logo
  • Om Rolfs
    Om gruppresor
    Våra reseledare
    Nyheter och erbjudanden
    Anslutningar
    Egen grupp
    Evenemang
    Beställ katalog
    Köp presentkort
    Reklamation
    Pressrum
    Rolfsbuss appen
    Föreläsningar
    Hitta en rumskompis
    Delbetala din resa räntefritt
    Frågor och svar
    Ris och ros
    Lediga tjänster
    Reseledarkurs
    Media
  • Allmän information
    Villkor för paketresor
    Försäkring
    Kontrollera och betala din bokning
  • Blogg
  • 0771-150000Öppet alla dagar 07-24
KalenderVärldskartaSista minuten

  • Nyheter
  • Säsong
    • Vår
    • Sommar
    • Höst
    • Vinter
    • Julmarknadsresor
    • Nyårsresor
  • Restyper
    • Bussresor
    • Cykelresor
    • Dagsturer
    • Event & musik
    • Flygresor
    • Familjeresor
    • Golfresor
    • Kryssningar
    • Långresor
    • Shopping
    • Singelresor
    • Skidresor
    • Smakresor
    • Sparesor
    • Storstad
    • Teaterresor
    • Träning & sport
    • Vandringsresor
    • Äventyrsresor
  • Regioner
    • Afrika
    • Asien
    • Brittiska öarna
    • Centralamerika
    • Frankrike
    • Grekland
    • Italien
    • Kroatien
    • Medelhavet
    • Mellanöstern
    • Nordamerika
    • Norden
    • Norge
    • Oceanien
    • Polen
    • Portugal
    • Spanien
    • Sydamerika
    • Turkiet
    • Tyskland
    • Österrike
    • Övriga Europa
8 dagar

Toscana mat & vin

full starfull starfull starfull starempty star
Av 329 omdömen
fr.
15 575:-14 575:-
8 dagar
Toscana mat & vin
full starfull starfull starfull starempty star
Av 329 omdömen
fr.
15 575:-14 575:-
    Dagsprogram
    Avgångar
    Omdömen
    Hotell

”Detta är den optimala gruppresan.”

– Lasse Kronér

Följ med Lasse Kronér på en gastronomisk resa där vi letar efter tryffel med hund, går på vinprovning och testar italienska delikatesser.


Följ med Lasse Kronér på en gastronomisk resa där vi letar efter tryffel med hund, går på vinprovning och testar italienska delikatesser.


Toscana mat & vin, 8 dagar

kultur och gastronomi i genuina Toscana
Toscana mat & vin , 8 dagar – kultur och gastronomi i genuina Toscana
I ljuvliga Toscana står maten i fokus, och här är det lätt att finna delikatesser av alla de slag. Under vår gastronomiska och kulturella resa upptäcker vi regionens kulinariska specialiteter. Vi besöker charmiga byar och städer, träffar lokala invånare och får ta del av områdets historia och historier.
ItalienFlygresorSmakresorVår

Dagsprogram i korthet

Denna resa har flera dagsprogram
Dag 1 Hemorten – Murlo
Dag 2 Siena med medeltidslunch
Dag 3 Pienza med pecorinoprovning och vinprovning i Montalcino
Dag 4 Besök hos slaktare i Greve in Chianti
Dag 5 Tillvalsutflykt Bagno Vignoni och vinprovning
Dag 6 Villa Machiavelli, tryffeljakt och San Gimignano
Dag 7 Lago Trasimeno
Dag 8 Murlo – Hemorten
Guidad tur i medeltida Siena
Vinprovning i Montalcino
Besök i Sant'Andrea in Percussina och Villa Machiavelli

Dagsprogram i korthet

Denna resa har flera dagsprogram
Dag 1 Hemorten – Murlo
Dag 2 Siena med medeltidslunch
Dag 3 Pienza med pecorinoprovning och vinprovning i Montalcino
Dag 4 Besök hos slaktare i Greve in Chianti
Dag 5 Tillvalsutflykt Bagno Vignoni och vinprovning
Dag 6 Villa Machiavelli, tryffeljakt och San Gimignano
Dag 7 Lago Trasimeno
Dag 8 Murlo – Hemorten
Guidad tur i medeltida Siena
Vinprovning i Montalcino
Besök i Sant'Andrea in Percussina och Villa Machiavelli

Denna resa har flera dagsprogram

Den här resan har olika dagsprogram. Växla mellan de olika programbeskrivningarna nedan.

