Dag 1. Hemorten – Tokyo
Vi påbörjar vår flygning mot Japan.

Dag 2. Tokyo
Vi anländer till flygplatsen i Tokyo där vi möts av vår engelsktalande guide. Vi ger oss omedelbart ut i den fascinerande mångmiljonstaden och gör en rundtur till några av stadens mest imponerande sevärdheter. Vi besöker bland annat Tokyos äldsta tempel och den konstgjorda ön Odaiba. Under en guidad båttur får vi chansen att se staden från vattnet.

På eftermiddagen checkar vi in för tre nätter på trevliga Hotel Monterey Hanzomon, som ligger mitt i centrala Tokyo. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 3. Tokyo
Idag har vi dagen fri för att upptäcka Tokyo på egen hand. Tokyo brukar kallas kontrasternas stad, och det är inte svårt att förstå varför. Bakom varje skyskrapa finns ett tempel, och neonljus och folkträngsel varvas med lugna kvarter. Den som önskar kan följa med på en heldagsutflykt till nationalparken Nikkō, Japans mest populära turistattraktion.

Tillvalsutflykt Nikkō nationalpark

Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss till vår buss. Vi åker dryga två timmar norrut till nationalparken Nikkō som anses vara en av de vackraste parkerna i Japan. Vi besöker den imponerande shintohelgedomen Toshogu där Tokugawa Ieyasu, grundaren av Japans sista shogunat, ligger begravd. Tokugawaklanen styrde Japan mellan åren 1603 och 1868 och denna period kom att kallas Edoperioden. Därefter äter vi lunch på en lokal restaurang innan vi besöker sjön Chuzenji och Kegon-vattenfallet. Vi åker tillbaka till Tokyo på eftermiddagen och förväntas anlända vid 19-tiden. Utflykten måste förbokas, är i mån av plats och behöver minst 10 deltagare för att genomföras. Pris 1 195:-

Dag 4. Tokyo
Att upptäcka Tokyo görs inte på en dag, och därför ger vi oss ut på ytterligare en guidad tur. Några höjdpunkter under dagen är bland annat Tsukijis fiskmarknad, shintohelgedomen Meiji jingū som byggdes under början av 1900-talet samt korsningen vid Shibuya, världens mest trafikerade övergångsställe. Vi besöker även det historiska museet Edo Tokyo Museum och den ”finare” stadsdelen Ginza, där det finns många varuhus, butiker och restauranger. Under dagen äter vi lunch på en lokal restaurang.

Dag 5. Tokyo – Kamakura – Hakone – Fujiområdet
Idag lämnar vi Tokyo och börjar med att åka ut till kusten. I kuststaden Kamakura besöker vi bland annat den stora Buddhan i brons som är tretton meter hög. Här finns också Hasedera-templet som är känt för sin över nio meter höga förgyllda trästaty av barmhärtighetsgudinnan Kannon. Vi fortsätter till Hakone, som är en av Japans äldsta kurorter. I området finns vulkaniska varma källor, vackra sjöar och historiska platser. Under vårt besök gör vi en båttur över sjön Ashi och tar linbanan upp till det vulkaniskt aktiva området Owakudani. Vi besöker också Hakones friluftsmuseum med skulpturer av berömda konstnärer. Framåt eftermiddagen checkar vi in på Hotel Kasugai, där vi senare äter middag.

Dag 6. Fuji-berget – Matsumoto – Takayama
Vi inleder dagen på Mt. Fuji Visitor’s Center, som ligger precis vid ingången till det stora vulkaniska området. Japans högsta berg är hela 3 776 meter över havet och finns med på Unescos världsarvslista. Senare under dagen åker vi vidare till bergstaden Matsumoto, där vi besöker det berömda slottet som på grund av sin svarta färg kallas kråkslottet. Stora delar av slottet är från 1500-talet. Vi fortsätter till Takayama där vi bland annat besöker gatan Sannomachi i den äldre delen av staden med många välbevarade hus från 1600–1800-talet. De gamla husen rymmer ofta mysiga små kaféer, butiker och sake-bryggerier. Efter rundturen beger vi oss till vårt hotell Best Western Hotel Takayama. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 7. Takayama – Shirakawa-go – Kanazawa
Vi inleder dagen med ett besök på Takayamas morgonmarknad. På marknaden, som ligger intill floden i den gamla delen av staden, säljer invånarna en mängd lokala produkter, såsom hantverk, mat och blommor. Innan vi åker vidare gör vi även ett stopp på ett museum där vi kan beundra några av de vackra festivalvagnar som används under Takayamas vår- och höstfestival. Vårt nästa stopp blir staden Shirakawa-go där vi besöker huset Wada, som är ett av de största husen i den arkitekturstil som kallas gassho, karakteriserad av starkt sluttande tak. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter till staden Kanazawa där vi stannar till i ett område med traditionella japanska tehus (chaya). På de exklusiva tehusen underhåller geishor med sång och dans. Vi stannar kvar i Kanazawa för natten och checkar in på centralt belägna Hotel Resol Trinity Kanazawa.

