Dag 1. Hemorten – Kapstaden
Vi flyger till Kapstaden.

Dag 2. Ankomst Kapstaden
Vi landar i Kapstaden och möter vår buss som tar oss till vårt trivsamma hotell Garden Court Nelson Mandela Boulevard, där vi tillbringar sju nätter. Hotellet ligger vid foten av Taffelberget söder om centrum. Under eftermiddagen och kvällen får vi tid att bekanta oss med hotellet och dess omgivningar. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Stadsrundtur Kapstaden
Efter frukost möts vi av en lokalguide som tar oss med på en heldagstur genom Kapstaden. Vi passerar bland annat Godahoppsfästningen och malajkvarteren, Bo-Kaap. Dagens tur innehåller flera stopp, däribland Taffelberget med sin oförglömliga utsikt samt Kirstenboschs botaniska trädgård, där man från en gångbro även kan beskåda trädgården från ovan. Lunchen intar vi på Moyo Kirstenbosch. Under eftermiddagen besöker vi en strutsfarm, Cape Town Ostrich Ranch. Framemot sen eftermiddag återvänder vi till hotellet.

Dag 4. Heldagsutflykt Godahoppsudden
Vi ger oss ut på en heldagstur längs en av Sydafrikas vackraste vägar till Godahoppsudden. Om vädret tillåter tar vi en tur till Seal Island, Sälön, med sina många sälar och fåglar. Gemensam lunch intas på restaurangen Black Marlin. Under eftermiddagen besöker vi den omtalade stranden Boulders Beach där vi får se den berömda pingvinkolonin. Därefter åker vi vidare mot Godahoppsuddens naturreservat. På kvällen äter vi gemensam middag på en restaurang i det trevliga hamnområdet Victoria & Albert Waterfront.

Dag 5. Kapstaden
Frukost och dagen till fri disposition för egna strövtåg i denna spännande stad.

Dag 6. Heldagsutflykt Aquila Game Reserve
Dagen inleds med en tidig frukost och därefter beger vi oss ut i det natursköna landskapet och mot viltreservatet Aquila Game Reserve. Väl framme gör vi en safaritur med jeep där vi hoppas få se ”The Big Five”: afrikansk buffel, elefant, lejon, leopard och noshörning. Vi äter en gemensam lunch och under eftermiddagen återvänder vi till Kapstaden och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 7. Nyårsafton – Heldagsutflykt i vindistrikten
Dagens heldagstur tar oss till Franschhoek som anser sig vara Sydafrikas mat- och vinhuvudstad. Staden grundades av franska hugenotter, därav de många berömda vinodlingarna i området. Matkulturen har lockat till sig många celebra sydafrikanska kockar och man hittar allt från lätta måltider till mat i yppersta världsklass. Vi besöker Neethlingshofs vingård i Stellenbosch och bjuds på vinprovning och lunch. På eftermiddagen ser vi det vackra Stellenbosch med sina gamla byggnader och sitt universitet. Vi kommer tillbaka till hotellet under sen eftermiddag. Den festliga nyårsmiddagen avnjuts på vårt hotell.

Dag 8. Nyårsdagen
Frukost och dagen till fri disposition för egna strövtåg i denna spännande stad.

Dag 9. Groot Constantia och hemresa
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till den vackra vingården Groot Constantia för egen tid. Det är Sydafrikas första vingård och idag kan man njuta av dess omgivningar, äta lunch, besöka dess museum och prova både vin och choklad. Under eftermiddagen reser vi till flygplatsen för hemfärd.

Dag 10. Hemkomst
Vi når vår hemort.

Viktig information till alla som reser med barn!

Det krävs särskilda intyg för alla barn under 18 år som ska besöka Sydafrika. Vi önskar att alla som ämnar resa med barn kontaktar resebyrån för mer information.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 4 luncher · 4 middagar · transporter och utflykter enligt programmet · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3 695:- · dricks till guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 50:- per person och dag)
Resevaluta: Sydafrikanska rand
Speciellt: Båtturen till Seal Island dag 4 är beroende av vädret och kan vid ogynnsamma väderförhållanden ställas in. Samma sak gäller turen till Taffelberget dag 3.

Andra liknande resor:

Kapstaden

Namibia

Sydafrika

Madagaskar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se