Dag 1 Hemorten – Murlo
Karta

Vi flyger till Italien. Vår buss tar oss till den lilla byn Murlo där vi checkar in på det familjeägda hotellet Albergo di Murlo. På hotellet får vi enklare Italiensk husmanskost på kvällen.

Dag 2 Siena med medeltidslunch
Karta

Efter frukost är det dags för resans första utflykt. Den går till Siena och vi börjar med en guidad tur i denna berömda medeltida stad. Vi promenerar längs smala kullerstensgator och får se den imponerande katedralen, det solfjäderformade torget il Campo och fler klassiska sevärdheter. Därefter serveras vi medeltidslunch på en lokal restaurang. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet. Gemensam middag på kvällen.

Efter frukost är det dags för resans första utflykt. Den går till Siena och vi börjar med en guidad tur i denna berömda medeltida stad. Vi promenerar längs smala kullerstensgator och får se den imponerande katedralen, det solfjäderformade torget il Campo och fler klassiska sevärdheter. Därefter serveras vi medeltidslunch på en lokal restaurang. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3 Pienza med pecorinoprovning och vinprovning i Montalcino
Karta

Frukost. Idag åker vi söderut till Pienza, där påven Pius II föddes. Påven ville omvandla sin födelseort till en ideal renässansstad, och under tre års tid arbetade arkitekten Bernardo Rossellino för att uppfylla hans drömmar. Då uppfördes bland annat katedralen och det magnifika Palazzo Piccolomini. Vi har lite fri tid i samhället innan vi besöker en lokal gård där familjen visar oss hur man tillverkar traktens berömda pecorinoost. Fåren betar på ängar som karakteriseras av särskilt aromatiskt gräs och örter, vilket ger mjölken och osten en speciell smak. Den kan ätas både ”tenero” (mjuk) och lagrad. Osten blir hårdare ju längre den lagras, vilket resulterar i en alltmer intensiv smak. Efter lunch fortsätter vi till Montalcino som är känt världen över för sitt goda vin, Brunello di Montalcino. Vinet måste lagras på ekfat i minst två år och får släppas till försäljning tidigast fem år efter skörd. Vi besöker ett enotek och gör en vinprovning innan vi återvänder till hotellet. Middag på kvällen.

Frukost. Idag åker vi söderut till Pienza, där påven Pius II föddes. Påven ville omvandla sin födelseort till en ideal renässansstad, och under tre års tid arbetade arkitekten Bernardo Rossellino för att uppfylla hans drömmar. Då uppfördes bland annat katedralen och det magnifika Palazzo Piccolomini. Vi har lite fri tid i samhället innan vi besöker en lokal gård där familjen visar oss hur man tillverkar traktens berömda pecorinoost. Fåren betar på ängar som karakteriseras av särskilt aromatiskt gräs och örter, vilket ger mjölken och osten en speciell smak. Den kan ätas både ”tenero” (mjuk) och lagrad. Osten blir hårdare ju längre den lagras, vilket resulterar i en alltmer intensiv smak. Efter lunch fortsätter vi till Montalcino som är känt världen över för sitt goda vin, Brunello di Montalcino. Vinet måste lagras på ekfat i minst två år och får släppas till försäljning tidigast fem år efter skörd. Vi besöker ett enotek och gör en vinprovning innan vi återvänder till hotellet. Middag på kvällen.

Dag 4 Besök hos slaktare i Greve in Chianti
Karta

Frukost. Vi åker från vårt hotell genom Chiantis böljande landskap tills vi kommer till Greve in Chianti. I denna pittoreska by besöker vi en lokal ”macelleria”, ett slakteri. Det familjeägda företaget öppnar upp sina dörrar och vi har möjlighet att fråga mer om hur livet är som slaktare och om produktionen av deras antibiotikafria kött. Besöket avslutas med lunch där vi provsmakar deras produkter tillsammans med andra toskanska specialiteter och vin. På väg tillbaka till vårt hotell stannar vi till i de små byarna Panzano och Radda in Chianti. Gemensam middag på kvällen.

