logo
  • Om Rolfs
    Om gruppresor
    Våra reseledare
    Nyheter och erbjudanden
    Anslutningar
    Egen grupp
    Evenemang
    Beställ katalog
    Köp presentkort
    Reklamation
    Pressrum
    Rolfsbuss appen
    Föreläsningar
    Rolfs Flyg & Buss i media
    Hitta en rumskompis
    Delbetala din resa räntefritt
    Lediga tjänster
    Reseledarkurs
  • Allmän information
    Villkor för paketresor
    Försäkring
    Kontrollera och betala din bokning
  • Blogg
  • 0771-150000Öppet alla dagar 07-24
KalenderVärldskartaSista minuten

  • Nyheter
  • Säsong
    • Vår
    • Sommar
    • Höst
    • Vinter
    • Julmarknadsresor
    • Nyårsresor
  • Restyp
    • Bussresor
    • Cykelresor
    • Dagsturer
    • Event & musik
    • Flygresor
    • Golfresor
    • Kryssningar
    • Långresor
    • Shopping
    • Singelresor
    • Skidresor
    • Smakresor
    • Storstad
    • Teaterresor
    • Träning & sport
    • Vandringsresor
    • Äventyrsresor
  • Regioner
    • Afrika
    • Asien
    • Brittiska öarna
    • Centralamerika
    • Frankrike
    • Grekland
    • Italien
    • Kroatien
    • Medelhavet
    • Mellanöstern
    • Nordamerika
    • Norden
    • Norge
    • Oceanien
    • Polen
    • Portugal
    • Spanien
    • Sydamerika
    • Turkiet
    • Tyskland
    • Österrike
    • Övriga Europa
8 dagar
Toscana mat & vin
full starfull starfull starfull starempty star
Av 329 omdömen
fr.
16 975:-
8 dagar
Toscana mat & vin
full starfull starfull starfull starempty star
Av 329 omdömen
fr.
16 975:-
    Dagsprogram
    Avgångar
    Omdömen
    Hotell

”Detta är den optimala gruppresan.”

– Lasse Kronér

Följ med Lasse Kronér på en gastronomisk resa där vi letar efter tryffel med hund, går på vinprovning och testar italienska delikatesser.


Följ med Lasse Kronér på en gastronomisk resa där vi letar efter tryffel med hund, går på vinprovning och testar italienska delikatesser.


