Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Montecatini Terme
Vi flyger med mellanlandning till Italien. Vår buss tar oss till den kända kurorten Montecatini Terme. Vi checkar in på fyrstjärniga Hotel Boston eller Hotel Da Vinci där vi ska bo i sex nätter. Hotellen har samma ägare och ligger intill varandra.

Dag 2. Matlagningskurs på bondgård och Lucca
Frukost. Under morgonen besöker vi en traditionell bondgård där vi invigs i den italienska matlagningskonsten. Vi lär oss laga färsk pasta med typisk italiensk pastasås, toskanska crostini och den berömda desserten tiramisù – något att glänsa med inför släkt och vänner där hemma. Innan det är dags att avnjuta vår typiska toskanska lunch gör vi en rundtur på gården för att få en inblick i produktionen av vin och olivolja. Mätta och belåtna lämnar vi gården och beger oss till den charmiga staden Lucca där vi gör en rundtur med lokalguide. I den historiska stadskärnan, omgiven av en 4 kilometer lång ringmur, finns många intressanta kyrkor och torg. Stadens store son är kompositören Giacomo Puccini, som föddes här år 1858. Efter rundturen får vi en stund på egen hand, och sedan återvänder vi till Montecatini. Middag på kvällen.

Dag 3. Florens med tåg
Efter frukost promenerar vi cirka 600 meter till tågstationen i Montecatini Terme för vidare färd till Toscanas huvudstad Florens. I denna berömda renässansstad möter vi en lokalguide som tar oss med på en guidad rundtur till fots. Staden var säte för Medici-ätten som med sina rikedomar agerade mecenater åt både Michelangelo och Rafael. Vi ser bland annat den mäktiga katedralen, rådhustorget Piazza della Signoria och bron Ponte Vecchio över floden Arno. Efter rundturen har vi tid för egna upptäcktsfärder innan vi tar tåget tillbaka till Montecatini. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Volterra och konsert med Andrea Bocelli
Efter sovmorgon och frukost väntar en oförglömlig dag. Vi börjar med ett besök i den medeltida staden Volterra, belägen på en bergstopp med en fantastisk utsikt ut över omgivningarna. Volterra var en av etruskernas viktigaste städer och under århundradena f.Kr. centrum för produktionen av askurnor i alabaster. Vi strosar omkring i stadens centrum innanför stadsmurarna, där hantverkarna än idag arbetar med den vackra stenen. Därefter beger vi oss mot Andrea Bocellis födelseort Lajatico. På vägen stannar vi till på en bondgård för att provsmaka typiska toskanska produkter tillsammans med lokalt vin.

När vi kommit fram till det lilla samhället Lajatico går vi cirka 800 meter till fots till Teatro del Silenzio, en utomhusteater naturskönt belägen bland de toskanska kullarna. Här väntar nu resans höjdpunkt, en utomhuskonsert med Andrea Bocelli. I Toscanas karakteristiska böljande landskap njuter vi av denna världsberömda sångare och andra artister i cirka tre timmar. Runt midnatt startar vi återresan mot vårt hotell.

Dag 5. Montecatini Terme
Sovmorgon och frukost. Dagen är fri för egna äventyr. Vår reseledare ger gärna tips på utflykter och aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 6. Pisa och Pietrasanta
Frukost. Idag åker vi västerut för att besöka en av Toscanas mest kända städer, Pisa. På det berömda torget Campo dei Miracoli, Mirakelfältet, ligger de monumentala byggnaderna dopkyrkan, domkyrkan och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn – det lutande tornet. Efter besöket i Pisa åker vi norrut till den fascinerande lilla staden Pietrasanta. Hit söker sig bildhuggare från hela världen tack vare tillgången på lokal marmor och hantverkarnas yrkesskicklighet i de otaliga marmorverkstäderna. Självaste Michelangelo bodde under olika perioder i staden, som brukar kallas ”lilla Aten”. Längs gatorna i den pittoreska stadskärnan trängs konstgallerierna och på stadens olika torg finner vi konstverk av moderna skulptörer, såsom Fernando Botero. Framåt kvällen återvänder vi till Montecatini Terme och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 7. Montecatini Terme – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och vår buss kör oss till flygplatsen i Milano. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · biljetter (onumrerade) till konsert med Andrea Bocelli · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 195:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Bekväma skor för promenad till Teatro del Silenzio. Avresa 27/7 sker utflykterna i annan ordning, vänligen se er bokningsbekräftelse för exakt program.
Andra liknande resor:

Cykel Toscana

Toscana

Olivskörd Toscana

Chianti med vinfest

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se