Dag 1. Hemorten – Cavalese
Vi flyger till München. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi fortsätter mot Österrike och Italien. Vi passerar Innsbruck och Bolzano innan vi når Val di Fiemme och Cavalese. Vi checkar in på gemytliga Hotel Los Andes som ligger i byn Castello strax utanför Cavalese. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell.

Dag 2-7. Vandringar i Val di Fiemme och Val di Fassa
Under dagarna gör vi gemensamma vandringsturer och vår buss kör oss till olika områden i dalgångarna. Vår reseledare assisteras varje dag av en lokal vandringsguide. I Val di Fassa finns bland annat det rödskimrande bergsområdet Rosengarten som italienarna kallar Catinaccio. Vid solnedgången är de spetsiga dolomittopparna extra vackra. En dag gör vi en vandring i området runt Canazei där vi bjuds på vyer över glaciären Marmolada och Passo Pordoi. Här finns även bergsmassivet Sella som är känt för sina skidområden, som Corvara och Arabba. Vi kommer också att vandra i områden som Alpe Cermis och Latemar. Det är vid Alpe Cermis som den årliga längdskidtävlingen Tour de Ski avgörs och det var här som Charlotte Kalla fick sitt internationella genombrott. Alpe Cermis är vårt närmaste vandringsområde med skidliftförbindelse direkt från Cavalese.

En av dagarna har vi en vandringsfri dag. Vi har då chans att njuta av hotellets faciliteter. Det finns bra förbindelser med lokaltrafik till exempelvis Bolzano. I resans pris ingår ett turistkort som ger gratis transport med lokaltrafiken inom Val di Fiemme. Det ger även gratis färd med några av de lokala skidliftarna. När vi vandrar utanför Val di Fiemme tillkommer dock kostnader för liftkort.

Dag 8. Cavalese – Hemorten
Frukost och sedan avresa mot München för hemfärd.

Svårighetsgraden på våra vandringar i Val di Fiemme är något mer utmanande än på våra genomsnittliga vandringsresor. Vi vandrar cirka fem till sex timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 300–600 höjdmeter. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. 

För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 295:- · kostnader för liftkort
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Vinvandring Veneto

Gardasjön

Gardasjön

Cykel Gardasjön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se