tid

Avgångstider Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Pitlochry
Vi åker med buss via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Vi flyger till Edinburgh och tar oss sedan vidare norrut till Pitlochry. Här checkar vi in på Scotland's Hotel för de kommande sju nätterna. Trevlig frukost och middag ingår varje dag.

Dag 2–7. Vandringsdagar Pitlochry
Fem av våra sex dagar vandrar vi tillsammans med en lokal vandringsguide i området runt Pitlochry och Cairngorm. På vandringsdagarna rekommenderar vi att ha med lunchpaket som kan köpas i byns livsmedelsbutik.

En av dagarna ingår ett besök på Edradour Distillery som ligger i utkanten av Pitlochry där vi provsmakar den skotska nationaldrycken whisky. På vår vandringsfria vilodag gör vi en utflykt till Edinburgh där vi bland annat gör en rundtur tillsammans med en lokalguide. I den skotska huvudstaden finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile och St Giles-katedralen. Vi får även tid att själva upptäcka mer av staden innan vi beger oss tillbaka till Pitlochry och vårt hotell. 

Dag 8. Pitlochry – Hemorten
Vi checkar ut från hotellet och åker söderut till Edinburgh och flygplatsen. Vi flyger till Köpenhamn där vi möts av vår buss som tar oss vidare till Göteborg.

Under resan gör vi bland annat följande vandringar: 

Vandring Pitlochry – Ben Vrackie

Vandringen inleds från vårt hotell och vi vandrar norrut mot de grönskande kullarna och bergen som omger Pitlochry. Utanför samhället följer vi vägar och stigar i riktning mot Ben Vreckie (Den fläckiga toppen). Dagen bjuder på vackra vyer över höglandsområdet runt Pitlochry och vi vandrar vi cirka 11 kilometer.

Vandring Glen Tilt
Vi reser med vår buss till Blair Atholl en dryg mil norr om Pitlochry. Här inleder vi en vacker vandring genom dalgången Glen Tilt. Vi vandrar på fina stigar som följer floden Tilt och passerar både genom skog- och ängslandskap. På vägen tillbaka vandrar vi på andra sidan floden och det finns chans att välja mellan en ca 10 km och ca 17 km lång vandring med en höjdskillnad på cirka 200-300 höjdmeter.

Vandring Loch Ordie
Vi färdas söderut med buss till Dowally där vi inleder vår vandring. Vi vandrar längs bra stigar österut upp till den lilla sjön Loch Ordie. När vi närmar oss sjön blir stigarna smalare och när vi når sjön bekantar vi oss med de vackra omgivningarna innan vi återvänder mot Dowally. Dagens vandring är cirka 13 km med en höjdskillnad på cirka 300 höjdmeter.

Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta vandringen kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula, allra bäst är vandringskängor. Vandringsstavar kan underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster. 

Flyginformation
För resenärer som åker med Ryanair ingår:
Incheckat bagage: 20kg
Kabinväska: max 40cm x 20cm x 25cm som måste få plats under sätet

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 495:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: På avresa 20/7 flyger resenärer från Göteborg till och från Landvetter. På avresa 3/6 besöker vi Glenturret Distillery istället för Edradour Distillery.

Andra liknande resor:

Edinburgh Glasgow

Skottland

Edinburgh

Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se