Dag 1. Hemorten – Montecatini Terme
Vi flyger till Italien och fortsätter sedan till den kända kurorten Montecatini Terme och vi checkar in på Hotel President, Grand Hotel Nizza Et Suisse eller Hotel Manzoni där vi ska bo i sex nätter. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 2. Matlagningskurs på bondgård
Frukost. Under morgonen besöker vi en traditionell bondgård där vi invigs i den italienska matlagningskonsten. Vi lär oss laga färsk pasta med typisk italiensk pastasås, toskanska crostini och den berömda desserten tiramisù – något att glänsa med inför släkt och vänner där hemma. Innan det är dags att avnjuta en typisk toskansk lunch gör vi en rundtur på gården för att få en inblick i produktionen av vin och olivolja. Mätta och belåtna lämnar vi gården och beger oss tillbaka till hotellet. Middag på kvällen.

Dag 3. Florens
Efter frukost promenerar vi till tågstationen i Montecatini Terme för vidare färd till Toscanas huvudstad Florens. I denna berömda renässansstad möter vi en lokalguide som tar oss med på en guidad rundtur till fots. Staden var säte för Medici-ätten som med sina rikedomar agerade mecenater åt både Michelangelo och Rafael. Vi ser bland annat den mäktiga katedralen, rådhustorget Piazza della Signoria och bron Ponte Vecchio över floden Arno. Efter rundturen har vi tid för egna upptäcktsfärder innan vi tar tåget tillbaka till Montecatini. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Provsmakning av lokala produkter och Andrea Bocelli
En oförglömlig dag väntar. Vi inleder dagen med frukost och sedan fri tid fram till lunch då vi börjar bege oss mot Andrea Bocellis födelseort Lajatico. På vägen stannar vi till på en bondgård för att provsmaka typiska toskanska produkter tillsammans med lokalt vin. När vi kommit fram till det lilla samhället Lajatico går vi cirka 800 meter till fots till Teatro del Silenzio, en utomhusteater naturskönt belägen bland de toskanska kullarna. Här väntar nu resans höjdpunkt, en utomhusföreställning med Andrea Bocelli. I Toscanas karakteristiska böljande landskap njuter vi av denna världsberömda sångare och andra artister i cirka tre timmar. Runt midnatt startar vi återresan mot vårt hotell.

Dag 5. Montecatini Terme
Frukost och sedan har vi dagen fri för egna äventyr. Vår reseledare ger gärna tips på utflykter och aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 6. Pisa och Lucca
Frukost. Vi inleder dagen med att åka västerut  till en av Toscanas mest kända städer, Pisa. På det berömda torget Campo dei Miracoli, Mirakelfältet, ligger de monumentala byggnaderna dopkyrkan, domkyrkan och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn – det lutande tornet. Vi fortsätter sedan till den charmiga staden Lucca där vi gör en rundtur med lokalguide. I den historiska stadskärnan, omgiven av en fyra kilometer lång ringmur, finns många intressanta kyrkor och torg. Stadens store son är kompositören Giacomo Puccini, som föddes här år 1858. Efter rundturen får vi en stund på egen hand, och under sen eftermiddag återvänder vi till Montecatini Terme och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 7. Montecatini Terme – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och vår buss kör oss till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · biljetter (onumrerade) till föreställning med Andrea Bocelli · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 22/7 bor vi på Hotel President i Montecatini Terme, på avresan 21/7 bor vi på Hotel Nizza et Suisse i Montecatini Terme och på avresan 23/7 bor vi på Hotel Manzoni i Montecatini Terme. Ta med bekväma skor för promenad till Teatro del Silenzio. Programmet kommer att utföras i olika ordning eftersom Bocelli uppträder på ett bestämt datum, 24/7 2020.

Andra liknande resor:

Cykel Toscana

Toscana

Toscana

Olivskörd Toscana

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se