Toscana mat & vin, 8 dagar – kultur och gastronomi i genuina Toscana
Toscana mat & vin , 8 dagar – kultur och gastronomi i genuina Toscana
I ljuvliga Toscana står maten i fokus, och här är det lätt att finna delikatesser av alla de slag. Under vår gastronomiska och kulturella resa upptäcker vi regionens kulinariska specialiteter. Vi besöker charmiga byar och städer, träffar lokala invånare och får ta del av områdets historia och historier.
ItalienFlygresorSmakresorVår
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hemorten – Murlo
Dag 2 Siena med traditionell toscansk lunch
Dag 3 Pienza med pecorinoprovning och vinprovning i Montalcino
Dag 4 Besök hos slaktare i Greve in Chianti
Dag 5 Tillvalsutflykt chokladprovning
Dag 6 Villa Machiavelli, tryffeljakt och San Gimignano
Dag 7 Lago Trasimeno
Dag 8 Murlo – Hemorten
Guidad tur i medeltida Siena
Vinprovning i Montalcino
Besök i Sant'Andrea in Percussina och Villa Machiavelli
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hemorten – Murlo
Dag 2 Siena med traditionell toscansk lunch
Dag 3 Pienza med pecorinoprovning och vinprovning i Montalcino
Dag 4 Besök hos slaktare i Greve in Chianti
Dag 5 Tillvalsutflykt chokladprovning
Dag 6 Villa Machiavelli, tryffeljakt och San Gimignano
Dag 7 Lago Trasimeno
Dag 8 Murlo – Hemorten
Guidad tur i medeltida Siena
Vinprovning i Montalcino
Besök i Sant'Andrea in Percussina och Villa Machiavelli
Dag 1 Hemorten – Murlo
Karta
Vi flyger till Italien. Vår buss tar oss till den lilla byn Murlo där vi checkar in på det familjeägda hotellet Albergo di Murlo. Vi äter en gemensam middag på kvällen.
Dag 2 Siena med traditionell toscansk lunch
Karta
Efter frukost är det dags för resans första utflykt. Den går till Siena och vi börjar med en guidad tur i denna berömda medeltida stad. Vi promenerar längs smala kullerstensgator och får se den imponerande katedralen, det solfjäderformade torget il Campo och fler klassiska sevärdheter. Därefter serveras vi en traditionell toscansk lunch på en lokal restaurang. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet. 
Efter frukost är det dags för resans första utflykt. Den går till Siena och vi börjar med en guidad tur i denna berömda medeltida stad. Vi promenerar längs smala kullerstensgator och får se den imponerande katedralen, det solfjäderformade torget il Campo och fler klassiska sevärdheter. Därefter serveras vi en traditionell toscansk lunch på en lokal restaurang. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet. 
Dag 3 Pienza med pecorinoprovning och vinprovning i Montalcino
Karta
Idag åker vi söderut till Pienza, där påven Pius II föddes. Påven ville omvandla sin födelseort till en ideal renässansstad, och under tre års tid arbetade arkitekten Bernardo Rossellino för att uppfylla hans drömmar. Då uppfördes bland annat katedralen och det magnifika Palazzo Piccolomini. Vi har lite fri tid i samhället innan vi besöker en lokal gård där familjen visar oss hur man tillverkar traktens berömda pecorinoost. Fåren betar på ängar som karakteriseras av särskilt aromatiskt gräs och örter, vilket ger mjölken och osten en speciell smak. Den kan ätas både ”tenero” (mjuk) och lagrad. Osten blir hårdare ju längre den lagras, vilket resulterar i en alltmer intensiv smak. Efter lunch fortsätter vi till Montalcino som är känt världen över för sitt goda vin, Brunello di Montalcino. Vinet måste lagras på ekfat i minst två år och får släppas till försäljning tidigast fem år efter skörd. Vi besöker ett enotek och gör en vinprovning innan vi återvänder till hotellet.
Idag åker vi söderut till Pienza, där påven Pius II föddes. Påven ville omvandla sin födelseort till en ideal renässansstad, och under tre års tid arbetade arkitekten Bernardo Rossellino för att uppfylla hans drömmar. Då uppfördes bland annat katedralen och det magnifika Palazzo Piccolomini. Vi har lite fri tid i samhället innan vi besöker en lokal gård där familjen visar oss hur man tillverkar traktens berömda pecorinoost. Fåren betar på ängar som karakteriseras av särskilt aromatiskt gräs och örter, vilket ger mjölken och osten en speciell smak. Den kan ätas både ”tenero” (mjuk) och lagrad. Osten blir hårdare ju längre den lagras, vilket resulterar i en alltmer intensiv smak. Efter lunch fortsätter vi till Montalcino som är känt världen över för sitt goda vin, Brunello di Montalcino. Vinet måste lagras på ekfat i minst två år och får släppas till försäljning tidigast fem år efter skörd. Vi besöker ett enotek och gör en vinprovning innan vi återvänder till hotellet.
Dag 4 Besök hos slaktare i Greve in Chianti
Karta
Vi åker från vårt hotell genom Chiantis böljande landskap tills vi kommer till Greve in Chianti. I denna pittoreska by besöker vi en lokal ”macelleria”, ett slakteri. Det familjeägda företaget öppnar upp sina dörrar och vi har möjlighet att fråga mer om hur livet är som slaktare och om produktionen av deras antibiotikafria kött. Besöket avslutas med lunch där vi provsmakar deras produkter tillsammans med andra toskanska specialiteter och vin. På väg tillbaka till vårt hotell stannar vi till i de små byarna Panzano och Radda in Chianti.
