Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Tokyo
Vi flyger med mellanlandning till Tokyo.

Dag 2. Ankomst Tokyo
Vi landar i Tokyo och möter vår lokalguide som tar oss till Candeo Hotel Ueno Park. Efter ankomsten visar reseledaren omgivningarna runt hotellet. Tokyo är världens folkrikaste storstadsområde med över 35 miljoner invånare. Namnet betyder den östra huvudstaden och staden är idag inte bara hemvist för Japans parlament och kejsarpalatset utan även för flera internationella japanska företag som Sony, Mitsubishi och Honda.

Dag 3. Rundtur Tokyo
Efter frukost gör vi en heldagsrundtur i Tokyo. Vi besöker Asakusa där vi bland annat får se Sensoji, Tokyos äldsta buddhistiska tempel från år 645. Vi fortsätter till Tokyo Skytree, Japans högsta byggnad, där vi får en enastående utsikt över staden. Vi äter lunch på egen hand och gör ett besök i Odaiba-distriktet och den vackra trädgården Hamarikyu Onshi Teien. Därefter åker vi till Ginza, ett av de främsta shoppingdistrikten i världen. Här finns många affärer, restauranger och gallerier men även visningsrum för elektronikjättar som Sony och Ricoh.

Dag 4. Tokyo
Efter frukost har vi dagen fri för att uppleva en av världens mest fascinerande storstäder. Vår reseledare ger förslag på utflyktsmål. På de flesta metrostationer kan man köpa ett Suica-kort som gör det lätt att ta sig runt i Tokyo på egen hand. Kortet är också giltigt i Kyoto och Osaka. För den som är intresserad av Nikko nationalpark är det möjligt att boka till ett besök där som en tilläggsutflykt.

Nikko nationalpark
Vi åker till Nikko nationalpark, som ligger vid vulkanen Nantai. Vår engelsktalande guide visar oss bland annat Toshogu-templet, sjön Chuzenji och det imponerande 100 meter höga Kegon-vattenfallet. Lunch ingår på en lokal restaurang. Utflykten måste förbokas, är i mån av plats och behöver minst 15 deltagare för att genomföras. Pris 1 195:-

Dag 5. Tokyo – Fuji – Hakone
Frukost och därefter sätter vi oss på vår buss som tar oss till Fuji. Vi får packa en väska för en övernattning i Hakone, då vårt bagage transporteras direkt till Kyoto. Japans högsta berg är hela 3 776 meter över havet och blev världskulturarv 2014. Vi åker upp till femte stationen (2 300 meter) där det blir tid för lunch på egen hand. Därefter fortsätter vi till den vulkaniska Owakudani-dalen med sina varma källor och sjön Ashi. OBS! Ibland påverkas området runt Fuji och Hakone av vulkanisk aktivitet, vilket kan medföra att områden blir avspärrade och att vårt program behöver justeras. Vi checkar in på hotell Yumoto Onsen Tenseien och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Hakone – Kyoto
Efter frukost åker vi till stationen där vi tar Shinkansen-tåget till den tidigare kejserliga huvudstaden Kyoto, som undantogs från amerikanska bombningar under andra världskriget på grund av sitt historiska och kulturella värde. Efter lunch på egen hand åker vi till bambuskogen i Arashiyama, får se Togetsukyo-bron och besöker den Gyllene paviljongens tempel, som är med på Unescos världsarvslista. Därefter tar vi en tur till geishakvarteret Gion, med sina många restauranger, tehus och affärer. Vårt hotell för de kommande nätterna är Daiwa Roynet Kyoto Shijo Karasuma.

Dag 7. Kyoto
Efter frukost möter vi vår lokalguide som fortsätter att visa oss delar av Kyoto. Vi besöker Nijo-borgen med sina ”näktergalsgolv” som byggdes av den förste shogunen i Tokugawaklanen. Vi beger oss till Fushimi Inari Taisha, en shintohelgedom med en fyra kilometer lång stig upp på Inariberget utsmyckad med tiotusentals torii-portar. Därefter gör vi ett stopp vid en saketillverkare innan det är dags för lunch på egen hand. På eftermiddagen tar vi en promenad på de charmiga gatorna Sannezaka och Ninenzaka som är kantade av traditionella japanska trähus.

Dag 8. Kyoto – Nara – Osaka
Efter frukost åker vi mot Osaka via Nara. På vägen besöker vi Naraparken och går in Todaiji-templet där vi ser Japans största bronsstaty över Buddha. Vid lunchtid får vi prova på konsten att göra sushi. På eftermiddagen stannar vi vid Kasuga Taisha-templet och handelskvarteret Naramachi innan vi anländer till Osaka. Vi checkar in på hotell WBF Artstay Namba.

Dag 9. Osaka
Efter frukost har vi dagen fri för att uppleva Osaka på egen hand. Vår reseledare ger förslag på egna utflyktsmål. För den som är intresserad av Hiroshima och Miyajima är det möjligt att boka till ett besök där som en tilläggsutflykt.

Utflykt till Hiroshima och Miyajima
Stora delar av Hiroshima utplånades av atombomben den 6 augusti 1945. Idag är staden återuppbyggd och endast en kupolformad ruin står kvar som minne av förödelsen. Vi ser fredsmuseet och promenerar i parken där fredsflamman brinner. Flamman kommer att släckas först då det sista atomvapnet har oskadliggjorts. Efter lunch tar vi en färja ut till ön Miyajima där den stora röda torii-porten, som står ute i vattnet, blivit en symbol för Japan. På ön ligger ett tempelkomplex vars största del byggts över vattnet. På ön finns även vilda rådjur som blivit vana vid människor. Utflykten måste förbokas, är i mån av plats och behöver minst 15 deltagare för att genomföras. Pris 3 195:-

Dag 10. Osaka
Efter frukost åker vi till Yamazakidestilleriet, Japans första whiskydestilleri, där vi besöker museet och gör en whiskyprovning. Därefter åker vi upp i Umeda Sky Building för att beundra den imponerande utsikten innan det är dags för lunch på egen hand. På eftermiddagen besöker vi det berömda slottet i Osaka och shoppingdistriktet Shinsaibashi.

Dag 11. Hemresa
Under morgonen reser vi hemåt och efter en mellanlandning når vi hemorten under kvällen.

Vår stora resa till Japan kommer att förlängas till 2019. Vänligen besök https://www.rolfsbuss.se/flyg/storajapanny

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · en lunch · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 475:- · extra utflykter
Resevaluta: Japanska yen
Speciellt: Visum behövs ej. Alla guidningar görs av engelsktalande lokalguider, och vår svenska reseledare översätter kortfattat vid behov. Hotellrummen i Japan är förhållandevis små.
Andra liknande resor:

Japan

Stora Japan

Sydkorea & Japan

Sydkorea

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se