Dag 1. Hemorten – Málaga
Vi flyger till Málaga. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till charmiga Alpujarra som är beläget vid Sierra Nevadas södra sluttningar. Här bor vi i tre nätter på trestjärniga Hotel Alcadima med frukost och middag alla dagar.

Dag 2. Barranco del Poqueira-leden
Efter frukost snör vi på oss vandringsskorna och blir upphämtade av vår lokalguide. Resans första vandring tar oss genom de tre pittoreska byarna Capileira, Bubión och Pampaneira och bjuder på fantastisk utsikt över Sierra Nevadas högsta toppar med Medelhavet i bakgrunden. 

Längd cirka 9 km, vandringstid 4-5 timmar, höjdskillnad cirka 350 m.

Dag 3. Trevélez-dalen
Vår lokalguide hämtar oss efter frukost för en vandring djupt in i Trevélez-flodens dal. Vi vandrar över Río Culo de Perro innan vi når den mäktiga Trevélez-floden. Dagens vandring är medelsvår och vi vandrar uppåt till cirka 2 000 meters höjd innan leden går neråt längs floden tillbaka till hotellet.

Längd cirka 15 km, vandringstid 4-6 timmar, höjdskillnad cirka 750 m.

Dag 4. Granada – Alhambra – Antequera
Vi äter frukost och checkar ut från hotellet för att bege oss till Granada. Här besöker vi idag Alhambra komplexet, morernas sista fäste i Spanien som byggdes för att skapa ett paradis på jorden. Vi får en guidad tur i borg- och palatsområdet samt i närliggande trädgården Generalife. Vi åker sedan till den vackra staden Antequera där vi ska tillbringa fyra nätter på fyrstjärniga Hotel Antequera. Staden är kulturellt och historiskt rik med rötter från bronsåldern och byggnader från såväl romartiden som renässansen. Middag på hotellet under hela vistelsen. 

Dag 5. Nationalparken Torcal de Antequera
Efter frukost tar vi på oss vandringsskorna igen och åker med vår buss till nationalparken Torcal de Antequera. Under dagens vandring får vi beskåda Europas kanske mest häpnadsväckande kalkstensformationer. I parken finns också oräkneliga marina fossil från tiden då Tethyshavet täckte området samt spår av mänskliga bosättningar från 5500 f.K.

Längd cirka 4,5 km, vandringstid 3 timmar, höjdskillnad cirka 120 m.

Dag 6. Fridag i Antequera
Idag får vi tid att på egen hand utforska Antequera. Vår reseledare kommer gärna med förslag på saker att se och göra.

Dag 7. El Caminito del Rey, Kungsstigen
Dagens vandring går längs Los Gaitanes gigantiska ravin, som är cirka 300 meter hög och bara tio meter bred på vissa ställen. Här vandrar vi på den hisnande leden El Caminito del Rey. Leden återöppnades  2015 efter flera år av renovering och består av gångbroar fästa på 105 meters höjd utmed ravinens lodräta väggar.

Längd cirka 8 km, vandringstid 3 timmar, höjdskillnad cirka 230 m.

Dag 8. Antequera – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till Málagas flygplats för hemfärd. 

Underlaget är ofta stenigt och en del branta sluttningar förekommer. Det är viktigt att man har normal grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd).
 

Information om besöket på Alhambra
På dag 4 erbjuder vi en guidad tur i Alhambra. Detta är ett av Spaniens mest besökta resmål och efterfrågan på biljetter är större än tillgången. Vi ställer oss på väntelista för gruppbiljetter så fort det är möjligt, men får först en vecka före planerat besök veta om vi tilldelats biljetter.  Vi kan därför inte garantera att besöket genomförs förrän nära inpå avresa. Om vi inte tilldelas biljetter erbjuder vi istället en rundtur i Granada med en utvändig promenad runt Alhambra.  

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 950:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På resor med sen ankomst ersätts middagen med lunch dagen därpå · på avresan 21/3 är programordningen något ändrad. Dag 5 fri dag, dag 6 Caminito del Rey och dag 7 Torcal Antequera ·på avresorna 6/9 och 3/10 blir middagen något senare dag 2 då vi gör vandringen på eftermiddagen · avresan 16/10 sker i omvänd ordning

Andra liknande resor:

Costa del Sol

Almuñécar

Golf Los Moriscos

Andalusien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se