Vi åker från vårt hotell genom Chiantis böljande landskap tills vi kommer till Greve in Chianti. I denna pittoreska by besöker vi en lokal ”macelleria”, ett slakteri. Det familjeägda företaget öppnar upp sina dörrar och vi har möjlighet att fråga mer om hur livet är som slaktare och om produktionen av deras antibiotikafria kött. Besöket avslutas med lunch där vi provsmakar deras produkter tillsammans med andra toskanska specialiteter och vin. På väg tillbaka till vårt hotell stannar vi till i de små byarna Panzano och Radda in Chianti.
Dag 5 Tillvalsutflykt chokladprovning
Karta
Idag har vi som val att stanna och utforska Murlo, eller följa med på en tillvalsutflykt. Utflykten är till Perugia vars stadskärna knappt ändrats sedan medeltiden. Husen tornar upp sig som en krona på kullen, och är synliga på håll. Staden har en mängd sevärdheter från alla epoker, som vi kommer att upptäcka på en promenad på egen hand runt staden. Senare kommer vi smaka på områdets mest kända matprodukt: choklad! Pris fr. 775:-
Idag har vi som val att stanna och utforska Murlo, eller följa med på en tillvalsutflykt. Utflykten är till Perugia vars stadskärna knappt ändrats sedan medeltiden. Husen tornar upp sig som en krona på kullen, och är synliga på håll. Staden har en mängd sevärdheter från alla epoker, som vi kommer att upptäcka på en promenad på egen hand runt staden. Senare kommer vi smaka på områdets mest kända matprodukt: choklad! Pris fr. 775:-
Dag 6 Villa Machiavelli, tryffeljakt och San Gimignano
Karta
Dagen inleds med frukost och sedan beger vi oss mot Sant’Andrea in Percussina och Villa Machiavelli. Här skrev Niccolò Machiavelli boken Fursten som är en välkänd politisk skrift där författaren bland annat analyserar skillnader mellan monarkier och republiker, vilket har resulterat i stor publicitet för hans idéer om maktens mekanismer och relationen mellan folket och fursten. Besöket inleds med i trädgården där personalen presenterar programmet för dagen. Vi gör en guidad tur i museet och tar en promenad i den vackra trädgården. Sedan beger vi oss ut på tryffeljakt med hund och avnjuter därefter en lunch med inslag av tryffel tillsammans med lokalt vin och tilltugg. Vi fortsätter till San Gimignano, staden med tornen, vars centrum är klassat som världskulturarv av Unesco. När vi promenerat upp till den historiska stadskärnan får vi lite fri tid innan återvänder vi till hotellet.
Dagen inleds med frukost och sedan beger vi oss mot Sant’Andrea in Percussina och Villa Machiavelli. Här skrev Niccolò Machiavelli boken Fursten som är en välkänd politisk skrift där författaren bland annat analyserar skillnader mellan monarkier och republiker, vilket har resulterat i stor publicitet för hans idéer om maktens mekanismer och relationen mellan folket och fursten. Besöket inleds med i trädgården där personalen presenterar programmet för dagen. Vi gör en guidad tur i museet och tar en promenad i den vackra trädgården. Sedan beger vi oss ut på tryffeljakt med hund och avnjuter därefter en lunch med inslag av tryffel tillsammans med lokalt vin och tilltugg. Vi fortsätter till San Gimignano, staden med tornen, vars centrum är klassat som världskulturarv av Unesco. När vi promenerat upp till den historiska stadskärnan får vi lite fri tid innan återvänder vi till hotellet.
Dag 7 Lago Trasimeno
Karta
Idag åker vi till den vackra Trasimenosjön, omringad av böljande kullar med små byar och vinodlingar. Vi besöker Castiglione som finns med på den prestigefyllda "I borghi piu belli d’Italia", listan över Italiens vackraste byar. Efter att ha strosat på dess mysiga gamla gator åker vi vidare till Passignano där vi äter en traditionell lunch på en lokal restaurang med utsikt över sjön. Efter lunch har vi tid att insupa atmosfären i Passignano på egen hand och kanske ta en promenad längs sjön innan det är dags att återvända till vårt hotell. Kvällen fullbordas sedan tillsammans på en lokal restaurang där vi avnjuter en god middag.
Idag åker vi till den vackra Trasimenosjön, omringad av böljande kullar med små byar och vinodlingar. Vi besöker Castiglione som finns med på den prestigefyllda "I borghi piu belli d’Italia", listan över Italiens vackraste byar. Efter att ha strosat på dess mysiga gamla gator åker vi vidare till Passignano där vi äter en traditionell lunch på en lokal restaurang med utsikt över sjön. Efter lunch har vi tid att insupa atmosfären i Passignano på egen hand och kanske ta en promenad längs sjön innan det är dags att återvända till vårt hotell. Kvällen fullbordas sedan tillsammans på en lokal restaurang där vi avnjuter en god middag.
Dag 8 Murlo – Hemorten
Vi äter frukost och därefter är det dags för avresa till flygplatsen för hemfärd.
Se bilder från resenärer

