tid

Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Köpenhamn – Edinburgh
Vi åker med buss via Öresundsbron till Kastrups flygplats i Köpenhamn. Vi flyger direkt till Edinburgh där vår reseledare tar oss till vårt hotell Ibis Centre Royal Mile.  Hotellets utmärkta läge gör att vi har nära till det mesta. Middag på kvällen på en närbelägen restaurang.

Dag 2. Edinburgh – Inverness
Efter frukost gör vi en rundtur med lokalguide. I den skotska huvudstaden finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile och St Giles-katedralen. Efter lunch reser vi norrut mot Inverness som vi når under tidig kväll. Här checkar vi in för två nätter på Royal Highland Hotel som ligger mitt i centrum. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Whisky Trail
Efter frukost gör vi en utflykt till floden Spey som flyter norr om bergskedjan Cairngorms. I flodens närområde finns närmare 50 whiskydestillerier som tillverkar sin egen Single malt whisky. Speyside utgör en egen whiskyregion. Vi besöker Glen Grant Distillery där vi får en visning samt tillfälle att provsmaka deras whisky. Under eftermiddagen återvänder vi till Inverness och får tid att uppleva högländernas huvudstad. För dem som önskar shoppa rekommenderas ett besök på shoppingcentret Eastgate som ligger i närheten av vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Inverness – Dunrobin Castle – Thurso
Efter frukost korsar vi Beauly Firth och följer kusten till Dunrobin Castle. Slottet var högsäte för hertigen av Sutherland och brukar kallas ”Skottlands Neuschwanstein”. Inträdet ingår och vi går i egen takt genom ett tjugotal av slottets 189 rum. Efter det får vi tid att besöka de underbara trädgårdarna. Efter en tidig lunch fortsätter vi norrut förbi Helmsdale och Wick till Thurso. Här inkvarterar vi oss på Castletown Hotel i Thurso där vi bor två nätter. Middag på kvällen.

Dag 5. Heldagsutflykt Orkneyöarna
Efter frukost reser vi med Pentland Ferries färja från Gills Bay över Pentlandsundet till St Margaret’s Hope som ligger på ön South Ronaldsay. Vi möts av en lokalguide som visar oss Orkneyöarnas huvudö Mainland. Vi ser bland annat den mystiska Ring of Brodgar som är en förhistorisk stencirkel. Vi besöker även huvudorten Kirkwall. Här finns Sankt Magnus katedral som är ett av de två mest betydande norska byggnadsverken som finns bevarade från medeltiden. Under eftermiddagen besöker vi Highland Park Distillery i utkanten av Kirkwall vilket är Skottlands nordligaste destilleri. Vi får en guidad visning som avslutas med en provsmakning. Under sen eftermiddag tar vi färjan tillbaka till Gills Bay och vårt hotell i Thurso. Middag på kvällen.

Dag 6. Thurso – Ullapool
Efter frukost åker vi västerut mot Durness. Vägen går genom Skottlands mest glesbefolkade områden. Vi passerar bland annat viken Loch Eriboll. Under eftermiddagen når vi fiskebyn Ullapool som ligger på en liten halvö i Loch Broom. Vi checkar in på centrala Royal Hotel. Middag på kvällen.

Dag 7. Ullapool – Edinburgh
Efter frukost reser vi sydost mot Edinburgh. Under förmiddagen passerar vi Inverness och Cairngorms. Vi stannar för lunch på egen hand i naturskönt belägna byn Pitlochry. Under sen eftermiddag når vi Edinburgh där vi återigen tar in på Ibis Centre Royal Mile. Middag på kvällen på närbelägen restaurang.

Dag 8. Edinburgh – Köpenhamn – Hemorten
Frukost och ledig förmiddag. Efter lunch samlas vi för avfärd mot flygplatsen utanför Edinburgh. Vi flyger till Köpenhamn där vi möts av vår buss. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg ungefär vid midnatt.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · rundtur i Edinburgh med lokalguide · inträde till whiskydestillerierna Glen Grant och Highland Park · inträde Dunrobin Castle · heldagsutflykt Orkneyöarna inklusive färjeöverfart och lokalguidning · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 395:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: På vissa avgångar är det avvikande hotell, se er bokningsbekräftelse för aktuell information. Resenärer från Stockholm och Oslo flyger direkt från respektive ort till Edinburgh.

183 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Skottland

Edinburgh

Skottland

Färöarna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se