Dag 1. Hemorten – Lido di Camaiore
Vi flyger med mellanlandning till Milano. Efter några timmars färd med buss når vi den toskanska kusten. Vi checkar in på Hotel Eur i Lido di Camaiore där vi ska bo under hela vår vistelse. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Vandring i Lucca-området och vinprovning
Efter frukost är det dags att upptäcka Montecarlo-området i norra Toscana, bland annat känt för sina förstklassiga vita viner. Under dagens lättare vandring leder vår guide oss genom blandad skogsterräng förbi en femhundra år gammal ek och den lilla byn San Martino, innan vi anländer till den romantiska staden Montecarlo. Vi återhämtar oss där med en lätt lunch och vinprovning på en traditionell bondgård innan vi beger oss till Lucca med buss. Vi upptäcker staden till fots tillsammans med vår lokalguide och promenerar uppe på de gamla stadsmurarna med vacker utsikt över hustaken. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 3. Vandring på Palmaria
När frukosten intagits beger vi oss med buss till La Spezia där vi tar båten till Palmaria. På denna vackra ö njuter vi av guidad vandring med storartade vyer över La Spezia-bukten och de andra öarna. Lunchpaket från hotellet ingår. Efter vandringen tar vi båten till pittoreska Portovenere med sina många färgglada hus. Här finns möjlighet att på egen hand strosa runt innan vi tar bussen tillbaka till hotellet för gemensam middag.

Dag 4. Vandring Cinque Terre
Efter frukost beger vi oss åter till La Spezia och denna gång vidare med tåg till Vernazza, en av de fem byarna i nationalparken Cinque Terre. Härifrån utgår vår vandring mot Corniglia som vi når efter ungefär 2,5 timmar. Därifrån tar vi tåget till nästa by Manarola, där vi får en guidad tur av den vackra byn innan vi åker tillbaka med tåget till La Spezia och sedan vidare till hotellet med buss. Dagen avslutas med gemensam middag.

Dag 5. Vandring på Elba
Direkt efter frukost beger vi oss med buss till Piombino där färjan tar oss till den lummiga ön Elba. Väl där följer vi vandringsleden som Napoleon lät bygga för att nå sitt sommarresidens. Vi vandrar runt San Martino i klassisk medelhavsterräng. Det finns möjlighet för den som vill att besöka Napoleons sommarresidens, inträde tillkommer. På eftermiddagen besöker vi öns centralort Portoferraio innan vi tar färjan tillbaka till fastlandet och bussen vidare till hotellet. På kvällen intar vi gemensam middag.

Dag 6. Lido di Camaiore
Frukost. Idag har vi hela dagen till eget förfogande för att bara njuta av livet på Toscanakusten, ta en tur till stranden eller kanske hyra cyklar för en härlig tur längs havet. Det går även att ta tåget till Pisa, berömt för torget Campo dei Miracoli, Mirakelfältet, med de monumentala byggnaderna dopkyrkan, domkyrkan och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn – det lutande tornet. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Lido di Camaiore – Hemorten
Frukost och utcheckning innan vi beger oss mot flygplatsen för hemfärd. Efter en mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under sen kväll.

Vi vandrar cirka två och en halv till fyra timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–400 höjdmeter. Underlaget kan dock ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

På avresor 2019 kommer resan förlängas till 8 dagar. Dessutom ändras programmet på så sätt att dag 4 är en fri dag för egna aktiviteter. Vandring Cinque Terre blir således dag 5. Dag 6 vandrar vi vid Barattiviken som erbjuder vacker natur och härliga stränder längs kusten. Dag 7 beger vi oss ut på vandring i Apuanska alperna där vi har en fantastisk vy ut över kustbandet. 

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · en lunch · ett lunchpaket · 6 middagar · en vinprovning · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 795:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 1/9 bor vi på Hotel Liu' i Lido di Camaiore. På avresan 18/9 bor vi på Hotel Battelli i Marina di Pietrasanta.

79 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Vandring Toscana

Vandring Sardinien

Kilimanjaro

Mount Everest BC

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se