Frukost. Vi åker från vårt hotell genom Chiantis böljande landskap tills vi kommer till Greve in Chianti. I denna pittoreska by besöker vi en lokal ”macelleria”, ett slakteri. Det familjeägda företaget öppnar upp sina dörrar och vi har möjlighet att fråga mer om hur livet är som slaktare och om produktionen av deras antibiotikafria kött. Besöket avslutas med lunch där vi provsmakar deras produkter tillsammans med andra toskanska specialiteter och vin. På väg tillbaka till vårt hotell stannar vi till i de små byarna Panzano och Radda in Chianti. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5 Tillvalsutflykt Bagno Vignoni och vinprovning
Karta

Denna dag är fri för egna aktiviteter fram till den gemensamma middagen. Vi erbjuder även en tillvalsutflykt där vi beger oss till Bagno Vignoni, där det istället för ett traditionellt torg som utgör stadens centrum, finns en ångande termalpool – en unik och stämningsfull plats med rötter ända tillbaka till medeltiden och renässansen, då orten var ett välbesökt kurcentrum. Det sagolika lilla samhället har genom åren inspirerat både konstnärer och filmskapare med sin säregna atmosfär.

På eftermiddagen fortsätter vi till den charmiga renässansstaden Montepulciano. Här får du tid att njuta av den historiska miljön, strosa längs kullerstensgatorna och beundra den vackra arkitekturen kring Piazza Grande. Dagen avrundas med ett besök hos en lokal vinproducent, där vi bjuds på en vinprovning med tilltugg. Montepulciano är särskilt känt för sitt kraftfulla och lagringsdugliga rödvin Vino Nobile di Montepulciano – en av Toscanas mest välrenommerade viner – och till det serveras lokala delikatesser som pecorinoost, salami och bröd. En smakfull inblick i regionens stolta vin- och matkultur. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris fr. 975:- 

Denna dag är fri för egna aktiviteter fram till den gemensamma middagen. Vi erbjuder även en tillvalsutflykt där vi beger oss till Bagno Vignoni, där det istället för ett traditionellt torg som utgör stadens centrum, finns en ångande termalpool – en unik och stämningsfull plats med rötter ända tillbaka till medeltiden och renässansen, då orten var ett välbesökt kurcentrum. Det sagolika lilla samhället har genom åren inspirerat både konstnärer och filmskapare med sin säregna atmosfär.

På eftermiddagen fortsätter vi till den charmiga renässansstaden Montepulciano. Här får du tid att njuta av den historiska miljön, strosa längs kullerstensgatorna och beundra den vackra arkitekturen kring Piazza Grande. Dagen avrundas med ett besök hos en lokal vinproducent, där vi bjuds på en vinprovning med tilltugg. Montepulciano är särskilt känt för sitt kraftfulla och lagringsdugliga rödvin Vino Nobile di Montepulciano – en av Toscanas mest välrenommerade viner – och till det serveras lokala delikatesser som pecorinoost, salami och bröd. En smakfull inblick i regionens stolta vin- och matkultur. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris fr. 975:- 

Dag 6 Villa Machiavelli, tryffeljakt och San Gimignano
Karta

Dagen inleds med frukost och sedan beger vi oss mot Sant’Andrea in Percussina och Villa Machiavelli. Här skrev Niccolò Machiavelli boken Fursten som är en välkänd politisk skrift där författaren bland annat analyserar skillnader mellan monarkier och republiker, vilket har resulterat i stor publicitet för hans idéer om maktens mekanismer och relationen mellan folket och fursten. Besöket inleds med i trädgården där personalen presenterar programmet för dagen. Vi gör en guidad tur i museet och tar en promenad i den vackra trädgården. Sedan beger vi oss ut på tryffeljakt med hund och avnjuter därefter en lunch med inslag av tryffel tillsammans med lokalt vin och tilltugg. Vi fortsätter till San Gimignano, staden med tornen, vars centrum är klassat som världskulturarv av Unesco. När vi promenerat upp till den historiska stadskärnan får vi lite fri tid innan återvänder vi till hotellet. Gemensam middag på kvällen.

