Svalbard Höst Vinter

I jakt på det magiska norrskenet

clock
Avgångstider
Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Uddevalla och ytterligare ett antal orter längs med vägen.

Följ med på en resa till arktiska Svalbard, en fascinerande plats där norrskenet inte sällan dansar över himlen. Under vår resa upplever vi den moderna staden Longyearbyen, storslagen vildmark och magiska glaciärer. En sak är säker, Svalbard lämnar ingen oberörd.

utökaSvalbard Höst Vinter
info
IngårIngårIngår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 1 lunch · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
TilläggTilläggEnkelrum från 3 375:- · utflykt hudspann 1 675:- · Svalbards bryggeri 445:- · norrskenssafari med snöskoter 1 995:- eller 1095:- som medpassagerare (kontakta vår kundtjänst för bokning som medpassagerare)
ValutaValutaNorska kronor
SpecielltSpecielltOBS tidig avresa med buss mot Oslo för resenärer från Göteborg. Tag gärna med egna innetofflor då man oftast tar av sig skorna på hotellet.

4.5/5

Helhetsomdömen från 45 resenärer.

Läs fler omdömen

full star
full star
full star
full star
half star
Sario E
full star
full star
full star
full star
full star

Resan till Svalbard var inte min första, dock den första med Rolfs, men jag fick uppleva mycket sådant som jag inte ens hade föreställt mig. Att komma dit innan solen hade stigit upp efter vintern var en perfekt tidpunkt då det inte heller var för kallt längre. Färgerna på fjällen och på himlen skiftade kontinuerligt och ljuset var sagolikt vackert. Många i gruppen lyckades även se norrsken upprepade gånger. Programmet för veckan var väl planerad med tillräckligt med fritid. Eventuellt kunde hundspann och snöskoteråkning kunnat placeras på olika dagar då de hade vissa likheter. Det fanns några i gruppen som inte orkade med båda på samma dag. Höjdpunkten för mig var besöket in i glaciären. Otroligt vackert, tyst och spännande. Hittills har jag bara kunnat gå ovanpå glaciärer, aldrig kommit in i grottorna som går igenom dem. Det var en klar fördel att reseledaren Kjell hade bott och arbetat i Norge. Han kunde berätta oss mycket insiders om den norska kulturen, attityderna och traditionerna i samhället. Och om maten och matvanorna med mera. I övrigt var det också fascinerande att lyssna till Kjell berätta med insikt om saker från så många olika kunskapsområden. Speciellt uppskattade jag de vetenskapshistoriska och geofysiska framföranden. Vi fick lära oss massor, inte bara om Svalbard och Norge, men även om europeisk och internationell politik och ekonomi och om mycket annat. Bland de intressant berättade fakta kom roliga och minnesvärda anekdoter som gjorde det hela underhållande förutom att vara lärdomsrikt. Ett beundransvärt kunskapslager, i renässansens stil, med livserfarenheter internationellt som han elegant delar med sig väl timade. Dessutom har Kjell en lugn och tydlig röst som alla har lätt att höra och förstå. Personalen på hotellet och speciellt på de olika turerna var väldigt trevlig och hjälpsam. En av dem lyste starkare än andra, guiden Viggo som visade oss runt i Longyearbyen med buss. Han var väldigt sympatisk och en otrolig källa av information och roliga historier som man gärna kunde ha lyssnat till fast hela dagen. Restaurangerna på huvudgågatan kräver ingen busstransport. Det lokala ölet från Svalbard bryggeri smakade gott, och de tillverkar överraskande många sorter. Med tanke på framtida resor kan det vara bra att försöka placera guidningen dagtid så att det ännu går att se alla de platser som besöks och visas. Det var några saker som jag var förberedd på men inte alla hade väntat sig, t.ex. - behov av inneskor (man behöver ta av skorna på hotellet, biblioteket, museet, konstgalleriet, kyrkan etc) - möjlighet att bada på hotellet (simdräkt) - reflex för promenader i byn - information om mellanlandningen i Tromsø (på utgående SAS) Kjell informerade oss om reglerna för tax-free köp och hjälpte med att jämföra priser med Sverige.

Marie Stenefjäll
full star
full star
full star
full star
full star

En fantastisk resa till Svalbard. Hela upplägget av resan var perfekt och reseledaren Anette fanns alltid på plats och kunde sin sak. Jättenöjd och kommer absolut att resa med Rolfs Flyg & Buss fler gånger.