Dag 1. Hemorten – Johannesburg
Vi flyger mot Johannesburg.

Dag 2. Ankomst Johannesburg – White River/Krugerregionen
Vi landar i Johannesburg och möts av vår engelsktalande lokalguide. Sedan sätter vi oss på bussen för att åka de cirka 40 milen till Ndhula Luxury Tented Lodge där vi ska bo i sju nätter. Ndhula är zulu för giraff. 

Här bor du i en tältbungalow i safaristil på ett upphöjt trädäck med naturskön utsikt över savannen och granitbergen. Alla bungalower har utsikt mot norr eller öster så man kan uppleva den sydafrikanska soluppgången från sitt boende. På kvällen äter vi middag på lodgen.

Dag 3. Safari i Kruger Nationalpark
Efter frukost beger vi oss på en heldag i den berömda nationalparken Kruger, som är ett av världens största naturreservat med en yta nästan dubbelt så stor som hela Skåne. Parken anses också vara en av de bästa platserna för att titta på Afrikas vilda djur. Här finns 147 olika arter av däggdjur. Vi kör i öppna fordon. Att kunna se, höra och känna de speciella intrycken i parken från en öppen safarijeep är en alldeles unik upplevelse. På kvällen återvänder vi till lodgen och äter middag.

Dag 4. Swaziland/eSwatini
Idag lämnar vi Sydafrika för eSwatini, tidigare Swaziland. Det här lilla kungariket är helt landbundet och har ett rikt kulturellt och historiskt arv. eSwatini bjuder på vitt skilda ekosystem: höga berg, djupt liggande savanner, snåriga regnskogar och frodiga dalgångar. En av höjdpunkterna på denna resa är den pittoreska, tre mil långa dalen Ezulwini Valley. Denna har utvecklats till landets kulturella centrum med marknader, hantverkscenter, restauranger och mycket mera. Vi besöker en lokal marknad och en fabrik där man tillverkar ljus. Här finns också tillfälle att titta på vilda djur och växter. Hlane Royal National Park är känd för sina vita noshörningar, antiloper och lejon. På kvällen är det middag och provning av sydafrikanskt öl och vin på lodgen.

Dag 5. Ndhula Luxury Tented Lodge
Hela den här dagen är ledig för fria aktiviteter. Om du så önskar kan du passa på att utnyttja lodgens bekvämligheter. Middag på kvällen.

Dag 6. Safari i Kruger Nationalpark
Idag tillbringar vi ännu en heldag i Kruger nationalpark där vi får ytterligare chanser att se bland annat ”The Big Five”, det vill säga: leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Namnet kommer av att dessa fem var de svåraste och farligaste att jaga till fots. På kvällen äter vi middag på vår lodge.

Dag 7. Besök i Shanganiby
Shanganifolket har traditionellt livnärt sig av boskapsskötsel och jordbruk. Mellan Blyde River Canyon och södra delen av Krugerparken bjuder de in besökare och visar stolt upp sitt kulturarv. I centrum hittar vi en marknadsplats där lokala hantverkare tillverkar och säljer sina alster. Vi bjuds på en guidad tur där vi visas det traditionella sättet att leva som shangani. Middag på kvällen. 

Dag 8. Ledig dag / Tillvalsutflykt till Maputo, Mocambique
Hela dagen är ledig för fria aktiviteter. För dem som önskar finns det också möjlighet att boka in sig på en tillvalsutflykt till Moçambiques huvudstad Maputo. Vi åker tidigt på morgonen för att utforska det som av många anses vara en av Afrikas vackraste städer. Vår guidade rundtur på cirka tre timmar börjar i baixan, Maputos historiska centrum. Vår guide kommer bland annat att berätta om stadens lilla fort, om den pampiga järnvägsstationen och om varför ett av världens första prefab-hus var omöjligt att bo i. Vi passerar också parker och fantastisk art déco-arkitektur från kolonisationens sista decennier. Pris från 375:-

Middag på kvällen på lodgen. 

Dag 9. Pretoria och hemresa
Idag är det dags att lämna Ndhula Lodge och åka till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. På vägen stannar vi och bekantar oss under en guidad rundtur med Pretoria, en av Sydafrikas tre huvudstäder. Den kallas även jakarandastaden på grund av de cirka 50 000 jakarandaträd som kantar stadens stora avenyer. Arkitekturen har präglats av vitt skilda kulturella influenser under årens lopp. Här finns Sydafrikas ståtligaste monument, imponerande regeringsbyggnader och fascinerande museer.

Dag 10. Hemkomst
Vi når vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar inklusive frukost · 7 middagar, varav 2 traditionella bomamiddagar (avresan 8/10 inkluderar 8 övernattningar inklusive frukost · 8 middagar, varav 2 traditionella bomamiddagar) · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 595:-
Resevaluta: Sydafrikansk Rand (ZAR)
Speciellt: Avresan 8/10 bor vi första natten i Johannesburg på hotel Silverbirch at Birchwood då vi landar sent på kvällen.

Andra liknande resor:

Sydafrika

Namibia

Kapstaden

Kapstaden

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se