Dag 1. Hemorten – Teneriffa
Vi flyger till Teneriffa och tar oss sedan vidare till Puerto de la Cruz på Teneriffas norra kust. Den mysiga kuststaden har ett lugnt tempo och trevlig atmosfär. Staden har ett stort utbud av restauranger, barer och kaféer men är samtidigt tillräckligt liten för att man enkelt ska kunna promenera genom centrum och längs strandpromenaden.

Under vår vistelse bor vi på det femstjärniga hotellet Semiramis, beläget på en klippa med en härlig utsikt över Atlanten. Hotellet har både utom- och inomhuspool och ligger endast 1,5 km från Puerto de la Cruz centrum. Frukost och middag ingår dagligen.

Dag 2-7. Teneriffa
Under vår vistelse gör vi fyra gemensamma vandringar som är ca 6–7 km långa vardera. Vi åker buss till och från vandringarna. Våra lokala guider tar oss genom omväxlande natur och växtlighet och vi får en inblick i öns historia, kultur och mat. På vandringsdagarna ingår även goda luncher av olika slag där vi får möjlighet att bekanta oss med den lokala gastronomin.

Under våra vandringsfria dagar ger vår reseledare gärna förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål i området.

Cruz del Carmen – Chinamada
Vi vandrar genom den mycket speciella laurisilvaskogen i Anaga, en skogstyp som bara finns på ett fåtal andra ställen i världen. Detta är den äldsta delen av ön och här finns fler endemiska arter än någon annanstans på ön. Anaga kallas för trollskogen av lokalbefolkningen och inte undra på, för här slås man verkligen av den magiska stämningen. När vi kommer ut ur skogen möts vi av mäktiga vyer över branta berg och man får en skymt av de grottor dit ursprungsbefolkningen, guancherna, tog sin tillflykt när spanjorerna kom för att erövra ön. Vandringen avslutas med en härlig lunch på restaurang La Cueva. Precis som namnet antyder (cueva betyder grotta) är restaurangen inbyggd i bergen. Här avnjuter vi ett urval av rätter som är typiska för området. Längd cirka 5 med möjlighet att förlänga 2 km , vandringtid cirka 3h , höjdskillnad cirka 350.

Teide – Roques de García
Vägen till och från Teide nationalpark, upptagen på Unescos världsarvslista, är lika spektakulär som det landskap som väntar oss under vår vandring. Vi kör genom en grön dal med pittoreska byar, vingårdar och imponerande tallskogar för att slutligen nå det karga månlandskapet uppe på vulkanen Teide. Kontrasterna under dagens vandring är stora. Vi vandrar genom ett vulkanlandskap som skiftar i vitt, rött, gult och svart. Här finns de absolut bästa vyerna över den majestätiska vulkanen och de omgivande vulkaniska stenformationerna. På 2 000 meters höjd befinner vi oss oftast ovanför molnen, och det är en annorlunda känsla att vandra på så hög höjd, men garanterat en minnesvärd upplevelse! Under vandringen avnjuter vi en god picknicklunch i det vackra landskapet. Längd cirka 4,3 km med möjlighet att korta ned eftersom vandring är på 2000 meters höjd, vandringtid cirka 2-3 h, höjdskillnad cirka 170 m under vandringens gång.

Chinyero – San José de los Llanos
Vandringen startar på Teides södra sluttning, i området kring Chinyero. Här ägde det sista vulkanutbrottet på Teneriffa rum år 1909. Landskapet är starkt präglat av utbrottet och man kan bokstavligt talat se spåren från lavaflödet. Vi tar oss genom den speciella kanariska tallskogen, och kontrasterna mellan den gröna skogen och den svarta vulkaniska terrängen lämnar garanterat ett bestående intryck. Under vandringen tar vi en paus och avnjuter ännu en mysig picknicklunch med lokala delikatesser, färsk frukt och givetvis vackra vyer under tiden. Längd cirka 8,5 km, vandringstid cirka 3-4 h, höjdskillnad cirka 1500 m.

Agua García
Vår sista vandringstur går genom den gamla urskogen Agua García, dit få andra turister hittar.
Vandringen blir komplett med ett besök vid det lilla lokala grottsystemet, som har en intressant historia. Efter vandringen besöker vi öns otvivelaktigt bästa vingård, Bodegas Monje, där man har odlat och producerat vin i fem generationer. Vi får en inblick i de speciella vinodlingstraditionerna under en guidad tur och avslutar besöket med en avsmakning av de lokala vinerna tillsammans med en god trerätters måltid. Längd cirka 5 km, vandringstid cirka 2-3 h, höjdskillnad cirka 280 m.

Dag 8. Teneriffa – Hemorten
Efter härliga vandringsdagar kombinerat med egna strövtåg och avkoppling lämnar vi hotellet och åker mot flygplatsen för hemfärd.

Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta vandringarna rekommenderar vi viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt och enklare medicinkit med bland annat plåster. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 4 luncher · 7 middagar · vandringar enligt program · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 295:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Teneriffa

Gran Canaria

Madeira

Marocko

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se