Dag 1. Hemorten – Glasgow
Vi flyger till Skottland och tar oss sedan vidare till Glasgow där vi checkar in på Ibis Glasgow City Centre. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 2. Glasgow – Oban
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i Skottlands största stad Glasgow. Staden ligger vid floden Clyde och har varit en av Storbritanniens viktigaste hamnstäder. Här finns sevärdheter som George Square, Gallery of Modern Art, Glasgow School of Art och köpcentret Buchanan Galleries. Efter lunch åker vi vidare mot Oban. Vi passerar Skottlands största sjö Loch Lomond och gör en paus i den charmiga byn Inveraray vid Loch Fyne. Under kvällen når vi Oban och Muthu Alexandra Hotel där vi bor de kommande två nätterna. Middag på kvällen. 

Dag 3. Oban
Efter frukost har vi en heldag till eget förfogande. Staden brukar kallas ”Porten till öarna”. Härifrån utgår färjeturer till ögruppen Inre Hebriderna. Mitt i staden finns bland annat Oban Distillery som är känt för sin Single malt whisky. Middag på kvällen. 

Dag 4. Oban – Inverness
Efter frukost reser vi mot Inverness. Vi passerar förbi Fort William och The Great Glen och stannar sedan för lunch i Fort Augustus. Här finns den mytomspunna sjön Loch Ness och vi följer sjöns västra strand till Inverness. Mitt i centrum vid floden Ness finns det röda sandstensslottet Inverness Castle. Här finns även The Scottish Kiltmakers Centre med utställningar om kilttillverkning och en välsorterad butik. Vi övernattar två nätter på centrala Royal Highland Hotel. Middag på kvällen.

Dag 5. Cawdor Castle
Efter frukost gör vi en utflykt till Cawdor Castle. Vi gör en rundtur med audioguide i detta välbevarade 1300-talsslott och om vädergudarna är med oss finns även en trevlig trädgård att strosa i innan vi vänder åter mot Inverness. Under eftermiddagen har vi sedan tid att på egen hand se mer av Inverness innan vi samlas åter för gemansam middag.

Dag 6. Inverness – Crieff – Edinburgh
Efter frukost reser vi genom bergsområdet Cairngorm Mountains. På väg till Edinburgh stannar vi i Crieff på whiskydestilleriet Glenturret där vi får en guidad rundtur. Efter lunch reser vi vidare till Edinburgh och checkar in på Ibis Edinburgh Centre South Bridge. Kvällens middag äter vi på en närliggande restaurang.

Dag 7. Edinburgh
Efter frukost tillbringar vi tid tillsammans med vår lokalguide. Edinburgh har varit Skottlands huvudstad sedan 1437 och i staden finns sevärdheter som Edinburgh Castle, The Royal Mile, St Giles-katedralen och Calton Hill. Staden var en av de främsta under upplysningstiden, tack vare universitetet som grundades 1582. Både Old Town- och New Town-distrikten är med på Unescos världsarvslista och har över 4500 bevarade historiska byggnader. Gemensam middag.

Dag 8. Edinburgh – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut och åker sedan till flygplatsen för hemfärd.

Flyginformation
För resenärer som åker med Ryanair ingår:
Incheckat bagage: 20kg
Kabinväska: max 40cm x 20cm x 25cm som måste få plats under sätet

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 095:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: På avresorna 1/5, 10/7, 4/9 och 11/9 bor vi dag 2-4 på Royal Hotel i Oban. På avresan 5/6 bor vi dag 1 på Moxy Glasgow Merchant City. På avresorna 10/7 och 28/8 bor vi dag 1 på Argyll Hotel i utkanten av Glasgow.

Andra liknande resor:

Skottland

Edinburgh

Skottland

Vandring Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se