Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Salou
Vi flyger till Barcelona under dagen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Salou strax sydväst om Tarragona. Vi inkvarterar oss på fyrstjärniga Hotel Estival ParkHär övernattar vi fem nätter. Hotellet har pool och badlandskap och det är bara några minuters promenad till Salous underbara sandstrand. Under kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 2. Utflykt Freixenet och vingården Torres
Efter frukost reser vi norrut till den mysiga byn Sant Sadurní d’Anoia där vi besöker det välkända vinhuset Freixenet. Här får vi en rundvisning som avslutas med en provning av den berömda cavan. Efter visningen får vi fri tid i centrum för att äta lunch. Vi fortsätter sedan till Pacs del Penedès och vingården Torres. Här får vi lära oss om Bodega Torres viner och vi får provsmaka tre sorter. Under sen eftermiddag är vi tillbaka på vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt vinprovning och klosterbesök
Efter frukost reser vi ut på landsbygden söder om nationalparken Serra de Montsant. Här besöker vi klostret Cartoixa d’Escaladei som ligger vid foten av Montsantbergen. Klostret grundades av franska munkar från Provence och var i drift fram till 1835. Idag återstår delar av klostret som ruiner. Vi får höra mer om dess historia av en lokalguide. Efter besöket vid klosterruinen fortsätter vi till vingården La Conreria d’Scala Dei. Vi får en rundvisning och provar de lokala vinerna. Vi fortsätter sedan till Falset där vi äter gemensam lunch på Hostal Sport. Framåt eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Heldagsutflykt Barcelona
Efter frukost reser vi till den katalanska huvudstaden Barcelona. Staden är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Arkitekten Antoni Gaudí har gjort Barcelona till en färgrik storstad genom bland annat sin fantasifulla kyrka La Sagrada Familia. Inte långt härifrån ligger La Rambla, den breda gågatan. Vi möter vår lokalguide som under förmiddagen tar oss med på en guidad rundtur. Efter lunch har vi eftermiddagen fri till shopping och kanske ett museibesök. Vi återvänder sedan till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Halvdagsutflykt vingården Parés Baltà
Efter frukost reser vi till vingården Parés Baltà som ligger i samma område som Bodega Torres. Här tillbringar vi förmiddagen med en rundvisning med vin- och olivoljeprovning. Vid lunchtid bjuds vi på en tapaslunch som ingår i resans pris. De spanska smårätterna är en viktig del av den spanska matkulturen. Efter lunch reser vi hemåt för en sista eftermiddag på vårt hotell. Nu blir det några timmar över för sol och bad. Middag på kvällen.

Dag 6. Salou – Hemorten
Efter frukost och utcheckning åker vi till Barcelonas flygplats för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · 2 luncher · 3 vinprovningar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:-
Resevaluta: Euro

197 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Costa Dorada

Barcelona

Barcelona

Lloret de Mar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se