tid

Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Köpenhamn – Glasgow
Vi åker med buss via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Vi flyger till Edinburgh där vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till vårt hotell i Glasgow. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 2. Glasgow – Oban
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i Skottlands största stad Glasgow. Staden ligger vid floden Clyde och har varit en av Storbritanniens viktigaste hamnstäder. Här finns sevärdheter som George Square, Gallery of Modern Art, Glasgow School of Art och köpcentret Buchanan Galleries. Efter lunch åker vi vidare mot Oban. Vi passerar Skottlands största sjö Loch Lomond och gör en paus i den charmiga byn Inveraray vid Loch Fyne. Under kvällen når vi Oban och Royal Hotel där vi bor de kommande två nätterna. Middag på kvällen. 

Dag 3. Oban
Efter frukost har vi en heldag till eget förfogande. Staden brukar kallas ”Porten till öarna”. Härifrån utgår färjeturer till ögruppen Inre Hebriderna. Mitt i staden finns bland annat Oban Distillery som är känt för sin Single malt whisky. Middag på kvällen. 

Dag 4. Oban – Inverness
Efter frukost reser vi mot Inverness. Vi passerar förbi Fort William och The Great Glen och stannar sedan för lunch i Fort Augustus. Här finns den mytomspunna sjön Loch Ness och vi följer sjöns västra strand till Inverness. Mitt i centrum vid floden Ness finns det röda sandstensslottet Inverness Castle. Här finns även The Scottish Kiltmakers Centre med utställningar om kilttillverkning och en välsorterad butik. Vi övernattar två nätter på centrala Royal Highland Hotel. Middag på kvällen.

Dag 5. Utflykt Inverewe Garden
Efter frukost gör vi en utflykt till västkusten och de nordvästra högländerna. Vi reser i riktning mot Ullapool och några mil före Ullapool svänger vi in på den vackra kustvägen som tar oss till Inverewe Garden. Under förmiddagen gör vi ett besök i den makalösa trädgården som är byggd på sluttningarna vid Loch Ewe. Tack vare Golfströmmen finns här en rad tropiska växter och parken innehåller exempelvis palmer och kinesisk rhododendron. Vi fortsätter sedan kustvägen söderut tillbaka till Inverness och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Inverness – Crieff – Edinburgh
Efter frukost reser vi genom bergsområdet Cairngorm Mountains. På väg till Edinburgh stannar vi i Crieff på whiskydestilleriet Glenturret där vi får en guidad rundtur. Efter lunch reser vi vidare till Edinburgh och checkar in på Ibis Edinburgh Centre South Bridge. Kvällens middag äter vi på en närliggande restaurang.

Dag 7. Edinburgh
Efter frukost tillbringar vi tid tillsammans med vår lokalguide. Edinburgh har varit Skottlands huvudstad sedan 1437 och i staden finns sevärdheter som Edinburgh Castle, The Royal Mile, St Giles-katedralen och Calton Hill. Staden var en av de främsta under upplysningstiden, tack vare universitetet som grundades 1582. Både Old Town- och New Town-distrikten är med på Unescos världsarvslista och har över 4500 bevarade historiska byggnader. Gemensam middag.

Dag 8. Edinburgh – Köpenhamn – Hemorten
Frukost och fri tid innan vi samlas för avfärd mot flygplatsen utanför Edinburgh. Vi flyger till Köpenhamn där vi möts av vår buss som tar oss vidare till Göteborg.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 295:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: På avresa 20/9 flyger resenärer från Göteborg till och från Landvetter. Vissa avresor har avvikande hotell. Avresan 12/9 har avvikande program. De avresor vi bor utanför Oban dag 2-4 gör vi en heldagsutflykt till Oban dag 3.

Andra liknande resor:

Edinburgh Glasgow

Edinburgh

Skottland

Vandring Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se