Dag 1. Hemorten – Johannesburg
Vi flyger till Johannesburg.

Dag 2. Ankomst Johannesburg
Vi landar och möter vår buss och en lokalguide som följer med oss under våra fyra dagar i nordöstra Sydafrika. Vi reser till stadsdelen Soweto, en vidsträckt förstad dit den svarta befolkningen blev hänvisad under apartheidtiden. Här äter vi gemensam lunch på en lokal restaurang. Under eftermiddagen checkar vi in på Peermont Metcourt Hotel. 

Dag 3. Johannesburg – Panoramatur Blyde River Canyon – Hazyview
Efter frukost på vårt hotell avreser vi nordost mot Hazyview. På vägen färdas vi på delar av den vackra panoramavägen som går genom Blyde River Canyon. Vi får uppleva bland annat storslagna klippformationer och vackra vyer. Framme i Hazyview checkar vi in på Sabi River Sun Resort. Här bor vi tre nätter och samtliga kvällar ingår middag på hotellet. 

Dag 4. Safari i Kruger nationalpark
Efter frukost tillbringar vi hela dagen i Kruger nationalpark. Den upprättades 1898 av presidenten Paul Kruger för att skydda djuren från den hänsynslösa jakt som pågick under 1800-talet. Idag täcker parken en yta av cirka 20 000 kvadratkilometer och hyser 147 olika däggdjur och över 500 fågelarter. Som besökare hoppas man på att få se ”The Big Five”: elefant, noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard. Jägarna ansåg dem som de svåraste och farligaste storviltarterna att jaga på de afrikanska savannerna. Vår heldagssafari sker med fyrhjulsdrivna Game Ranger-jeepar med öppna sidor. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Safari i Kruger nationalpark
Efter en tidig frukost återvänder vi till Kruger nationalpark för en halvdagssafari i den fantastiska parken. Även denna dag använder vi oss av Game Ranger-jeepar. Middag på kvällen.

Dag 6. Hazyview – Flyg till Port Elizabeth
Efter en tidig frukost lämnar vi vårt hotell och reser mot Johannesburg. Under eftermiddagen når vi flygplatsen i Johannesburg och flyger inrikesflyg till Port Elizabeth på sydkusten. Här möter vi vår nya lokalguide som ska vara med oss under resten av resan. På kvällen checkar vi in på Garden Court Kings Beach i Port Elizabeths södra utkanter. 

Dag 7. Port Elizabeth – Knysna
Efter frukost reser vi västerut och följer Garden Route mot Knysna tills vi kommer till Tsitsikamma nationalpark där vi gör ett stopp vid havet.  För de som vill, går vi en promenad längs havet i det spektakulära landskapet. På land finns stränder, klippor och kustskog, ute i havet tidvattenzoner, rev och djuphavsfisk. Delfiner och sydlig rätval förekommer i området, men syns inte ifrån land. Fågelskådningen är i och med kombinationen av skog och kust intressant. Här finns exempelvis afrikansk simrall, gråfiskare, jättekungsfiskare, narinatrogon och kronörnen. Efter besöket beger vi oss till Knysna där vi checkar in på Premier Hotel Knysna i  utkanten av den lilla staden.

Dag 8. Featherbed Nature Reserve
Efter en god frukost på hotellet gör vi en utflykt till Featherbed Nature Reserve. Vi tar oss med buss till Knysna för att sedan med båt färdas ut i Knysnalagunen. I lagunen finns mer än 200 fiskarter, bland annat den ovanliga arten Knysna Seahorse. Efter cirka 25 minuters båtfärd stiger vi iland och transporteras med fyrhjulsdrivna fordon och vagn upp i reservatet. Här finns möjlighet att till en cirka 2,2 kilometer guidad promenad. Vi äter lunch för att sedan ta oss tillbaka till Knysna igen med båt. Resterande delen av dagen tillbringas på egen hand.

Dag 9. Knysna – Kapstaden
Under morgonen reser vi vidare mot Kapstaden som brukar kallas ”The Mother City”. På vägen skymtar vi språkmonumentet i Paarl som kan ses på avstånd från vägen. Det har rests för att hedra språket afrikaans som är ett av Sydafrikas officiella språk. Afrikaans har sina rötter i holländskan men har påverkats av en rad andra språk. I Kapstaden bor vi tre nätter på Sunsquare Cape Town City Bowl

Dag 10. Kapstaden
Vi tillbringar hela dagen i Kapstaden tillsammans med en lokalguide. Om vädret tillåter gör vi en linbanetur upp på det cirka 1 000 meter höga Taffelberget där vi kan njuta av den fantastiska utsikten. Vi besöker också V&A Waterfront.

Dag 11. Godahoppsudden
Efter frukost ger vi oss ut på en heldagstur till Godahoppsudden med sitt vackra naturreservat. Vi besöker även den omtalade stranden Boulders Beach där vi får se den berömda pingvinkolonin. Under dagen äter vi en gemensam lunch på restaurang som är belägen vid kusten.

Dag 12. Stellenbosch och hemresa
Buss möter på hotellet och vi kör sedan mot vindistriktet Stellenbosch. Detta område är otroligt vackert med sina vinodlingar och vackra gamla hus och gårdar. Vi gör en vinprovning på en vingård och besöker även samhället Stellenbosch innan vi åker till flygplatsen för hemresa.

Dag 13. Hemkomst
Vi når vår hemort.   

OBS! Viktig information till alla som reser med barn!
Det krävs särskilda intyg för alla barn under 18 år som ska besöka Sydafrika. Vi önskar att alla som ämnar resa med barn kontaktar resebyrån för mer information.

Ingår: Flyg t/r · inrikesflyg · 10 övernattningar inklusive frukost · 3 luncher · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 975:- · dricks till lokala guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 55:- per resenär och dag)
Resevaluta: Sydafrikanska rand
Speciellt: På vissa avgångar är det avvikande hotell. Se er bokningsbekräftelse för aktuella hotell. Turen med linbana upp på Taffelberget dag 10 är beroende av vädret och kan vid ogynnsamma väderförhållanden ställas in.

Andra liknande resor:

Sydafrika Lodge

Namibia

Kapstaden

Kapstaden

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se