Dagen inleds med frukost och sedan beger vi oss mot Sant’Andrea in Percussina och Villa Machiavelli. Här skrev Niccolò Machiavelli boken Fursten som är en välkänd politisk skrift där författaren bland annat analyserar skillnader mellan monarkier och republiker, vilket har resulterat i stor publicitet för hans idéer om maktens mekanismer och relationen mellan folket och fursten. Besöket inleds med i trädgården där personalen presenterar programmet för dagen. Vi gör en guidad tur i museet och tar en promenad i den vackra trädgården. Sedan beger vi oss ut på tryffeljakt med hund och avnjuter därefter en lunch med inslag av tryffel tillsammans med lokalt vin och tilltugg. Vi fortsätter till San Gimignano, staden med tornen, vars centrum är klassat som världskulturarv av Unesco. När vi promenerat upp till den historiska stadskärnan får vi lite fri tid innan återvänder vi till hotellet. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7 Lago Trasimeno
Karta

Frukost. Idag åker vi till den vackra Trasimenosjön, omringad av böljande kullar med små byar och vinodlingar. Vi besöker Castiglione som finns med på den prestigefyllda "I borghi piu belli d’Italia", listan över Italiens vackraste byar. Efter att ha strosat på dess mysiga gamla gator åker vi vidare till Passignano där vi äter en traditionell lunch på en lokal restaurang med utsikt över sjön. Efter lunch har vi tid att insupa atmosfären i Passignano på egen hand och kanske ta en promenad längs sjön innan det är dags att återvända till vårt hotell. Kvällen fullbordas sedan tillsammans på en lokal restaurang där vi avnjuter en god middag.

Frukost. Idag åker vi till den vackra Trasimenosjön, omringad av böljande kullar med små byar och vinodlingar. Vi besöker Castiglione som finns med på den prestigefyllda "I borghi piu belli d’Italia", listan över Italiens vackraste byar. Efter att ha strosat på dess mysiga gamla gator åker vi vidare till Passignano där vi äter en traditionell lunch på en lokal restaurang med utsikt över sjön. Efter lunch har vi tid att insupa atmosfären i Passignano på egen hand och kanske ta en promenad längs sjön innan det är dags att återvända till vårt hotell. Kvällen fullbordas sedan tillsammans på en lokal restaurang där vi avnjuter en god middag.

Dag 8 Murlo – Hemorten
Karta

Vi äter frukost och därefter är det dags för avresa till flygplatsen för hemfärd. 

Se bilder från resenärer

Reseinformation

IngårIngårFlyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 3 luncher · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
TilläggTilläggEnkelrum från 2 675:- · tillvalsutflykt
ValutaValutaEuro
SpecielltSpecielltUtflykterna kan komma att utföras i annan ordning. Eftersom de städer och byar vi besöker under resan är medeltida kan vår buss inte köra oss upp till den historiska stadskärnan. Därför stiger vi av bussen utanför orten och behöver i vissa fall gå uppför långa backar för att komma upp till centrum.
4,2 /5
full star
full star
full star
full star
empty star
Helhetsomdömen från 329 resenärer.
full star
full star
full star
full star
full star
Hristina G, Deltog på resan 2024-05-18

Vi hade en trevlig och mysig resa. Givande utflykter. Lena Marie gjorde det " lilla extra" för att resan skulle bli så bra som möjligt.

full star
full star
full star
full star
full star
Birgitta Sjöberg , Deltog på resan 2023-09-03

Blev mycket intensivt. Tycker det skulle räcka med en aktivitet och en by per dag. Mycket stort beröm till Giovanna , mycket bra busschaufför. Pastabakningen fantastiskt rolig!

Se alla omdömen
Rolfs Flyg & Buss

Gruppresor med omtanke och erfarenhet sedan 1975.

Nordens störstagrupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.

Rolfsbuss
  • Om Rolfs
  • Allmän information
  • Villkor för paketresor
  • Försäkring
  • Kontrollera och betala din bokning
  • Hantering av personuppgifter
Information
  • Nyheter och erbjudanden
  • Grupper
  • Beställ katalog
  • Köp presentkort
  • Reklamation
  • Pressrum
  • Rolfsbuss appen
  • Frågor och svar
  • Reseledarkurs
  • Lista över alla våra hotell
  • Artiklar
  • Kampanjer
  • Lediga tjänster
Kontakta oss
Hjalmar Brantingsgatan 1, 417 06 Göteborg
0771-150000
info@rolfsbuss.se
Följ oss på sociala medier
Nordens störstagrupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.


Registrera till vårt nyhetsbrev