Dag 1. Hemorten – Málaga
Vi flyger till Málaga under kvällen och tillbringar natten på ett hotell strax utanför staden. 

Dag 2. Barranco del Poqueira-leden
Efter frukost tar vår reseledare oss med buss till charmiga Alpujarra som är beläget vid Sierra Nevadas södra sluttningar. Här bor vi i två nätter på trestjärniga hotell Alcamida eller Finca Los Llanos med frukost och middag alla dagar. Efter att ha checkat in och ätit lunch snör vi på oss vandringsskorna och blir upphämtade av vår lokalguide. Dagens vandring tar oss genom de tre pittoreska byarna Capileira, Bubión och Pampaneira och bjuder på fantastisk utsikt över Sierra Nevadas högsta toppar med Medelhavet i bakgrunden.

Dag 3. Trevélez-dalen
Vår lokalguide hämtar oss efter frukost för en vandring djupt in i Trevélez-flodens dal. Vi vandrar genom det natursköna området Siete Lagunas (Sju sjöar) och över Río Culo de Perro innan vi når den mäktiga Trevélez-floden. Dagens vandring är medelsvår och vi vandrar uppåt till cirka 2 000 meters höjd innan leden går neråt längs floden tillbaka till hotellet.

Dag 4. Granada – Alhambra – Antequera
Vi äter frukost och checkar ut från hotellet för att bege oss mot Granada. Här besöker vi idag Alhambra komplexet, morernas sista fäste i Spanien som byggdes för att skapa ett paradis på jorden. Här får vi en guidad tur i borg- och palatsområdet samt i närliggande trädgården Generalife. Vi åker sedan till den vackra staden Antequera där vi ska tillbringa fyra nätter på trestjärniga Hotel El Coso. Staden är kulturellt och historiskt rik med rötter från bronsåldern och byggnader från såväl romartiden som renässansen.

Dag 5. Nationalparken Torcal de Antequera
Efter frukost tar vi på oss vandringsskorna igen och åker med vår buss till nationalparken Torcal de Antequera. Under dagens vandring får vi beskåda Europas kanske mest häpnadsväckande kalkstensformationer. I parken finns också oräkneliga marina fossil från tiden då Tethyshavet täckte området samt spår av mänskliga bosättningar från 5500 f.K.

Dag 6. Fridag i Antequera
Idag får vi tid att på egen hand utforska Antequera. Vår reseledare kommer gärna med förslag på saker att se och göra.

Dag 7. El Caminito del Rey, Kungsstigen
Dagens vandring går längs Los Gaitanes gigantiska ravin, som är cirka 300 meter hög och bara tio meter bred på vissa ställen. Här vandrar vi på den hisnande leden El Caminito del Rey. Leden återöppnades  2015 efter flera år av renovering och består av gångbroar fästa på 105 meters höjd utmed ravinens lodräta väggar.

Dag 8. Antequera – Hemorten
Frukost och ledig tid innan avresa mot Málagas flygplats. Vi beräknas nå vår hemort under kvällen.

Våra vandringar i Andalusien är medelsvåra. Vi vandrar cirka fyra till fem timmar per vandringsdag med en höjdskillnad på cirka 200 - 400 höjdmeter. Det är viktigt att man har normal grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd).

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 6 middagar · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 375:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På dag 4 erbjuder vi en guidad tur i Alhambra. Detta är ett av Spaniens mest besökta resmål och efterfrågan på biljetter är större än tillgången. Vi ställer oss på väntelista för gruppbiljetter så fort det är möjligt, men får först en vecka före planerat besök veta om vi tilldelats biljetter. Vi kan därför inte garantera att besöket genomförs förrän nära inpå avresa. På avresan 24/10 landar vi tidigare på dagen och åker då direkt till Alpujarra utan övernattning i Málaga.

26 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Golf Estepona

Almuñécar

Andalusien

Costa de la Luz

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se