi en ledig dag för egna strövtĂ„g. UpptĂ€ck Taorminas antika prakt pĂ„ Teatro Antico, promenera lĂ€ngs charmiga Corso Umberto I, och njut av avkoppling pĂ„ stranden Isola Bella. Oavsett om det Ă€r historia, shopping eller natursköna Ă€ventyr du söker, erbjuder Taormina en oförglömlig resa genom tid och skönhet.  PĂ„ kvĂ€llen serveras middag pĂ„ hotellet.
Dag 7 Catania
Karta
Italien har den nÀsta största olivoljeproduktionen i vÀrlden, och 80 procent av denna Àr koncentrerad till södra Italien. Idag besöker vi först en olivkvarn dÀr vi fÄr en guidad tur och dÀrefter en provsmakning av de dyrbara dropparna.

Vi fortsĂ€tter till en gĂ„rd dĂ€r man i sex generationer har odlat citroner och apelsiner. HĂ€r tittar vi pĂ„ odlingarna och dĂ€refter serveras vi en vĂ€lsmakande lunch med idel lokala produkter och lokalt vin. Det Ă€r cirka 1 kilometer promenad frĂ„n bussen till citronodlingen. PĂ„ kvĂ€llen Ă€ter vi middag pĂ„ hotellet.
Italien har den nÀsta största olivoljeproduktionen i vÀrlden, och 80 procent av denna Àr koncentrerad till södra Italien. Idag besöker vi först en olivkvarn dÀr vi fÄr en guidad tur och dÀrefter en provsmakning av de dyrbara dropparna.

Vi fortsĂ€tter till en gĂ„rd dĂ€r man i sex generationer har odlat citroner och apelsiner. HĂ€r tittar vi pĂ„ odlingarna och dĂ€refter serveras vi en vĂ€lsmakande lunch med idel lokala produkter och lokalt vin. Det Ă€r cirka 1 kilometer promenad frĂ„n bussen till citronodlingen. PĂ„ kvĂ€llen Ă€ter vi middag pĂ„ hotellet.
Dag 8 Taormina – Hemorten
Karta
Efter frukost och utcheckning Äker vi till flygplatsen för hemfÀrd.
Se bilder frÄn resenÀrer

Reseinformation

IngÄrIngÄrFlyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 5-6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
TillÀggTillÀggEnkelrum frÄn 1 875:-
ValutaValutaEuro
SpecielltSpecielltUtflykterna kan komma att utföras i annan ordning. PÄ avresa den 25/9 2025 bor vi de första 3 nÀtterna pÄ Pietre Nere Resort and Spa i Modica, sedan bor vi 4 nÀtter pÄ Hotel Caesar Palace i Giardini Naxos. PÄ avresa 23/9 2026 bor vi de första 3 nÀtterna pÄ Modica Boutique Hotel and Spa i Modica.
Rolfs Flyg & Buss

Gruppresor med omtanke och erfarenhet sedan 1975.

Nordens största

grupprese arrangör

VÀlplanerade Àventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenÀrer.

Rolfsbuss
  • Om Rolfs
  • AllmĂ€n information
  • Villkor för paketresor
  • FörsĂ€kring
  • Kontrollera och betala din bokning
  • Hantering av personuppgifter
Information
  • Nyheter och erbjudanden
  • Grupper
  • BestĂ€ll katalog
  • Köp presentkort
  • Reklamation
  • Pressrum
  • Rolfsbuss appen
  • FrĂ„gor och svar
  • Reseledarkurs
  • Lista över alla vĂ„ra hotell
  • Artiklar
  • Kampanjer
  • Lediga tjĂ€nster
Kontakta oss
Hjalmar Brantingsgatan 1, 417 06 Göteborg
0771-150000
info@rolfsbuss.se
Följ oss pÄ sociala medier
Nordens största

grupprese arrangör

VÀlplanerade Àventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenÀrer.


Registrera till vÄrt nyhetsbrev