Dag 1. Hemorten – Montecatini Terme
Vi flyger till Italien och tar oss till den kända kurorten Montecatini Terme. Vi checkar in på vårt hotell Grand Hotel Panoramic där vi ska bo i sex nätter. Vi har frukost och middag på vårt hotell samtliga dagar. Under denna cykelresa använder vi oss av praktiska elcyklar som gör cyklingen till en fröjd. Cyklarna är enkla att hantera och kräver ingen tidigare erfarenhet. Cykelhjälm finns att hyra mot en extra kostnad och behöver förbokas inför resan.

Dag 2. Florens längs floden Arno
Vi tar bussen till Signa och härifrån cyklar vi på en lugn väg längs floden Arno till Toscanas huvudstad Florens, känd för sin arkitektur, konst och kultur. Katedralen Santa Maria del Fiore dominerar stadens silhuett och utgör tillsammans med klocktornet och dopkapellet ett av Italiens största arkitektoniska mästerverk. I Florens har vi gott om tid att på egen hand utforska de mest intressanta sevärdheterna i gamla stan innan det är dags att cykla tillbaka till Signa där vår buss väntar på att ta oss den sista biten till Montecatini Terme. Cirka 29 km.

Dag 3. Lucca – Torre del Lago Puccini
Vår buss tar oss till Lucca, födelseplatsen för den store kompositören Giacomo Puccini. Vi börjar med en promenad genom gamla stan där vi kan beundra några av de många kyrkorna, såsom katedralen San Martino och San Frediano. Under en cykeltur längs den historiska stadsmuren får vi en underbar vy över kyrkor och torn som reser sig över hustaken. Sedan cyklar vi utmed floden Serchio vidare till Balbano. Vi fortsätter ut mot havet, med fin utsikt över sjön Massaciuccoli och Torre del Lago där Puccini bodde en stor del av sitt liv. Under eftermiddagen cyklar vi genom det vackra området Parco Regionale Migliarino och vidare till sanddynerna vid kusten som blir vårt sista stopp för dagen. Här möter vi vår buss som tar oss tillbaka till vårt hotell. Cirka 49 km.

Dag 4. Montecatini Terme
Frukost på vårt hotell och hela dagen ledig för egna aktiviteter. Vi har cyklarna till förfogande och är fria att upptäcka Toscana på egen hand.

Dag 5. Montecatini – Vinci
Efter frukost cyklar vi ut i den vackra och kuperade toskanska landsbygden. Via landsvägar och cykelvägar når vi Leonardos födelsestad Vinci. Där får vi lite tid till att på egen hand promenera på de smala, pittoreska gatorna. Efter att ha sett Leonardos museum med teckningar, målningar och maskiner gjorda av detta berömda geni cyklar vi vidare till en typisk italiensk gård för en trevlig vinprovning med tilltugg. Vi blir upphämtade av bussen som tar oss tillbaka till Montecatini. Cirka 42 km.

Dag 6. Vicopisano – Pisa – Tirrenia
Idag utforskar vi området kring floden Arno. Vi börjar vår cykeltur i den medeltida byn Vicopisano med historiska byggnader, till exempel fästningen som har utformats av den berömde konstnären och arkitekten Brunelleschi. Sedan cyklar vi vidare till Pisa där vi får lite fri tid för sightseeing. På Mirakeltorget kan vi beundra katedralen, dopkyrkan och det världskända lutande tornet. På eftermiddagen cyklar vi via basilikan San Piero a Grado vidare ut mot kusten och vårt slutmål för dagen, den trevliga lilla badorten Tirrenia som är känd för sin fina breda strand. Här möter vi vår buss som tar oss tillbaka till hotellet. Cirka 41 km.

Dag 7. Montecatini Terme – Hemorten
Under förmiddagen checkar vi ut från vårt hotell och har sedan fri tid fram till dess att vår buss hämtar oss för att köra oss till flygplatsen.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · hyra av elcykel · cykelguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:- · hyra av cykelhjälm från 80:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Cykeldagarna kan komma att genomföras i en annan ordning.

Andra liknande resor:

Toscana

Musik i Toscana

Toscana

Olivskörd Toscana

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se