Efter frukost och utcheckning åker vi till närliggande
Avola. Den medeltida staden som låg på en av kullarna ovanför havet förstördes vid jordbävningen 1693, och staden återuppbyggdes nere vid kusten med en mycket speciell sexkantig stadsplan. Avola är känt för sina tre typer av mandel och har smeknamnet mandelns stad. Vi besöker en mandelfabrik, där vi får en guidad tur som avslutas med en provsmakning.
Från Avola åker vi norrut till slottet
Solacium som uppfördes av den tysk-romerske kejsaren Fredrik II på 1200-talet. Här har familjen Pupillo i mer än hundra år ägnat sig åt vinframställning och gör bland annat vin på den berömda druvan nero d’avola. I denna historiska miljö får vi under en guidad tur veta mer om gårdens vinproduktion och därefter smaka några av vinerna.
Vi har egen tid för lunch i
Syrakusa innan vi fortsätter norrut till
Taormina och checkar in på
Hotel Baia Taormina i
Forza d'Agrò.
Gemensam middag på kvällen.
Efter frukost och utcheckning åker vi till närliggande
Avola. Den medeltida staden som låg på en av kullarna ovanför havet förstördes vid jordbävningen 1693, och staden återuppbyggdes nere vid kusten med en mycket speciell sexkantig stadsplan. Avola är känt för sina tre typer av mandel och har smeknamnet mandelns stad. Vi besöker en mandelfabrik, där vi får en guidad tur som avslutas med en provsmakning.
Från Avola åker vi norrut till slottet
Solacium som uppfördes av den tysk-romerske kejsaren Fredrik II på 1200-talet. Här har familjen Pupillo i mer än hundra år ägnat sig åt vinframställning och gör bland annat vin på den berömda druvan nero d’avola. I denna historiska miljö får vi under en guidad tur veta mer om gårdens vinproduktion och därefter smaka några av vinerna.
Vi har egen tid för lunch i
Syrakusa innan vi fortsätter norrut till
Taormina och checkar in på
Hotel Baia Taormina i
Forza d'Agrò.
Gemensam middag på kvällen.