tid

Flera tillgängliga dagprogram

Det finns flera tillgängliga program för den här resan beroende på vilket datum du väljer att resa.

Dag 1. Hemorten – Sitges
Vi flyger till Barcelona och fortsätter till Sitges där vi checkar vi in på fyrstjärniga hotell Ibersol Antemare. Här bor vi ett stenkast från havet och den trevliga strandpromenaden som leder in till centrum och gamla stans vindlande gränder. Sitges är bland annat känt för sin internationella filmfestival, och bjuder på ett behagligt tempo med en avspänd atmosfär. Här finns gott om såväl trevliga tapasbarer som kulturella sevärdheter. Middag på vårt hotell ingår under hela vistelsen.

Dag 2. Penedès med Freixenet och Parés Baltà
Idag reser vi norrut till den mysiga byn Sant Sadurní d’Anoia där vi besöker det välkända vinhuset Freixenet. Här får vi en rundvisning som avslutas med en provning av den berömda cavan. Därefter äter vi lunch på egen hand innan vi fortsätter till Pacs del Penedès och vingården Parés Baltà. Här får vi lära oss om mer om gårdens viner och provsmakar sedan tre sorter samt en cava. Under sen eftermiddag är vi tillbaka på vårt hotell.

Dag 3. Priorat med vingården La Conreria d’Scala Dei
Efter frukost reser vi ut på landsbygden söder om nationalparken Serra de Montsant till vingården La Conreria d’Scala Dei. Här får vi en rundvisning och provar de lokala vinerna. Vi avslutar besöket med en tapaslunch och vin från gårdens välsmakande druvor. Framåt eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell.

Dag 4. Heldagsutflykt Barcelona
Idag väntar ett besök i den katalanska huvudstaden Barcelona. Staden är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Arkitekten Antoni Gaudí har gjort Barcelona till en färgrik storstad genom bland annat sin fantasifulla kyrka La Sagrada Familia. Inte långt härifrån ligger La Rambla, den breda gågatan. Vi möter vår lokalguide som under förmiddagen tar oss med på en guidad rundtur. Efter lunch har vi eftermiddagen fri till shopping och kanske ett museibesök. Vi återvänder sedan till vårt hotell.

Dag 5. Conca de Barberà
Efter frukost åker vi till vinområdet Conca de Barberà. Här ligger vingårdarna tätt, och vinerna som produceras är av den näst bästa kvaliteten enligt Spaniens klassningssystem. Vi provar viner på två av områdets gårdar och njuter av omgivningarna innan vi åker tillbaka till Sitges. På kvällen äter vi en sista middag på vårt hotell. 

Dag 6. Sitges – Hemorten
Efter frukost och utcheckning åker vi till Barcelonas flygplats för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · en lunch · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 495:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 25/9 bor vi i Tarragona istället för Sitges.

Andra liknande resor:

Barcelona

Kryssning Spanien

Barcelona

Vandring Costa Brava

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se