Dag 1. Hemorten – Budapest – Eger
Vi flyger till Budapest. Här möter vi vår buss som tar oss till Eger och Hotel Flóra där vi checkar in för två nätter. Eger är känt för sina tempererade bad och vårt hotell ligger mittemot de traditionella turkiska baden och mineralkällorna. I hotellets egen hälsoavdelning finns bland annat bastu, ångbad, bubbelpool samt ett brett utbud av spabehandlingar (mot extra kostnad). På kvällen bjuds vi på en god middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 2. Eger och besök på vingården Thummerer Pince
Efter frukost tar vår guide oss med på en guidad promenad i Eger, som är landets vackraste barockstad. Här finns otaliga byggnader i barock och rokoko samt Europas nordligaste osmanska minaret. En populär sevärdhet är slottet, som ligger på kullen där stadens första kyrka en gång byggdes då området intogs av ungrarna på 900-talet. Eger är också känt för segern mot de ottomanska turkarna som belägrade staden år 1552. De lyckades dock inte inta slottet trots att de var många fler än försvararna.

På eftermiddagen stiger vi ombord på bussen som tar oss till vingården Thummerer Pince där vi provar sex olika viner. Vingården drivs som ett familjeföretag och är känd för sina välsmakande viner som tillverkas av druvor från regionen. Här produceras såväl roséviner som vitt och rött vin. Den imponerande vinkällaren är delvis uthuggen för hand i tuffklippan. På kvällen serveras middag i hotellets restaurang.

Dag 3. Eger – Lillafüred
Efter frukost stiger vi ombord på bussen och åker mot semesterparadiset Lillafüred, som ligger i de skogsklädda bergen i nordöstra Ungern. Orten räknas idag som en förort till Miskolc, som är Ungerns fjärde största stad. Vi checkar in på Hunguest Hotel Palota för två nätter och ger oss sedan av till Miskolc, där vi får tillfälle att utforska den historiska stadskärnan. En av de mest kända delarna i staden är Tapolca, med sina varma källbad.

Området runt omkring Lillafüred och Miskolc är även känt för sina många grottor, och på vägen tillbaka till hotellet finns möjlighet att bada i en naturskön grotta. Bussen släpper av de resenärer som vill bada och kommer tillbaka och hämtar upp dem efter cirka två timmar. På kvällen äter vi middag i hotellets restaurang.

Dag 4. Heldagsutflykt till vindistriktet Tokaj
Efter frukost styr vi kosan mot Tokaj. Vi lär känna staden och besöker sedan den anrika vingården Hímesudvar i det internationellt berömda vindistriktet Tokaj, som sedan 2002 är upptaget på Unescos världsarvslista. Här bjuds vi på osttallrik och vinprovning med sex olika viner. Tokajvinet är ett vitt, torrt till sött dessertvin, och druvorna växer på regionens gamla vulkaniska terroir, en jord som är rik på salt och mineraler. Enligt historien kom det speciella vinet till av ett misstag. När druvorna angreps av röta, fick vinet en säregen smak men blev ändå snabbt populärt som dessertvin. Vi återvänder sedan till hotellet och äter middag i restaurangen.

Dag 5. Lillafüred – Szentendre – Budapest
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och reser till Szentendre, som ligger ett par mil utanför Budapest. Staden är känd som konstnärsstad och den pittoreska arkitekturen med färgglada barockhus och krokiga gränder har gjort den till ett populärt turistmål. Här finns ett rikt kulturliv med gallerier, kaféer och museer. Besöket i Szentendre görs till fots.

Därefter tar bussen oss vidare till Budapest, där vi checkar in på Hotel Hungaria City Centre. Fri eftermiddag för egna strövtåg i Ungerns huvudstad. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Budapest – Hemorten
Efter frukost blir vi upphämtade av vår buss som tar oss till flygplatsen. Vi flyger till hemorten.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · 2 vinprovningar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 495:-
Resevaluta: Ungerska forinter
Speciellt: På avresan 4/10 bor vi dag 5 på Mercure Budapest Castle Hill.

Andra liknande resor:

Budapest

Budapest

Budapest

Budapest

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se