tid

Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Pitlochry
Vi åker med buss via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Vi flyger till Edinburgh där vår reseledare tar oss till vår buss och vidare norrut till Pitlochry. Här checkar vi in på Scotland's Hotel för de kommande sju nätterna. Trevlig frukost och middag ingår varje dag.

Dag 2–7. Vandringsdagar Pitlochry
Fem av våra sex dagar vandrar vi tillsammans med en lokal vandringsguide i området runt Pitlochry och Cairngorm. 

En av dagarna ingår ett besök på Edradour Distillery som ligger i utkanten av Pitlochry där vi provsmakar den skotska nationaldrycken whisky. På vår vandringsfria vilodag gör vi en utflykt till Edinburgh där vi bland annat gör en rundtur tillsammans med en lokalguide. I den skotska huvudstaden finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile och St Giles-katedralen. Vi får även tid att själva upptäcka mer av staden innan vi beger oss tillbaka till Pitlochry och vårt hotell. 

Dag 8. Pitlochry – Hemorten
Vi checkar ut från hotellet och åker söderut till Edinburgh och flygplatsen. Vi flyger till Köpenhamn där vi möts av vår buss som tar oss vidare till Göteborg.

Vi vandrar cirka fem till sex timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–400 höjdmeter. Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta vandringen kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula, allra bäst är vandringskängor. Vandringsstavar kan underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykt till Edinburgh inklusive rundtur med lokalguide · 5 vandringar med lokalguide · besök på Edradour Distillery inklusive provning · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:-
Resevaluta: Brittiska pund

Andra liknande resor:

Skottland

Skottland

Skottland

Yttre Hebriderna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se