Dag 1. Hemorten – Tokyo
Vi påbörjar vår flygning mot Japan.

Dag 2. Tokyo
Vi anländer till flygplatsen i Tokyo där vi möts av vår engelsktalande guide. Under förmiddagen besöker vi Asakusa där vi bland annat får se Sensoji, ett buddhistiskt tempel som påstås vara från år 645 och är det äldsta i Tokyo. Vi får därefter fri tid att strosa längs den gamla shoppinggatan Nakamise och äta lunch på egen hand. Under eftermiddagen tar vi in på vårt hotell Sunshine City Prince. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 3. Tokyo
Idag har vi dagen fri för att upptäcka Tokyo på egen hand. Tokyo brukar kallas kontrasternas stad, och det är inte svårt att förstå varför. Bakom varje skyskrapa finns ett tempel, och neonljus och folkträngsel varvas med lugna kvarter. Den som önskar kan följa med på en heldagsutflykt till nationalparken Nikkō, Japans mest populära turistattraktion.

Tillvalsutflykt Nikkō nationalpark

Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss till vår buss. Vi åker dryga två timmar norrut till nationalparken Nikkō som anses vara en av de vackraste parkerna i Japan. Vi besöker den imponerande shintohelgedomen Toshogu där Tokugawa Ieyasu, grundaren av Japans sista shogunat, ligger begravd. Tokugawaklanen styrde Japan mellan åren 1603 och 1868 och denna period kom att kallas Edoperioden. Därefter äter vi lunch på en lokal restaurang innan vi besöker sjön Chuzenji och Kegon-vattenfallet. Vi åker tillbaka till Tokyo på eftermiddagen och förväntas anlända vid 19-tiden. Utflykten måste förbokas, är i mån av plats och behöver minst 10 deltagare för att genomföras. Pris 1 495:-

Dag 4. Tokyo
Efter frukost ger vi oss ut på en guidad tur i Tokyo. Några höjdpunkter under dagen är bland annat shintohelgedomen Meiji jingū som byggdes under början av 1900-talet samt korsningen vid Shibuya, världens mest trafikerade övergångsställe. Efter lunch på en lokal restaurang besöker vi det historiska museet Edo Tokyo Museum och den ”finare” stadsdelen Ginza, där det finns många varuhus, butiker och restauranger.

Dag 5. Tokyo – Kamakura – Hakone – Fujiområdet
Idag lämnar vi Tokyo och börjar med att åka ut till kusten. I kuststaden Kamakura besöker vi bland annat den stora Buddhan i brons som är tretton meter hög. Här finns också Hasedera-templet som är känt för sin över nio meter höga förgyllda trästaty av barmhärtighetsgudinnan Kannon. Vi fortsätter till Hakone, som är en av Japans äldsta kurorter. Staden ligger i ett område med vulkaniska varma källor, vackra sjöar och historiska platser. Här besöker vi Hakones friluftsmuseum med skulpturer av berömda konstnärer, såsom Carl Milles, Pablo Picasso och Joan Miró. Framåt eftermiddagen checkar vi in på Hotel Kasugai. Gemensam middag under kvällen.

Dag 6. Fuji-berget – Matsumoto – Takayama
Vi inleder dagen med att besöka parken Arakurayama Sengen där vi får en enastående vy över berget Fuji. Japans högsta berg är hela 3 776 meter över havet och finns med på Unescos världsarvslista. Senare under dagen åker vi vidare till bergsstaden Matsumoto, där vi besöker det berömda slottet som på grund av sin svarta färg kallas kråkslottet. Stora delar av slottet är från 1500-talet. Vi fortsätter till Takayama där vi bland annat besöker gatan Sannomachi i den äldre delen av staden med många välbevarade hus från 1600–1800-talet. De gamla husen rymmer ofta mysiga små kaféer, butiker och sake-bryggerier. Efter rundturen beger vi oss till vårt hotell Ryu Resort & Spa. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 7. Takayama – Shirakawa-go – Kanazawa
Vi inleder dagen med ett besök på Takayamas morgonmarknad. På marknaden, som ligger intill floden i den gamla delen av staden, säljer invånarna en mängd lokala produkter, såsom hantverk, mat och blommor. Innan vi åker vidare gör vi även ett stopp på ett museum där vi kan beundra några av de vackra festivalvagnar som används under Takayamas vår- och höstfestival. Vårt nästa stopp blir staden Shirakawa-go där vi besöker huset Wada, som är ett av de största husen i den arkitekturstil som kallas gassho, karakteriserad av starkt sluttande tak. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter till staden Kanazawa där vi stannar till i ett område med traditionella japanska tehus (chaya). På de exklusiva tehusen underhåller geishor med sång och dans. Vi stannar kvar i Kanazawa för natten och checkar in på centralt belägna Hotel Resol Trinity Kanazawa.

