Inga fler avgångar i år

tid

Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Köpenhamn – Edinburgh
Vi åker med buss via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Vi flyger till Edinburgh där vår reseledare tar oss till vårt hotell Ibis Edinburgh Centre South Bridge. Hotellets utmärkta läge gör att vi har nära till det mesta. Middag på kvällen på en närbelägen restaurang.

Dag 2. Edinburgh – Inverness
Efter frukost gör vi en rundtur med lokalguide. I den skotska huvudstaden finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile och St Giles-katedralen. Efter lunch reser vi norrut mot Inverness som vi når under tidig kväll. Här checkar vi in för två nätter på Royal Highland Hotel som ligger mitt i centrum. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Whisky Trail
Efter frukost gör vi en utflykt till floden Spey som flyter norr om bergskedjan Cairngorms. I flodens närområde finns närmare 50 whiskydestillerier som tillverkar sin egen Single malt whisky. Speyside utgör en egen whiskyregion. Vi besöker Glen Moray Distillery där vi får en visning samt tillfälle att provsmaka deras whisky. Under eftermiddagen återvänder vi till Inverness och får tid att uppleva högländernas huvudstad. För dem som önskar shoppa rekommenderas ett besök på shoppingcentret Eastgate som ligger i närheten av vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Inverness – Dunrobin Castle – Thurso
Efter frukost korsar vi Beauly Firth och följer kusten till Dunrobin Castle. Slottet var högsäte för hertigen av Sutherland och brukar kallas ”Skottlands Neuschwanstein”. Inträdet ingår och vi går i egen takt genom ett tjugotal av slottets 189 rum. Efter det får vi tid att besöka de underbara trädgårdarna. Efter en tidig lunch fortsätter vi norrut förbi Helmsdale och Wick till Thurso. Här inkvarterar vi oss på Royal Hotel där vi bor två nätter. Middag på kvällen.

Dag 5. Heldagsutflykt Orkneyöarna
Efter frukost reser vi med Pentland Ferries färja från Gills Bay över Pentlandsundet till St Margaret’s Hope som ligger på ön South Ronaldsay. Vi möts av en lokalguide som visar oss Orkneyöarnas huvudö Mainland. Vi besöker bland annat den välbevarade förhistoriska bosättningen Skara Brae där människor tros ha bott cirka 3200-2500 f. Kr. Denna bosättning bildar tillsammans med den mystiska Ring of Brodgar,  Maeshowe och Stones of Stenness världsarvet Heart of Neolithic Orkney. Vi besöker även huvudorten Kirkwall. Här finns Sankt Magnus katedral som är ett av de två mest betydande norska byggnadsverken som finns bevarade från medeltiden. Under sen eftermiddag tar vi färjan tillbaka till Gills Bay och vårt hotell i Thurso. Middag på kvällen.

Dag 6. Thurso – Ullapool
Efter frukost åker vi västerut mot Durness. Vägen går genom Skottlands mest glesbefolkade områden. Vi passerar bland annat viken Loch Eriboll. Under eftermiddagen når vi fiskebyn Ullapool som ligger på en liten halvö i Loch Broom. Vi checkar in på vårt hotell i området där vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Ullapool – Edinburgh
Efter frukost reser vi sydost mot Edinburgh. Under förmiddagen passerar vi Inverness och Cairngorms. Vi stannar för lunch på egen hand i naturskönt belägna byn Pitlochry. Under sen eftermiddag når vi Edinburgh där vi återigen tar in på Ibis Edinburgh Centre South Bridge. Middag på kvällen på närbelägen restaurang.

Dag 8. Edinburgh – Köpenhamn – Hemorten
Frukost och fri tid innan vi samlas för avfärd mot flygplatsen utanför Edinburgh. Vi flyger till Köpenhamn där vi möts av vår buss som tar oss vidare till Göteborg. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 595:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: På avresa 16/7 och 25/7 flyger resenärer från Göteborg till och från Landvetter med mellanlandning. Vissa avresor har avvikande hotell. Efter katalogtryck destilleriet vi besöker dag 3 ändrats, ovan finner ni korrekt program.




Andra liknande resor:

Skottland

Yttre Hebriderna

Vandring Skottland

Edinburgh

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se