Idag beger vi oss först till den charmiga staden Lucca. Efter en kort bussresa når vi den historiska stadskärnan där vi får en guidad rundtur innanför de imponerande renässansmurarna. Här möts vi av en stillsam atmosfär, smala gränder, eleganta torg och den vackra San Martino-katedralen. Efter rundturen finns egen tid för lunch på någon av stadens många trevliga restauranger eller caféer.
Efter lunch fortsätter vi med buss mot Apuanska alperna, ett område känt för sina vita marmormassiv. Resan tar drygt en timme och leder oss upp mot bergen där vi får uppleva regionens stolthet – det berömda ”vita guldet”. Väl på plats gör vi först ett besök i en traditionell larderia där vi får provsmaka det unika Lardo di Colonnata, ett mognadslagrat späck som stillsamt får sin smak i marmorkar med kryddor som vitlök, kanel och nejlikor.
Därefter väntar en jeeptur i det dramatiska marmorkuplade landskapet. Här får vi se de imponerande brotten och höra om den omfattande process som krävs för att utvinna marmorn – ett hantverk som pågått sedan romartiden och som under renässansen lockade Michelangelo att personligen välja sina block just här.
Efter en upplevelserik dag i både Lucca och Apuanska alperna återvänder vi till hotellet, där middagen serveras på kvällen.
Idag beger vi oss först till den charmiga staden Lucca. Efter en kort bussresa når vi den historiska stadskärnan där vi får en guidad rundtur innanför de imponerande renässansmurarna. Här möts vi av en stillsam atmosfär, smala gränder, eleganta torg och den vackra San Martino-katedralen. Efter rundturen finns egen tid för lunch på någon av stadens många trevliga restauranger eller caféer.
Efter lunch fortsätter vi med buss mot Apuanska alperna, ett område känt för sina vita marmormassiv. Resan tar drygt en timme och leder oss upp mot bergen där vi får uppleva regionens stolthet – det berömda ”vita guldet”. Väl på plats gör vi först ett besök i en traditionell larderia där vi får provsmaka det unika Lardo di Colonnata, ett mognadslagrat späck som stillsamt får sin smak i marmorkar med kryddor som vitlök, kanel och nejlikor.
Därefter väntar en jeeptur i det dramatiska marmorkuplade landskapet. Här får vi se de imponerande brotten och höra om den omfattande process som krävs för att utvinna marmorn – ett hantverk som pågått sedan romartiden och som under renässansen lockade Michelangelo att personligen välja sina block just här.
Efter en upplevelserik dag i både Lucca och Apuanska alperna återvänder vi till hotellet, där middagen serveras på kvällen.
En mycket bra resa. Annika var en mycket bra reseledare som höll koll på allt och alla. Personlig, ödmjuk och mycket kunnig.
Turen var veldig bra under oppholdet.