Dag 8. Kanazawa – Kyoto
Efter frukost besöker vi Kenrokuen-trädgården, som är en av Japans vackraste landskapsträdgårdar. Det stora området tillhörde tidigare det närliggande slottet. Vi fortsätter till det tidigare samurajdistriktet Nagamachi och besöker samurajhemmet Nomura för att få en inblick i hur samurajerna en gång bodde tillsammans med sina familjer. Därefter åker vi vidare till staden Kyoto där vi stannar vid templet Kiyomizudera, som ligger på de grönskande kullarna öster om staden. Sedan besöker vi det kända geishadistriktet. I de karakteristiska gamla trähusen trängs butiker och restauranger med tehus där geishorna underhåller besökarna med japanska konstformer. På eftermiddagen checkar vi in för två nätter på Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo. Vi äter gemensam middag.

Dag 9. Kyoto
Efter frukost fortsätter vi att utforska Kyoto. Vi ser bland annat templet Ryoanji, som är känt för sin speciella stenträdgård, och den gyllene paviljongen, som ligger sagolikt vackert vid en stor anlagd japansk damm. Under vår rundtur besöker vi dessutom det muromgärdade slättlandsslottet Nijo, byggt i början av 1600-talet av den förste shogunen i Tokugawaklanen och känt för sina unika ”näktergalsgolv”, samt en matmarknad med ett brett urval av lokala specialiteter.

Dag 10. Kyoto – Nara – Osaka
Innan vi lämnar Kyoto besöker vi en shintohelgedom som är känd för sina tusentals torii-portar som leder upp till det heliga berget Inariyamakanyuchi. Vi besöker dessutom ett sake-museum där vi får smaka på den traditionella japanska drycken. Vi åker vidare till Nara där vi besöker Naraparken och går in i Todaiji-templet med Japans största bronsstaty över Buddha. Framåt eftermiddagen kör vi vidare till Osaka där vi tar in på Hotel Le Frere.

Dag 11. Osaka – Hiroshima
Efter frukost åker vi till tågstationen och går ombord på snabbtåget mot Hiroshima. Väl framme gör vi en stadsrundtur med vår lokalguide innan vi åker färjan över till ön Miyajima. Helgedomen Itsukushimas röda torii-port som tycks flyta på vattnet vid ön är verkligen en syn utöver det vanliga. Därefter beger vi oss till Hiroshima Peace Memorial Park, som är ett minnescenter och fredsmonument tillägnat dem som föll offer för atombomben i augusti 1945. På eftermiddagen checkar vi in på Hotel Kuretakeso Hiroshima Otemachi och äter sedan middag på en lokal restaurang.

Dag 12. Hiroshima – Osaka
Efter frukost tar vi snabbtåget från Hiroshima tillbaka till Osaka, där vi under en guidad tur ser några av stadens sevärdheter. Vi besöker Osakas slott, som är en av stadens mest berömda platser. Det vita flervåningsslottet är omgivet av en vacker park, och från högsta våningen har man en underbar utsikt över omgivningarna. På eftermiddagen checkar vi in på Hotel Le Frere och har fri tid fram till kvällen. På kvällen äter vi sedan en sista middag tillsammans på en lokal restaurang.

Dag 13. Osaka - Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker till Kansai flygplats för att påbörja vår hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 2 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 375:- · tillvalsutflykt Nikkō · dricks till guider ca 800 YEN per resenär
Resevaluta: Japanska yen
Speciellt: Hotellrummen i Japan är förhållandevis små.

Andra liknande resor:

Japan

Sydkorea & Japan

Sydkorea

Peking

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se