Reseinformation

IngårIngårFlyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 3 luncher · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
TilläggTilläggEnkelrum från 2 675:- · tillvalsutflykt
ValutaValutaEuro
SpecielltSpecielltUtflykterna kan komma att utföras i annan ordning. Eftersom de städer och byar vi besöker under resan är medeltida kan vår buss inte köra oss upp till den historiska stadskärnan. Därför stiger vi av bussen utanför orten och behöver i vissa fall gå uppför långa backar för att komma upp till centrum.

4,2

/5
full star
full star
full star
full star
empty star
Helhetsomdömen från 329 resenärer.
full star
full star
full star
full star
full star
Viktorsson B, Deltog på resan 2025-05-15

Extra plus för en väldigt duktig reseledare. Kunnig till tusen, trevlig och alltid positiv. Extra plus för bra med tid mellan utflykter och middag på kvällen. Tyckte man hann med både att vila, duscha och byta om och ta en lite drink innan maten. Liten grupp på 13 stycken blev naturligtvis mer än familjär stämning. Vi blev som en stor familj allihop.

full star
full star
full star
full star
full star
Jörgen/Monica, Deltog på resan 2024-05-18

Fantastiskt fin resa genom Toscana tillsammans med trevliga reskamrater. Hotellet kanske inte så lyxigt men toalett /dusch på rummet och att det var så rent, tack städpersonal och övrig personal. Fantastisk guide som Lena får man leta efter, framförallt hennes engagemang och kunnighet, tack Lena , chaufför och Rolfs resor för att vi fick ett antal timmar i Florens avresedagen och slapp sitta på flygplatsen i 5 timmar.

Se alla omdömen
Rolfs Flyg & Buss

Gruppresor med omtanke och erfarenhet sedan 1975.

Nordens största

grupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.

Rolfsbuss
  • Om Rolfs
  • Allmän information
  • Villkor för paketresor
  • Försäkring
  • Kontrollera och betala din bokning
  • Hantering av personuppgifter
Information
  • Nyheter och erbjudanden
  • Grupper
  • Beställ katalog
  • Köp presentkort
  • Reklamation
  • Pressrum
  • Rolfsbuss appen
  • Lediga tjänster
  • Reseledarkurs
  • Lista över alla våra hotell
  • Artiklar
  • Kampanjer
Kontakta oss
Hjalmar Brantingsgatan 1, 417 06 Göteborg
0771-150000
info@rolfsbuss.se
Följ oss på sociala medier
Nordens största

grupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.


Registrera till vårt nyhetsbrev