Dag 8. Kanazawa – Kyoto
Efter frukost besöker vi Kenrokuen-trädgården, som är en av Japans vackraste landskapsträdgårdar. Det stora området tillhörde tidigare det närliggande slottet. Här får vi även chansen att se ett tidigare samuraj-distrikt, där samurajer en gång bodde tillsammans med sina familjer. Innan vi åker vidare gör vi ett stopp på en färgstark lokal matmarknad. Vi fortsätter till Kyoto där vi stannar vid templet Kiyomizudera, som ligger på de grönskande kullarna öster om staden. Sedan besöker vi det kända geishadistriktet. I de karakteristiska gamla trähusen trängs butiker och restauranger med tehus där geishorna underhåller besökarna med japanska konstformer. På eftermiddagen checkar vi in för två nätter på Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo. Vi äter gemensam middag.

Dag 9. Kyoto
Efter frukost fortsätter vi att utforska Kyoto. Vi besöker bland annat templet Ryoanji, som är känt för sin speciella stenträdgård, och den gyllene paviljongen, som ligger sagolikt vackert vid en stor anlagd japansk damm. Vi går också på en modevisning där vi får se ett urval av tidstypiska kimonor. Under vår rundtur besöker vi dessutom det muromgärdade slättlandsslottet Nijo, som byggdes i början av 1600-talet av den förste shogunen i Tokugawaklanen, samt en matmarknad där det serveras ett brett urval av lokala specialiteter.

Dag 10. Kyoto – Nara – Mount Koya
Efter frukost packar vi en liten övernattningsväska som vi kan ha med oss när vi beger oss till Mount Koya och Hiroshima. Resten av bagaget fortsätter till Osaka dit vi anländer senare under resan. Innan vi lämnar Kyoto besöker vi en shintohelgedom som är känd för sina tusentals torii-portar som leder upp till det heliga berget Inariyamakanyuchi. Vi besöker dessutom ett sake-museum där vi får smaka på den traditionella japanska drycken. Vi åker vidare till Nara där vi besöker Naraparken och går in i Todaiji-templet med Japans största bronsstaty över Buddha. Framåt eftermiddagen kör vi vidare till det heliga berget Koya där vi ska bo i ett 1 000 år gammalt tempel, Sekishoin Temple. Hotellet är inrett i traditionell japansk stil med tatamigolv, bekväma futonsängar och skjutdörrar i papper. På kvällen äter vi en vegetarisk måltid på vårt tempelhotell.

Dag 11. Mount Koya – Hiroshima
Vi inleder dagen med en japansk frukost på hotellet. Sedan besöker vi templet Okunoin och dess mystiska och vackra gravplats. Den lilla tempelstaden Mount Koya är centrum för Shingonskolan, en buddhistisk skola som grundades av Kukai på 800-talet. Vid Okunoin finns hans mausoleum. Därefter åker vi med vår buss till tågstationen i Osaka och går ombord på snabbtåget mot Hiroshima. Väl framme beger vi oss till Hiroshima Peace Memorial Park, som är ett minnescenter och fredsmonument som har tillägnats de som föll offer för atombomben i augusti 1945. På kvällen checkar vi in på Hotel New Hiroden och äter middag på en lokal restaurang.

Dag 12. Hiroshima – Miyajima – Osaka
Vi inleder dagen med att ta färjan till ön Miyajima. Helgedomen Itsukushimas röda torii-port som tycks flyta på vattnet vid ön är verkligen en syn utöver det vanliga. Efter vårt besök på ön tar vi snabbtåget från Hiroshima till Osaka, där vi under en guidad tur ser några av stadens sevärdheter. Vi besöker Osakas slott, som är en av stadens mest berömda platser. Det vita flervåningsslottet är omgivet av en vacker park, och från högsta våningen har man en underbar utsikt över omgivningarna. Därefter beger vi oss till stadens bästa shoppingdistrikt, Dotonbori och Shinsaibashu. På kvällen checkar vi in på Hotel Monterey Grasmere Osaka, och äter en sista middag tillsammans på en lokal restaurang.

Dag 13. Osaka - Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker till Kansai flygplats för att påbörja vår hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 2 luncher · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 975:- · tillvalsutflykt Nikkō 1 195:
Resevaluta: Japanska yen
Speciellt: Hotellrummen i Japan är förhållandevis små. Vissa avresor har avvikande hotell, se bekräftelse för korrekt hotell.

Andra liknande resor:

Japan

Stora Japan

Japan

Sydkorea & Japan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se