Dag 1. Hemorten – Tarragona
Vi flyger till Barcelona. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Tarragona, Kataloniens näst största stad och tillika ett världsarv tack vare sin anrika historia. Vi inkvarterar oss på fyrstjärniga Hotel SB Ciutat de Tarragona där vi ska tillbringa de kommande fem nätterna. Hotellet är centralt beläget vid den berömda boulevarden Rambla Nova, som leder till havet och erbjuder både trevlig shopping och mysiga restauranger på vägen dit. Gamla stan med den berömda katedralen Santa Tecla, vars stora rosettfönster på fasaden blivit stadens symbol, ligger på gångavstånd, liksom resterna av olika monument från romartiden. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Penedès med Freixenet och Parés Baltà
Idag reser vi norrut till den mysiga byn Sant Sadurní d’Anoia där vi besöker det välkända vinhuset Freixenet. Här får vi en rundvisning som avslutas med en provning av den berömda cavan. Efter visningen får vi fri tid i centrum för att äta lunch. Vi fortsätter sedan till Pacs del Penedès och vingården Parés Baltà. Här får vi lära oss om mer om gårdens viner och provsmakar sedan tre sorter samt en cava. Under sen eftermiddag är vi tillbaka på vårt hotell.

Dag 3. Priorat med vingården La Conreria d’Scala Dei
Efter frukost reser vi ut på landsbygden söder om nationalparken Serra de Montsant till vingården La Conreria d’Scala Dei. Här får vi en rundvisning och provar de lokala vinerna. Vi avslutar besöket med en trerätters lunch och vin från gårdens välsmakande druvor. Framåt eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell.

Dag 4. Heldagsutflykt Barcelona
Idag väntar ett besök i den katalanska huvudstaden Barcelona. Staden är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Arkitekten Antoni Gaudí har gjort Barcelona till en färgrik storstad genom bland annat sin fantasifulla kyrka La Sagrada Familia. Inte långt härifrån ligger La Rambla, den breda gågatan. Vi möter vår lokalguide som under förmiddagen tar oss med på en guidad rundtur. Efter lunch har vi eftermiddagen fri till shopping och kanske ett museibesök. Vi återvänder sedan till vårt hotell.

Dag 5. Conca de Barberà
Efter frukost åker vi till vinområdet Conca de Barberà. Här ligger vingårdarna tätt, och vinerna som produceras är av den näst bästa kvaliteten enligt Spaniens klassningssystem. Vi provar viner på två av områdets gårdar och njuter av omgivningarna innan vi åker tillbaka till Tarragona. På kvällen avrundar vi resan med en härlig trerätters middag i hamnområdet.

Dag 6. Tarragona – Hemorten
Efter frukost och utcheckning åker vi till Barcelonas flygplats för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · en lunch · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 895:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På resor med sen ankomst utgår middagen första kvällen.

Andra liknande resor:

Barcelona

Barcelona

Vandring Costa Brava

Lloret de Mar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se